• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Octombrie , 2015

Ziua Internaţională a Educaţiei la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”

Şi în acest an, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” a sărbătorit Ziua Internaţională a Educaţiei, prilej prin care măiestria, abilităţile educativ-profesionale, creativitatea şi inovarea didactică s-au armonizat la cel mai înalt nivel.

 

Manifestarea a debutat sub egida  unei „CONFERINŢE DE LANSARE A PROIECTELOR ŞCOLII”, patronată de d-na director Mariana Pop şi d-na dir. adj. Felicia Ilieşiu, în prezenţa invitatului nostru, dl.insp. Cucuiat Ciprian. În faţa întregii comunităţi şcolare au defilat, rând pe rând, coordonatorii de proiecte, spicuind activităţile şi finalităţile acestora.

 

Aşadar, proiectul dedicat patronului nostru spiritual, aflat la a V-a ediţie,  „ÎMPREUNĂ PRINTRE ANI” se derulează în acest an sub  denumirea „EDUCAŢIA – ARTA DE A FACE BINE” şi  include activităţi de formare,  sesiuni de comunicări ştiinţifice, „FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU ADEVĂRUL”,  fiind o deschidere înspre valorificarea şi prelungirea aventurii didactice dincolo de şcoală,  propunând, printre altele,  lecţii în afara spaţiului clasei.

 

Proiectul cu finanţare europeană Erasmus „EUROPEAN STUDENTS RED ROOF” promovează  educaţia prin  voluntariat în vederea pregătirii tinerilor pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă şi dezastre naturale.

 

„ÎMPREUNĂ PENTRU UN VIITOR PROFESIONAL EUROPEAN” include activităţi de turism şi alimentaţie publică în parteneriate la nivel internaţional.  « EROUL MEU », proiect de educaţie patriotică, îi sensibilizează pe tineri faţă de atrocităţile celui de-al II-lea război mondial, reconstituind  mărturii ale veteranilor de război, iar „ECO-ŞCOALA” alături de „ECOLICEAN-IMPLICARE RESPONSABILĂ ÎN RECICLAREA DEŞEURILOR ELECTRICE” vizează educaţia ecologică atât de necesară omului modern.

 

Defileul  proiectelor continuă cu „ARIPI DE POVESTE”, ce încurajează lectura ca formă a fericirii la tânăra generaţie, secondat de „AMINTIRI DINTR-UN TABLOU”, centrat la rându-i pe dezvoltarea abilităţilor literare. „ETIC, MORAL ŞI ESTETIC ÎN ŢINUTĂ ŞI COMPORTAMENT” îi ajută pe tineri să-şi însuşească norme ocazionale adecvate de conduită, iar „TEATRUL - UN JOC AL IDEILOR” are în vizor organizarea Festivalului regional de teatru pentru licee, aflat la a V-a ediţie. „NOEL RIGOLO / FUNNY CHRISTMAS” îmbină bilingvismul propunând activităţi interactiv-ludice de învăţare a limbilor străine, într-o tentă mai amuzantă şi «HOUR OF CODE» se adresează informaticienilor în devenire,  ajutându-i să desluşească tainele programării computerizate. Parada proiectelor continuă cu „VIAŢA… UN JOC SERIOS?” şi „SĂNĂTATE ŞI MIŞCARE”, ce-i conştientizează pe tineri despre comportamentele nesănătoase, încurajându-le opţiunea pentru o serie de alternative de timp liber şi provocându-i să  lupte, prin sport, împotriva rasismului şi a discriminării. Ştiinţele exacte nu se lasă mai prejos cu triada „QUARC – ENERGIA SĂNĂTOASĂ”, „TRĂIM CU RADIAŢIA” şi „ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ” proiecte ce reflectă  transdisciplinar fenomene regăsibile în viaţa noastră cotidiană din sfera chimiei, fizicii şi  a biologiei. 

 

Programul «O ZI ÎN UMBRA UNUI ANGAJAT» propune comunităţii şcolare experienţe de viaţă şi educaţionale inedite, oferind puterea exemplului şi întărind legătura cu mediul de afaceri şi instituţiile locale. Cât despre înţelegerea şi acceptarea diferenţelor dintre indivizi, proiectul «SUNTEM CU TOŢII EGALI» tratează  integrarea  şcolară şi socială a persoanelor cu dizabilităţi.

 

De la problematica lumii moderne înspre recuperarea tradiţiilor, prin „ROMÂNIA–CULTURĂ, TURISM, TRADIŢIE”, „TÂRGUL FIRMELOR DE EXERCIŢIU”, „TÂRGUL DE CRĂCIUN” şi „VEŞNICIA TRADIŢIILOR” se pune accentul pe revitalizarea valorilor strămoşeşti, proiecte prin care se propun circuite turistice locale, se însuşesc abilităţi de pregătire a firmelor de exerciţiu şi se ţinteşte dezvoltarea spiritului antreprenorial la tineri.

 

Toate aceste activităţi, însumând 24 de proiecte, invită elevul racoviţean înspre dezvoltare personală şi profesională, pregătindu-l pentru o lume de mâine competitivă şi provocatoare. „Prin aceste activităţi se promovează o cultură a încrederii, conştienţi fiind că poţi avea o viaţă  mai bună dacă eşti educat, iar încrederea nu se copiază, ci se construieşte” concluzionează d-na director Mariana Pop.

 

 

„Prin aceste activităţi se promovează o cultură a încrederii, conştienţi fiind că poţi avea o viaţă  mai bună dacă eşti educat, iar încrederea nu se copiază, ci se construieşte”.

Director Mariana Pop

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.