• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Martie , 2018

Şcoala profesională Dumbrăviţa, beneficii unice pentru elevi

Școala Profesională reprezintă o rută de educaţie şi pregătire practică care vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare. Ea se adre­sează tuturor elevilor clasei a VIII-a, cuprinşi în învăţământul general, care doresc să beneficieze de oportunităţile oferite de o profesionalizare accelerată, prin trecerea la un program specializat.

În anul şcolar 2018-2019, Şcoala profesională Dumbrăviţa vă aşteaptă cu două noi specializări, extrem de căutate pe piaţa muncii: operator maşini cu co­mandă numerică şi lăcătuş construcţii structuri aeronave, numărul maxim de locuri fiind 28.
În 3 ani poţi dobândi o calificare pro­fesională care îţi permite să obţii mai rapid un loc de muncă şi să ai salariul mai devreme decât colegii tăi care optează pentru bacalaureat, iar ulterior îţi poţi continua studiile, în timp ce lucrezi. Pe toată durata studiilor, elevii vor beneficia, prin intermediul unui pro­gram naţional de susţinere a învăţământului profesional, de o bursă de studiu lunară în cuantum de 200 RON, la care se adaugă o bursă din partea partenerului UAC Europe pentru elevii cu cele mai bune rezultate la învăţătură.

De asemenea, UAC Europe oferă gra­tuit transport elevilor, din localitatea de domiciliu, şi organizează un program de activităţi extraşcolare şi de tip afterschool care cuprind: concursuri, excursii, cursuri gratuite de limba engleză, desen tehnic, istoria aviaţiei, dezvoltare personală, istorie, cultură şi identitate locală.

 

Şcolile profesionale, un trend european

În unele state ale Uniunii Europene, precum Austria sau Germania, învăţământul profesional este foarte bine pus la punct, foarte mulţi tineri urmând întâi o specializare într-o şcoală de meserii, iar ulterior înscriindu-se la cursuri liceale şi universitare. De altfel, pentru următorii zece ani, instituţiile europene susţin puternic, prin intermediul politicilor sociale, educaţia profesională. Se urmăreşte în acest mod comba­terea şomajului în rândul tinerilor, care, la ora actuală, atinge cote alarmante în toată Europa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.