• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 August , 2015

SIGHET: Dezinsecţie şi deratizare în toate parcurile din oraş

Parcurile de municipiul Sighetu Marmaţiei au fost suspuse unui ample acţiuni de deratizare şi dezinsecţie. Serviciul Public de Gospodărire Urbana a demarat această activitate pentru a reduce riscul evenimentelor neplăcute provocate de căpuşe şi ţânţari, dar şi de invazia şobolanilor în locurile de agrement din Sighet. Acţiunea s-a desfăşurat astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii.

 
 

Această acţiune se desfăşoară în fiecare an în Sighetu Marmaţiei pe perioada verii, atunci când atacurile insectelor iau amploare. Pentru a evita din timp aceste situaţii, Serviciul Public de Gospodărire Urbana a apelat la o firmă specializată, care foloseşte produse profesionale, pentru a desfăşura această activitate.

„Ca în fiecare an, în perioada de vară, având în vedere riscul crescut de apariţie a căpuşelor şi a ţânţarilor, am demarat o acţiune de dezinsecţie şi deratizare în principalele parcuri din oraş, respectiv Parcul Grădina Morii, Parcul Central, parcul din faţa Bisericii Ucrainene şi parcul din cartierul 9 Mai”, a declarat Ioan Şuştic, directorul SPG Urbana.

 

Un alt motiv pentru care acţiunea s-a desfăşurat în această perioadă este şi debutul evenimentelor ce vor reuni la Sighetu Marmaţiei mii de spectatori, începând cu gala folk „Floare de Colţ”, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

„S-au folosit produse profesioniste, iar datorită faptului că la sfârşitul acestei săptămâni şi peste alte două săptămâni vor avea loc două festivaluri în municipiu, am dorit să reducem cât de mult riscul de înţepături de căpuşe şi efectul negativ al muşcăturilor de ţânţar”, a mai precizat Ioan Şuştic.

 

Substanţele folosite nu sunt dăunătoare nici pentru om şi nici pentru animalele de companie, astfel că zonele în care s-a desfăşurat acţiunea de deratizare şi dezinsecţie este în siguranţă, neexistând niciun pericol pentru cei care frecventează cele patru parcuri din municipiu.

„Am folosit pentru deratizare un cocktail de două produse, unul dintre ele are o remanenţă foarte bună, este aprobat de Ministerul Sănătăţii, nu reprezintă pericol, cu un produs care conţine cipermetrină. Substanţele folosite sunt prietenoase şi cu mediul înconjurător şi au o remanenţă şi un efect foarte puternic de şoc”, explică inginerul Claudiu Decan, administratorul firmei de deratizare.

Au fost amplasate în parcuri şi peste 40 de cutii cu otravă pentru şobolani şi alte rozătoare. Acestea sunt închise, sunt prinse de coşurile de gunoi sau de stâlpi pentru a nu putea fi sustrase. Substanţa care se află în interiorul acestora este un raticid de grupa a III-a care la atingere nu este periculos. Cutiile au câte două orificii laterale atât cât să permită accesul unui şobolan sau şoarece înăuntru. Au fost afişate şi avertizări pentru populaţie prin diferite afişe lipite pe stâlpii de iluminat din parcuri, prin care oamenii sunt înştiinţaţi asupra faptului că s-a efectuat acţiunea de deratizare în zonă.

 
 

„Am folosit pentru deratizare un cocktail de două produse, unul dintre ele are o remanenţă foarte bună, este aprobat de Ministerul Sănătăţii, nu reprezintă pericol. Substanţele folosite sunt prietenoase şi cu mediul înconjurător şi au o remanenţă şi un efect foarte puternic de şoc”.

Claudiu Decan

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.