• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 5 Septembrie , 2024

Reluarea ședințelor Comisiei Juridice din Senat

 Am reluat ședințele Comisiei Juridice din Senat, iar, în calitate de președinte, le-am cerut colegilor ca până la finalul sesiunii parlamentare să finalizăm dezbaterile și să pregătim rapoartele necesare pentru proiectele legislative prioritare.

Sunt acte normative importante, iar rigoarea noastră trebuie să fie exemplară, astfel încât să asigurăm adoptarea unor reglementări clare și eficiente, care să răspundă nevoilor societății și să respecte termenele asumate.
Chiar la prima ședință a Comisiei Juridice din această sesiune parlamentară am avut o ordine de zi consistentă, iar intervențiile mele s-au concentrat asupra unor acte normative care, în opinia mea, necesitau clarificări suplimentare.
La L419/2024 – propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea informării, sprijinirii și protecției victimelor infracțiunilor, și L420/2024 – propunere legislativă pentru modificarea și completarea Codului Penal, s-au adoptat, cu unanimitate, rapoartele, cu amendamentele admise.
Aceste proiecte au o foarte mare importanță. Primul vizează domeniul protecției victimelor, iar cel de-al doilea aduce o soluție cu privire la rezolvarea unor probleme de practică judiciară în legătură cu infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori și, totodată, reglează tratamentul juridic aplicabil persoanelor care comit fapte antisociale de gravitate similară. Am făcut amendamente la aceste proiecte împreună cu inițiatorii și cu doamna Alina Gorghiu, ministrul Justiției.
 
Cristian Niculescu Țâgârlaș - Senator PNL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.