• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 August , 2022

Tabăra internațională de pictură de la Cavnic – ediția a XI-a

În aceste zile, se desfășoară la Cavnic a XI-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Elisabeta Art”, găzduită de soții Elisabeta și Tibi Veress. Tablourile realizate aici vor putea fi admirate de public atât în cadrul unei expoziții organizate la Cavnic, cât și în Baia Mare.


Orașul Cavnic și-a câștigat celebritatea în țară și străi­nătate atât prin turism, cât și prin cultură. Dacă pe timpul iernii pârtiile atrag numeroși tu­riști, iată că vara se adună aici numeroși artiști, impresionați de peisajele mirifice și de oportu­nitățile de relaxare oferite de jude­țul            Ma­ramureș.
Acum 11 ani, un grup de pictori amatori a ajuns pentru prima dată la Cavnic în cadrul unei tabere de pictură, iar de atunci, în fiecare an, proiectul artistic a căpătat con­sistență și notorietate. Altfel spus, în aceste zile, se desfășoară la Cavnic a XI-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Elisabeta Art”, găzduită de soții Elisabeta și Tibi Veress.
Ediția de anul acesta se desfășoară în perioada 5 – 15 august, și reunește 20 de artiști din Ungaria, Suedia și România. Tocmai pentru că Tabăra de pictură și-a demon­strat în timp valoarea din punct de vedere cultural, prin modul de organizare și prin renumele artiștilor implicați, ediția de anul acesta se bucură de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Mara­mureș și de susținerea Primăriei, Consiliului Local și a Casei de Cultură din Cavnic. Evenimentul este organizat de Asociația „Diamant de Maramureș”.
Artiștii prezenți în acest an în tabăra de la Cavnic vin în primul rând pentru a picta, de aceea programul de lucru este unul intens, însă au parte și de relaxare în excursiile organizate în Maramureș, spectacole de teatru și vizite la cele mai importante muzee din județul nostru.
Lucrările realizate în acest an la Cavnic vor putea fi admirate de publicul interesat în 12 august, la Muzeul de Etnografie din Baia Mare, când va fi organizat un vernisaj în cadrul Festivalului Artelor „Repere, Mituri, Identități”, iar în 15 august lucrările vor fi expuse la Casa de Cultură Cavnic. Este deja o tradiție ca fiecare tabără de la Cavnic să se încheie cu o expoziție dedicată locuitorilor orașului de la poalele Munților Gutâi, pentru ca aceștia să se bucure de lucrările și de viziunea artistică a pictorilor îndrăgostiți de această localitate.
La eveniment participă: Koter Vasile – sculptor din Satu Mare, Popescu Rodica din Craiova, Vinczene Keller Teri din Szentes, Ungaria, Varga Hanna  din Tatabánya Ungaria, Almási Jánosné din Szentes, Ungaria, Sabados Natalia din Budapesta, Ungaria, Vecserine Vass, Rózsa Szentes din Ungaria, Takács Judit din Budapesta, Ungaria, Mureșan Vasile din Târgu Mureș, Cristina Petrila din Craiova, Saveta Lates Jabenita din Reghin, Cornel Vana  din Turda, Tillingher Ștefan din Satu Mare, Gergely Csaba din Satu Mare, Ballo Andrea din Szeged, Ungaria, Kovács Emil Lajos din Satu Mare, Pintican Claudiu din Baia Mare și, bineînțeles, Elisabeta Pietrar Veress, gazda evenimentului din Cavnic.
Și în acest an, gazda taberei, Elisabeta Veress, a lucrat cot la cot cu artiștii veniți în tabără, iar, ca o curiozitate, vă reamintim că Elisabeta Veress s-a înscris și a absolvit Facultatea de Artă datorită artiș­tilor care s-au cazat la pensiunea familiei ei din Cavnic și care i-au insuflat dragostea pentru pictură. Între timp, Elisabeta Veress a devenit un artist în adevăratul sens al cuvântului, cu numeroase expoziții personale și colective, extrem de apreciate atât în țară, cât și în străi­nătate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.