• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 August , 2017

SĂRBĂTOARE LA Rona de Jos

De un sfârșit de săptămână frumos, cu soare și multă veselie au avut parte locuitorii din Rona  de Jos, acolo unde duminică, 20 august 2017, atât cei care trăiesc în comună, cât și cei care și-au construit viața prin alte colțuri ale țării sau ale lumii au revenit acasă, la „Întâlnirea cu fiii satului”. Tot duminică a avut loc și Festivalul „Joc și cântec pe Valea Ronișoarei”, o acțiune emblematică și De un sfârșit de săptămână frumos, cu soare și multă veselie au avut parte locuitorii din Rona  de Jos, acolo unde duminică, 20 august 2017, atât cei care trăiesc în comună, cât și cei care și-au construit viața prin alte colțuri ale țării sau ale lumii au revenit acasă, la „Întâlnirea cu fiii satului”. Tot duminică a avut loc și Festivalul „Joc și cântec pe Valea Ronișoarei”, o acțiune emblematică și recu­noscută în zonă, pe care primarul din Rona de Jos, Ion Herbil și Consiliul Local o organizează an de an. Evenimentul a debutat cu parada portului popular, iar la acțiune a fost prezent și președintele Consi­liului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, primarul comunei Budești, Liviu Tămaș, primarul comunei Strâmtura, Ioan Pasere, dar și consilierii județeni Nicolae Mișulec și Ioan Beuca.
Prima­rul comunei Rona de Jos, Ion Herbil a mulțumit tuturor pentru prezență și și-a arătat încântarea că atât de mulți localnici au ales să petreacă împreună, în acest week-end. Totodată, a precizat faptul că, pentru buna desfășurare a evenimentului a primit un sprijin financiar din partea Consiliului Județean Maramureș. Invitat la cuvânt, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a vorbit despre frumusețea tradițiilor noastre moștenite din moși-strămoși și despre cum
trebuie acestea transmise mai departe, copiilor noștri.
„Păstrarea tradițiilor reprezintă pentru noi toți, pentru cei care trăim astăzi în Maramureș o datorie de onoare, pentru că aceste tradiții le-am moștenit de la părinții noștri și avem obligația sfântă de a le transmite mai departe.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.