• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 03 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Septembrie , 2013

PSD Maramureş a început sesiunea de toamnă

PSD Maramureş este cel mai vizibil partid din nordul ţării, prin întâlnirile regulate cu presa băimăreană, dar şi alegeri în organizaţii, activităţi la nivelul tuturor organizaţiilor şi implicarea liderilor aleşi ai social-democraţilor băimăreni, maramureşeni. Nu cu mult timp în urmă, chestia cu organizarea era apanajul unui conducător, acum sunt o echipă şi PSD Maramureş se vede bine, cel puţin din acest punct de vedere.

 
 

Întâlnirea săptămânală a avut loc la sediu şi a fost organizată de Gabriel Zetea, preşedintele organizaţiei PSD Maramureş şi Liviu Marian Pop, senator.

Liderul social-democraţilor a prezentat calendarul alegerilor din organizaţiile locale sau la nivel judeţean, la tineret, femei şi seniori.

„Avem nevoie ca toate aceste structuri să funcţioneze deoarece în perioada următoare avem de dus bătălii electorale importante, alegerile europarlamentare. În acest context, vor trebui finalizate şi alegerile în organizaţia Baia Mare. Domnul Dumitru Matei este ales, dar trebuie ales şi Biroul de Conducere şi vicepreşedinţii.

Pe de altă parte, încercăm ca din organizaţiile noastre să avem o reprezentare cât mai bună în organizaţiile la nivel naţional.

Va fi o candidatură importantă la TSD naţional, Ioana Cazacu, ştiută de noi ca Ioana Pop, va candida pentru funcţia de preşedinte executiv. Este o funcţie care ar onora organizaţia judeţeană şi vom da tot sprijinul pentru a obţine această funcţie. La tineret vom mai avea două candidaturi pentru funcţiile de secretari executivi, Octavian Butuza şi Ciprian Cozoplean. Dar şi organizaţia judeţeană a PSD Maramureş va avea un candidat pentru funcţia de secretar executiv la nivel naţional în persoana lui Gheorghe Şimon”, a spus Zetea.

 

Liderul social-democrat a vorbit şi de întâlnirile social-democraţilor din întreaga ţară, din ultima perioadă de timp, unde s-au dezbătut probleme importante, de la alegerile europarlamentare, până la regionalizare.

„Până la sfârşitul acestui an, guvernul nu va putea organiza un referendum care să fie şi validat de CC, de aceea se încearcă o soluţie intermediară, respectiv continuarea procesului de descentralizare. Până la urmă, pe mine, ca lider al PSD Maramureş sau ca vicepreşedinte al CJ, mă interesează în primul rând descentralizarea. Faptul că acum toată puterea politică şi administrativă este concentrată în Bucureşti, nu ajută pe nimeni. Actualul sistem de împărţire al banilor, cel puţin pentru Maramureş, nu a funcţionat bine. Sunt discrepanţe mari între finanţarea unui judeţ ca Maramureş şi unul ca şi Cluj. De aceea, le-am spus liderilor de la Bucureşti, dar şi colegilor din judeţele componente ale ADR N-V, că putem fi de acord cu o astfel de regiune, dar cu anumite condiţii clare. Avem nevoie de garanţii din partea primului ministru, Victor Ponta şi a vicepremierului, Liviu Dragnea, că, dacă rămânem în această situaţie, restul instituţiilor deconcentrate, care vor fi descentralizate în perioada imediat următoare vor fi aduse, nu în Cluj, ci în restul judeţelor.

Dacă finanţele sunt la Cluj şi structura anti-fraudă la Oradea, restul: sănătate, educaţie, mediu, Gospodărirea Apelor să fie adus în judeţele care au cam fost vitregite în ultimii 20 de ani. Foarte multe fonduri au fost duse la Cluj, în ultimii ani şi acest lucru a dus la „pârjolirea terenului” în jurul centrului de creştere al regiunii de N-V, respectiv Cluj”, a spus Zetea.

 

Liderul social-democrat a avut o poziţie corectă, cel puţin declarativ, atunci când ne-a explicat că aleşii maramureşenilor vor fi foarte atenţi la modul în care se direcţionează fondurile în perioada următoare. În situaţia în care se merge pe aceeaşi schemă, adică majoritatea fondurilor să ajungă în Cluj, probabila capitală de regiune, Maramureşul, ar putea să nu fie de acord cu actualul desen administrativ-teritorial.

 

La rândul său, senatorul Liviu Pop a vorbit de problema regionalizării, subiect pe care a făcut câteva precizări, cel puţin interesante. El a spus, în esenţă, că o regiune Maramureş nu este acceptată din punct de vedere politic, fiind o regiune de graniţă. Altfel spus, putem da noi din gură că totul este, de fapt, hotărât.

Liviu Pop a mai vorbit despre proiectul Roşia Montana. A spus că guvernul a procedat corect şi că dezbaterea din Parlament va duce la o finalitate. Spre sfârşit, s-a vorbit şi de problema maidanezilor, în sensul că trebuie luate măsuri hotărâte şi ferme.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.