• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Septembrie , 2018

Referendumul pentru familie: mituri, falsuri, provocări

DE CE REFERENDUM?
Referendumul este expresia pură a de­mocrației. Acesta are scopul de cla­ri­ficare în art. 48 din Constituţia României a CĂSĂTORIEI ca fiind uniunea liber consimţită între UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE.

1. Nu este necesară clarificarea cuvântului „soți” din Constituție – FALS.
Termenul actual de „soți” din art. 48 Constituție nu stabilește clar nici numărul nici sexul soților. De exemplu, pot fi considerați soți 3 bărbați. De aceea trebuie înlocuit termenul de „soți” cu „un bărbat și o femeie”.

2. Referendumul urmărește redefinirea familiei – FALS.
Art. 26 din Constituție ocrotește viața de familie. Acest articol rămâne ne­schimbat. Ceea ce se schimbă este art. 48 din Constituție, mai precis, definiția căsătoriei. Corectat: Așadar Referen­du­mul nu este despre familie, ci este despre căsătorie.

3. Referendumul afectează familia monoparentală lăsând-o în afara legii – FALS.
Mămicile cu copii din afara căsătoriei / divorțate / văduve / separate sau buni­cii cu copii sau orfanii au fost și vor fi în continuare ocrotiți de Constituție prin art. 26, pentru că formează o fa­milie. Referendumul este pentru art. 48, mai precis definiția căsătoriei.

4. Referendumul discriminează / încalcă drepturile altor minorităţi – FALS.
Nu există în nici o lege internațională sau românească un drept de căsătorie între un bărbat și un bărbat. Acest drept este numai pentru un bărbat și o femeie. De aceea, Referendumul este perfect legal, nu discriminează și nu încalcă nici un drept pentru că acest drept nu există. Nicăieri.

5. Nu e necesar acest Referendum pentru că există deja definiția căsătoriei în Codul Civil – FALS.
Codul Civil e o lege organică, ce se poate modifica în Parlament, în 2 ore, în funcție de presiuni, interese, situații de moment. Constituția e deasupra Codului Civil și se schimbă deosebit de greu. De aceea e nevoie să protejăm definiția căsătoriei din Codul Civil și să o copiem în Constituție.

6. Căsătoriile între un bărbat și un bărbat nu ne afectează cu nimic – FALS.
Prin căsătorie, vor avea dreptul să adopte copii. Mai mult, copiii vor învăța din manuale că e normal să ai 2 tați ceea ce deja se întâmplă. Se vor modifica filmele, desenele animate, reclamele, emisiunile, dezbaterile. Se va înăspri legea și va dispărea libertate de exprimare și libertatea religioasă. Oricine va putea fi acuzat de discri­minare, homofobie, intoleranță, instigare la ură. Se vor plăti amenzi, se va merge la închisoare.

7. Referendumul este scump – FALS.
El este expresia democratică a 3.000.000 de români. El este mai ieftin decât suma de bani alocată pentru un singur an din cei 4 ani planificaţi pentru reeducarea ideologică a părinţilor din România. Dacă acest Referendum nu va trece, statul român va plăti 70.000.000 EURO / an pentru reeducarea părinților cu ideologia de gen, statul va plăti operații de schimbare de sex, statul va plăti tratamente nominale de schimbare a genului și statul plătește deja manuale școlare care promovează familia dintre un bărbat și un bărbat. La care se adaugă costurile pentru implementarea modificărilor legislative cu scop represiv.

8. A mai fost un Referendum și tot degeaba, nu s-a întâmplat nimic – FALS.
Acel Referendum a fost o Consultare populară cu caracter consultativ. Par­lamentul trebuia să voteze legea ca parlamentarii să își reducă numărul la 300. Pe când acest Referendum este deci­zio­nal. Adică revizuirea definiţiei căsă­toriei ca fiind între un bărbat şi o femeie a fost adoptată deja de Parla­ment, iar prin acest referendum este confirmată de societate.

9. Referendumul este a lui Dragnea sau al PSD – FALS.
Inițiativa celor 3.000.000 de români a traversat 4 Guverne: Cioloș, Grin­deanu, Tudose, Dăncilă. Este exclus ca Referendumul să fie a lui Dragnea. Este al cetățenilor români care au semnat pentru revizuire. Organizatorul Referendumului este Guvernul, nu PSD. După o astfel de logică și alegerile de la anul sunt ale partidului care e majoritar la guvernare.

10. Întrebarea de pe buletinul de vot e manipulatoare, se urmărește votarea unor legi ascunse – FALS.
Art. 7 din Legea 3/2000 prevede în mod expres – de acum 18 ani, în mod STANDARD pentru orice referendum: cetăţenii au dreptul să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Par­lament?”. Legea de revizuire a art. 48 a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial. Nu poate exista suspiciunea că întrebarea se referă la altceva decât legea de revizuire așa cum a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial. Deci e absolut legală și corectă întrebarea.
MANIFEST
De ce trebuie să votăm DA
la Referendum?

1. Pentru că este expresia suveranităţii noastre naţionale.
2. Pentru că 14 state europene au de­finit deja în Constituțiile lor căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, apărându-și astfel copiii și viitorul ca națiune (de ex. Ungaria, Croația, Polonia, Slovacia).
3. Pentru că definirea constituțională a căsătoriei înseamnă apărarea libertății noastre, a culturii, civilizației și con­cepției de viață românești.
4. Pentru că este punerea în practică a Constituţiei României.
5. Pentru că avem libertatea, câştigată cu sânge în decembrie 1989, de a ne spune cuvântul, de a ne apăra opţiunile şi propriul mod de viaţă.
6. Pentru că majoritatea poporului român nu poate trăi la remorca ideologiei de gen introdusă, fără voia noastră, în manualele școlare și în viețile noastre.
7. Pentru că orice minoritate își poate trăi în libertate propriul stil de viață, fără însă a impune majorității dictatul ideologic al revoluției sexuale introduse deja prin propagandă în educația copiilor noștri.
8. Pentru că generația de mâine trebuie să fie apărată de reeducarea prin ideologia de gen.
9. Pentru că nu este referendumul unui partid sau al clasei politice, ci al celor trei milioane de semnatari şi al celorlalte milioane de români care vor veni la vot.
10. Pentru că la o sută de ani de la Marea Unire nu vom putea onora mai bine sacrificiul marii generaţii a unirii decât prin reafirmarea suveranităţii şi unităţii naţionale prin referendum.
Cine poate vota?
Toți cetățenii români care au împlinit 18 ani (inclusiv în ziua referendumului) vor putea vota, cu excepția celor cu probleme mentale dovedite, puși sub interdicție, dar și a celor con­damnați la pierderea drepturilor electorale.
Unde se poate vota?
Cei care vor să voteze vor putea vota în localitatea de domiciliu, la secțiile de votare unde sunt arondați. Dacă nu se află în localitatea de domiciliu, vor putea vota în altă localitate.
În cazul românilor din străinătate, aceștia vor vota în cadrul secțiilor de vot din străinătate. Acestea se află, de regulă, în aceleași locații cu misiunile diplomatice și secțiile consulare sau institutele culturale, însă pot fi organizate și în alte locuri, cu permisiunea autorităților din statul respectiv.
Referendum familie 2018?
Referendumul se va organiza în 6 și 7 octombrie 2018, începând, în fiecare zi, la 7:00 și terminându-se la 21:00.
Acte necesare pentru vot:
- cartea de identitate;
- cartea electronică de identitate;
- cartea de identitate provizorie;
- buletinul de identitate;
- pașaportul diplomatic;
- pașaportul diplomatic electronic;
- pașaportul de serviciu;
- pașaportul de serviciu electronic;
- carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare;
- pașaportul simplu, doar pentru cetățenii care votează în străinătate (cu menționarea țării de domiciliu, în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate);
- pașaportul simplu electronic, doar pentru cetățenii care votează în străinătate (cu menționarea țării de domiciliu, în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate);
- pașaportul simplu temporar, doar pentru cetățenii care votează în străinătate (cu menționarea țării de domiciliu, în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate).
Cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot vota doar cu ultimele trei tipuri de documente menționate în lista anterioară (cele trei tipuri de pașaport).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.