• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Aprilie , 2017

Rebotezarea conflictului de interese

Camera Deputaţilor a adoptat săptă­mâ­na trecută proiectul de lege de modificare a Codului Penal prin care infrac­ţiunea de conflict de interese este redenumită în „Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, şi care prevede că această infracţiune nu se aplică în „exercitarea unui drept re­cunoscut de lege sau îndeplinirea unei obligaţii impuse de lege”. Proiectul a trecut cu 187 voturi „pentru”, 71 „îm­potrivă” şi 6 abţineri. Cei mai vehe­menţi opozanţi ai proiectului au fost deputaţii USR care s-au plâns că se desfiinţează practic abuzul în serviciu. Acum proiectul de lege merge spre promulgare, în timp ce aleşii se ceartă pe modificări. Scandalul s-a propagat şi în Maramureş. Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş, a spus pe o reţea de so­cializare că „parlamentarii Todoran Adrian și Apjok Norbert, investiți de maramureșeni cu încrederea lor, și-au folosit votul pentru a ajuta PSD-ul să desființeze, în cele din urmă, conflictul de interese.

Infracțiunea a fost redenumită, iar textul din Codul Penal a fost ciuntit, astfel încât, pe viitor, un funcționar public va putea participa, în exercitarea funcției sale, la luarea oricărei decizii prin care să îl favorizeze pe un fost partener de afaceri, pe un fost angajat sau angajator, pe orice persoană din partea căreia a be­neficiat sau beneficiază de foloase de orice natură. S-a cam terminat cu con­flic­tul de interese... e liber la com­binații”.
În replică, Apjok Nobert a arătat că nu au făcut decât să respecte decizia Curţii Constituţionale: „Vă rog să consultați Decizia Curții Constituționale Nr. 603 din 6 octombrie 2015 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 301 alin (1) şi art. 308 alin. (1) din Codul Penal.
Nu faceți altceva decât induceți oa­menii în eroare, e o minciună orbitală ceea ce faceți”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.