• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Februarie , 2014

Un nou denunţ penal la butoniera lui Boitor. La DGASPC Maramureş s-a lăsat bezna!

Directorul general al DGASPC Maramureş, Nicolae Boitor este o sursă inepuizabilă de subiecte de presă, dar şi pentru organele de control ale statului. Chiar dacă este un maestru al combinaţiilor, al lucrului făcut pentru interesul personal, chiar dacă a devenit şi un dur, Boitor nu poate acoperi toată plaja de nemulţumiri, tot mai multe şi mai interesante.

 
 
 

Zilele trecute, o delegaţie de la DGASPC a fost la conducerea Consiliului Judeţean pentru a se plânge de condiţiile mizerabile în care trebuie să lucreze. Oamenii s-au săturat de presiuni, de afaceri oneroase, nu mai vor să fie părtaşi la nelegiuiri.

Faptul că mai mulţi angajaţi s-au hotărât să se plângă este un fapt fără precedent. Poate, după opt luni de materiale în care am arătat matrapazlâcurile lui Boitor şi Griguţă, Toma şi grupuleţele care îi susţin, oamenii încep să prindă curaj şi spun ce se întâmplă la DGASPC, instituţia lăsată în beznă.

Îndrăzneala oamenilor s-a materializat cu un avertisment sec dat de Nic. Pentru cei din sistemul bugetar, pentru funcţionarii publici este o pedeapsă dură.

Durul de la DGASPC continuă cu politica de intimidare, iar cei din jurul lui îl copiază şi continuă cu chemările în comisiile de disciplină.

 

În acest context, cerem oficial DGASPC să ne cheme pe noi în Comisia de Disciplină pentru a afla direct de la sursă cine oferă documente şi informaţii. Este o mizerie să stresaţi oamenii DGASPC, cei care muncesc pentru ca grupul lui Boitor să încaseze salarii nu atât de mici ca pălmaşii ce îi tot plimbaţi prin Comisii.

Oamenii DGASPC au început să plece. În ultima săptămână, la Serviciul de Asistenţă Socială al Băii Mari s-au depus opt cereri de angajare. În urmă cu două săptămâni alţi câţiva au plecat. Se duc şi nu mai privesc în urmă.

Toate acestea pentru că nu se ia măsura demiterii celui mai „complex” director din sistemul bugetar maramureşean.

 

Dacă nu vor consilierii judeţeni, poate legea va face dreptate. Zilele trecute, ziaristul Cătălin Vischi de la EMM a depus un denunţ penal pe numele lui Nicolae Boitor pentru abuz în serviciu.

Este vorba de cazul Nicolae Coman, băiatul care a murit ars de viu în Tg. Lăpuş. Cazul băiatului a fost semnalat directorului Boitor de un şir lung de persoane şi s-a cerut preluarea copilului în regim de urgenţă. Boitor nu a fost de acord, iar băiatul a murit din cauza neglijenţei părinţilor. Un caz de care noi am scris recent şi un demers pe care GAZETA de Maramureş îl susţine. Atâta doar că noi vom merge pe o altă pistă a acestui caz.

De asemenea, cerem ca situaţia celor două fetiţe abuzate în Italia să fie adusă la cunoştinţa băimărenilor, plătitori de taxe din care Boitor şi galeria îşi încasează salariile. După atâtea luni de beznă poate ne luminează cineva ce se întâmplă, ce măsuri s-au luat sau urmează a se lua.

Nu de alta, dar imediat vine vacanţa de vară şi probabil iar va începe calvarul celor ce merg în tabără.

Vom reveni.
 
 

Culmea tupeului boitorian 

 

Din ciclul ce tâmpenii a mai făcut directorul DGASPC, vă prezentăm o situaţie incredibilă. Cu Boitor, totul este incredibil!

Săptămâna trecută, în Sighetu Mamaţiei, a avut loc un eveniment important pentru municipiul de pe Iza. O Asociaţie din Italia, o asociaţie serioasă, a inaugurat nişte spaţii comerciale şi productive în cadrul unui proiect ce sprijină prin trei case de tip familial mai mulţi copii şi tineri cu probleme. La eveniment a fost invitată Lavinia Orzac, director adjunct al DGASPC şi cel care a lucrat cu cei din Sighet la acest proiect. Asociaţiei şi autorităţilor de acolo li s-a părut firesc să o invite pe Orzac la inaugurare.

„Era firesc să fie aşa. Am lucrat foarte bine şi ne-a ajutat tot timpul. la o zi după eveniment, m-am trezit cu un telefon de la directorul Boitor. Acesta m-a întrebat pur şi simplu dacă am invita-o pe doamna Orzac şi de ce nu l-am invitat pe el. Nici nu am avut aer! Răspunsul a fost simplu. Am invitat pe cine a lucrat cu noi, oricum a reprezentat instituţia. Nu aş fi crezut că se poate ajunge la astfel de situaţii. Am auzit că sunt probleme pe acolo, dar aşa ceva…!

Mai mult, în ziua în care a fost concertul lui Grigore Leşe, am fost în Baia Mare. Întâmplarea a făcut ca unul din tinerii cazaţi la aceste case, un caz grav, bolnav…a avut o ieşire violentă. Trebuia intervenit cu personal supercalificat. L-am sunat pe directorul Boitor şi l-am rugat să ne ajute cu oamenii care îi are. Eu eram în Baia Mare şi cei din casă nu au făcut faţă. Mi-a spus să vorbesc cu cine am invitat în Sighet! Este foarte grav. Doamna Orzac a dispus imediat măsurile care s-au impus. După o zi sau două, supărat de situaţie, am vorbit cu domnul director şi i-am mulţumit pentru promptitudinea de care a dat dovadă. Evident a fost o ironie amară.

Dar domnul Boitor, cred, a crezut că sunt serios şi a crezut că el a rezolvat situaţia. Cam aşa merg lucrurile pe acolo, după cum m-am convins singur”, ne-a declarat Spiridon Pralea, şef birou în Primăria Sighet şi secretar al Asociaţiei italiene.

Comentariile celorlalți

naomi pe 06.03.2014 la 09:17
chiar credeti ca Orzac e mai cinstita decit Boitor?
intrebati in stinga,in dreapta,de ce familiile din Maramures care ar vrea sa adopte fug...de Orzac....oare de ce? haideti ca e chiar interesant de stiut
anitas pe 05.03.2014 la 17:14
Din echipa MINUNE ,d-nule Teremtus, Orzac nu mai face parte?
Chiar va intereseaza copii ?Prin plecarea lui Boitor o vreti pe Orzac?...s-a cam uitat articolul ...La balabuc birjar sau asa ceva ,scrisoarea d-nei Silvia legata de Orzac si ...multe,multe,multe, scuze inep sa cred ca vreti capul lui Boitor pentru sex simbolul Directiei.......pacat!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.