Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Top 15 locuri de vizitat din România
Galeria de Artă din Sighişoara, Castelul Peleş, Piaţa Mare din Sibiu şi Cetatea Alba Iulia sunt câteva dintre obiectivele turistice recomandate de cei mai mulţi utilizatori ai site-ului tripadvisor.ro.
1. Galeria de Artă Tradiţională din Sighişoara – Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse sută la sută realizate manual. Sunt două locaţii importante: Galeria 1 este situată la subsolul „House of the Rock”, în piaţa principală a oraşului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighişoara, Casa lui Vlad Dracul.
2. Cetatea Alba Iulia – „Niciun alt oraş din Transilvania nu a adunat la un loc atâtea momente cruciale şi simboluri. Cu mii şi mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezintă o oglindă fermecătoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania îşi pot descoperi vigoarea şi tradiţiile de altădată. Inima oraşului o reprezintă cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativă fortăreaţă bastion din România şi sud-estul Europei”, precizează portalul.
3. Castelul Peleş – „Acest castel, care datează din secolul XIX, a fost construit de regele Carol I şi este considerat unul din cele mai frumoase castele ale Europei”, scrie tripadvisor.ro.
4. Piaţa Mare din Sibiu - Piaţa Mare se află în centrul istoric al Sibiului, unde sunt de asemenea monumente istorice importante, multe dintre ele parte din patrimoniul UNESCO.
5. Colecţia de maşini Ţiriac din Otopeni - „O colecţie unică de maşini din 1899 şi până în 2014 şi în continuă actualizare”, se arată pe acelaşi site.
6. Delta Dunării - „O suprafaţă vastă, cu locaţii excelente, de unde poţi admira păsările. Canale de apă, lagune, stuf, fără drumuri, poduri sau maşini. Folosiţi o barcă închiriată ca să ajungeţi în cele mai frumoase locuri”, este sfatul unui dintre utilizatorii portalului.
7. Mânăstirea Voroneţ
„Această mânăstire pictată, locuită de măicuţe, este adesea denumită capela Sixtină a Estului”, potrivit sursei citate.
8. Piaţa Sfatului din Braşov - „Un loc minunat de vizitat, străzi şi magazine frumoase, plăcut pentru hoinăreală, stat în cafenele. Puteţi cumpăra covrigi şi să mâncaţi prăjituri excelente cum e cremşnitul cu vanilie sau profiterolul cu ciocolată la una din patiseriile de pe stradă în loc să faceţi cumpărături”, a scris un internaut.
9. Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet - „Am petrecut câteva ore în muzeu cu ghidul nostru. Ne-a explicat la ce era folosită fiecare cameră, şi ne-a povestit din amintirile sale din perioada comunistă. Perioada petrecută în acest muzeu plin cu foarte multe detalii a fost sobră şi memorabilă”, povesteşte un turist american pe tripadvisor.com.
10. Old fashioned Cocktail Bar din Constanţa - „Cocktailurile sunt uşor de făcut, dar îţi trebuie talent şi pasiune să creezi un gust unic în acord cu personalitatea ta, felul în care te simţi şi chiar figura ta. Găseşti aici atmosferă prietenoasă şi muzică bună, printre oameni buni şi barmani extraordinari. Chiar mi-a plăcut aici”, a povestit cineva.
11. Salina Turda - „O experienţă cam friguroasă, dar foarte frumoasă. Dacă ajungeţi acolo, luaţi-vă haine mai groase, pentru că se află la adâncime destul de mare. Se pot practica diverse activităţi, este un loc potrivit pentru familiile cu copii”, recomandă portalul.
12. Castelul Corvinilor din Hunedoara - „Dacă vrei să ştii cum a fost un castel în diferite momente ale istoriei, ăsta e cel mai bun loc. Este un castel adevărat unde poţi vizita fiecare loc din interior şi unde sunt explicaţii perfecte pentru fiecare dintre obiective”, recomandă un utilizator al site-ului.
13. Mănăstirea Suceviţa - „Mănăstirea pictată datând din secolul XVI se mândreşte cu mii de imagini pictate pe un fundal în nuanţe de verde”, se arată pe acelaşi site.
14. Biserica Stavropoleos din Bucureşti - Construită în 1724, această frumoasă biserică este una din cele mai vechi din Bucureşti.
15. Cimitirul vesel de la Săpânţa - „O colecţie fascinantă de cruci unice din lemn care imortalizează detalii despre cei morţi”, notează portalul.