• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 08 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Septembrie , 2024

Tuning Fest A.P. ediția a IX-a. Cel mai mare eveniment auto din Maramureș s-a organizat la Cavnic

 Cel mai mare eveniment auto din Maramureș s-a organizat anul acesta la Cavnic. Au fost aduse 98 de mașini unicat din țară și din străinătate, iar spectacolul și distracția au fost pe măsură.

 

Andy Puha, mare iubitor al tuningului auto, a organizat anul acesta a IX-a ediție a celui mai mare eveniment auto din Mara­mureș. Ediții similare au avut loc și în Baia Mare și Seini anii trecuți, iar anul acesta show-ul s-a desfășurat în orașul natal al organizatorului, la Cavnic. El ne-a spus că ideea acestui festival auto i-a venit în urmă cu 9 ani, când a văzut într-un film o petrecere ținută într-o parcare plină cu mașini scumpe, iar atunci și-a spus că și el vrea să organizeze așa ceva.

 

Evenimentul a luat o amploare tot mai mare, așa că anul acesta s-au înscris la Tuning Fest A.P. 98 de participanți cu mașini care mai de care mai scumpe și mai aranjate, în așa fel încât să atragă toate privirile. Putem spune că festivalul auto a fost unul internațional, pentru că au venit participanți din Germania și Ungaria, iar din România au fost aduse mașini din Suceava, Oradea, Arad, Cluj, Satu Mare și Maramureș. Există o întreagă comunitate a iubitorilor de mașini, iar Andy Puha a fost și de această dată liantul între aceștia, iar spectacolul pe care l-a oferit a fost unul de excepție.

Probele pentru participanți au fost bine gândite, cu premii și diplome pentru cea mai frumoasă mașină, pentru cea mai mare presiune în toba de eșapament, pentru cea mai frumoasă colantare, pentru cea mai frumoasă vopsea, pentru cele mai frumoase jante (au fost jante de mii de euro), dar a fost și o probă statică și una de „limbo” pentru cea mai joasă mașină (pentru mașini pe perne de aer) sau probe pentru cele mai puternice instalații de sonorizare din mașini.

 

Spre deliciul publicului, au fost testate instalații de mii de wați, sonorizări care rivalizau cu sonorizarea scenei, iar vibrațiile le ridicau la propriu părul de pe capul fetelor care stăteau în mașină în momentul testelor. Au urmat probele de drift cu mașini chiar de 600 de cai putere, iar spectatorii au putut testa senzația de a fi copiloți. Seara, Andy Puha le-a promis celor peste 1500 de spectatori un foc de artificii inedit: au ieșit la rampă mașinile care scoteau foc pe tobe.

 

Au avut loc două probe inedite pentru spectacolele de acest gen. Pentru că majoritatea participanților cu mașini puternice fac sală și au mușchi, a fost și o probă în care concurenții trebuia să tragă cel mai repede un ATV pe o distanță de 30 de metri. Proba, cu un premiu în bani, a fost câștigată de un copil, spre deliciul publicului, iar asta pentru că participanții și-au tras cu ochiul și i-au interzis copilului să se uite în spate, iar ei au împins ATV-ul. Câștigătorul a plâns de bucurie la propriu că a câștigat.

 

O altă probă inedită a fost proba „de parcare”. Se știe că iubitorii de mașini „fac mișto” unii de alții atunci când stau la o poveste în parcare, așa că acum au avut ocazia să spună pe scenă „perle” despre mașinile prietenilor lor, trase pe biletele de concurs. Publicul a stabilit câștigătorii cu cele mai lungi aplauze.

 

Un moment deosebit a fost show-ul campionului Angyal Zoltan, din Ungaria, care i-a uimit pe spectatori cu o reprezentație de acrobație și îndemânare pe motocicletă. Motocicliștii din Maramureș au aflat că vine Zoltan în România, așa că l-au așteptat la graniță și l-au escortat până la Cavnic într-un alai de aproape 30 de motociclete.

 

Timp de două zile s-au adunat la Cavnic spectatori mai ceva ca la serbările orașului. Iar asta și pentru că, pe lângă show-ul cu mașini și motociclete, Andy Puha a pregătit și un spectacol pe toate gusturile. Special pentru acest eveniment, el s-a ocupat de o coregrafie de zile mari pentru cea mai tânără trupă de dans din Cavnic, așa că fetele Ioana Costeniuc, Olivia Petric și Paula Keresztes au fost răsplătite pentru dansul lor cu ropote de aplauze.

 

Un alt moment cu muzică pop-dance a fost susținut de Maria și Andreea, apoi a urcat pe scenă și trupa de trap MB. Fachirul din Carpați „Ianis&Anda” a uimit publicul scuipând flăcări la peste 6 metri înălțime, aruncând cuțite cu o precizie incredibilă și, nu în ultimul rând, întinzându-se pe furci de fier extrem de ascuțite.

O altă surpriză a fost că pe scena de la Cavnic de la Tuning Fest A.P.  a dansat Anamaria Vaida, una dintre ispitele din acest sezon de la Insula Iubirii, alături de prietena ei Diana S. După spectacol, a avut loc o petrecere în aer liber.

 

Organizatorul Andy Puha le mulțumește tuturor celor care l-au sprijinit în reușita acestui eveniment, tuturor participanților și spectatorilor și, în mod special, celor de la Primărie și Consiliul Local Cavnic. De asemenea, le mulțumește prietenilor săi Daniel Nicolae și Bogdan Kordos care l-au ajutat în toate momentele organizatorice, precum și reprezentanților Poliției, Jandarmeriei și celor de la Ambulanță, care au avut grijă ca totul să fie ok în perioada desfășurării evenimentului. Și, nu în ultimul rând, le mulțumește sponsorilor: Royal Alpin Crown, Rednic Pro Detailing, Moft Food&Coffee, Pizza Albina, Speedy, AKMvulc, Premium Cocktail Bar, Pă Coastă, JJA Performance, Wembley Flor, Gaia Urban Store, Inside Media și 35 Garage.

 

    

    

 

    

 

 

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.