• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Octombrie , 2016

Proiectul FoodChains4Europe promovat de CJ Maramureş a fost aprobat spre finanţare

Proiectul FoodChains4Europe (Lanţuri alimentare pentru Europa), promovat de Consiliul Judeţean Maramureş prin Biroul Relaţii Internaţionale în calitate de partner, alături de partenerul lider - provincia Flevoland din Olanda şi alţi parteneri din Italia, Bulgaria şi Marea Britanie a fost aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE. Acest nou proiect continuă colaborarea de succes cu provincia Flevoland, începută în 2008 concretizată prin dezvoltarea şi implementarea în comun a patru proiecte INTERREG IV C: Mini Europe, More4Energy, Smart Europe şi R4GG, în perioada 2008-2014.

 

Actualul proiect FoodChains4Europe promovează investiţiile în cercetare inovare, dezvoltarea de legături şi sinergii între întreprinderi, centre de cercetare şi dezvoltare şi sectorul academic. Problema identificată care se doreşte a fi abordată prin proiect este o provocarea comună pentru partenerii din proiect să creeze „soluţii bazate pe natură” pentru a furniza locuitorilor din regiunile europene destulă hrană de calitate. Scopul proiectului FoodChains 4 Europa este de a îmbunătăţi punerea în aplicare a politicilor regionale, care să stimuleze furnizarea de inovare pentru a crea lanţuri alimentare durabile în cinci regiuni participante: Flevoland (Olanda), Plovdiv / Sofia (Bulgaria), Emilia-Romagna (Italia), Maramureş (România) şi Greater Manchester (Marea Britanie). Toate aceste regiuni au sectoare ale industriei alimentare importante care oferă beneficii sociale şi economice pentru cetăţenii lor. Cu toate acestea, fiecare regiune este conştientă că singura modalitate de a rămâne competitivă este de a îmbunătăţi sustenabilitatea acestui sector.

 

Principalele activităţi avute în vedere sunt organizarea unui proces de învăţare inter-regională prin evaluări de tip Peer review prin care experţi şi

 

studenţi de la universităţi din 4 regiuni partenere vor vizita regiunea gazdă şi o vor sprijini în dezvoltarea de noi proiecte. Rezultatele proiectului vor fi prezentate la mai multe evenimente internaţionale cum ar fi Expoziţia Horticolă Mondială Floriade care va avea loc în provinica Flevoland în anul 2022.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.