• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Iunie , 2020

„Susținem și încurajăm producătorii din Maramureș” - Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a fost ieri într-o vizită oficială în Maramureș. Însoțit de miniștrii Virgil Popescu, Lucian Bode și Nicolae Ciucă, și de către secretarul de stat în Cancelaria Prim-ministrului, Ionel Bogdan, și Călin Bota, președinte PNL Baia Mare și se­cretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, premierul a vizitat compania Techtex din Târgu Lăpuș, fabrică cu o vastă experiență pe piață și care odată cu izbucnirea epidemiei de COVID-19 a reușit, într-un timp foarte scurt, să își reprofileze o parte din activitate și să producă măști chirurgicale, măști FFP2, dar și măști pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

Ludovic Orban: „Aici, în Târgu Lăpuş, se fabrică măşti foarte bune şi nu numai măşti foarte bune, ci se pune la cale realizarea, pro­ducţia, pentru prima oară în România, a stratului filtrant din cadrul măştilor chirurgicale, măştilor FFP2, straturi care asigură, de fapt, protecţia cea mai mare. Am şi văzut unde urmează să se instaleze această capacitate. De asemenea, e important să fie pregătită să în­ceapă fabricaţia materialului atât de necesar care stă la baza realizării tuturor produselor de protecţie sanitară, cum sunt măşti, combinezoane, halate protectoare, bonete. Şi am venit să încurajăm această companie, care face paşi foarte curajoşi într-un domeniu extrem de important”.

Ioan Filip, antreprenor firma Techtex: „Strategia pe care noi ne-am propus-o şi planul de afaceri pe care l-am fundamentat şi care a fost susţinut şi finanţat au în vedere producerea tuturor straturilor necesare pentru producerea de măşti chirurgicale FFP2, a stra­tului textil pentru producerea de combinezoane, halate, şi a tuturor echipamentelor sanitare şi igienice pe care ni le propunem. Este o investiţie mult mai mare şi obiectivul nostru n-a fost să producem măşti, obiectivul nostru a fost şi este de a securiza producţia de măşti din punct de vedere al cantităţii, al calităţii şi al preţului. Astăzi, producem 600.000 de măşti (zilnic - n.red.). Am început producţia acum două luni de zile, iar din momentul producţiei până acum, preţul a scăzut cu 50%. Astăzi, avem un preţ de 1,50 de lei bucata. Acum două luni, dar având în vedere şi stratul filtrant, a scăzut ca preţ, acum, putem să oferim un preţ mult mai bun. Cred că prin investiţia pe care noi am realizat-o vom contribui la scăderea preţului pe piaţă. Atât producătorii, cât şi importatorii din România ar trebui să-şi regleze preţurile în funcţie de piaţă. Planul de afaceri pe care
l-am fundamentat, plan care a fost susţinut şi finanţat, are în vedere producerea tuturor straturilor necesare pentru producerea de măşti chirurgicale şi FFP2, a stratului textil pentru producerea de combinezoane, halate, dar şi a tuturor echipamentelor sanitare şi igienice pe care ni le propunem. E o investiţie mult mai mare şi obiectivul nostru nu a fost să producem măşti, obiectivul nostru a fost şi este a securiza producţia de măşti din punctul de vedere al cantităţii şi preţului”.
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului: „Ma­ramureșenii sunt oameni mun­citori și pricepuți. Iar acest lucru este confirmat încă o dată de modul în care au reușit să se mobilizeze pentru producția de măști cei de aici, din Târgu Lăpuș.
Într-un interval foarte scurt, compania din localitate a reușit să-și reprofileze o parte din activitate și a oferit măștile de protecție așteptate într-o Românie întreagă.
Este un exemplu de inițiativă pe care eu ca liberal și ca mara­mureșean îl susțin și îl încurajez.
Mă bucur că acest exemplu frumos vine din Maramureș. Mă bucur că oamenii nu doar că au păstrat locurile de muncă, dar au obținut încrederea că iată, oricare vor fi provocările, noi în Maramureș întotdeauna vom ști să găsim soluții.
Îi felicit pe toți de aici pentru inițiativă și le doresc succes în continuare!”.

Echipa guvernamentală a mai fost prezentă și la Cicârlău unde s-a prezentat proiectul unei noi fabrici a grupului Taparo și a cărei construcție a început deja. Obiectul de activitate a noii companii va fi realizarea unor materiale compozite cu bariere anti-microbiene care vor putea fi folosite la pro­ducția de halate, combinezoane, dar și lenjerii de pat sau șervețele.

 

„Investiția de la Cicârlău va crea locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea economică a Maramu­reșului. Guvernul sprijină acest proiect și toate inițiativele antreprenorilor români care vizează producția și dezvoltarea țării”.
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului

 

 

PNL Maramureş
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.