• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Februarie , 2016

Proiect educaţional „Carnavalul măştilor”

Proiectul s-a desfăşurat în 4 februarie la Şcoala gimnazială Dumbrăviţa.  Propunerea implementării acestui proiect are la bază importanţa pe care o au activităţile extracurriculare şi extraşcolare în educaţia copiilor şi necesitatea desfăşurării acestora în cadrul şcolii.

Aceste activităţi adâncesc şi întregesc procesul  de predare-învăţare, oferind posibilităţi suplimentare de acţiune şi manifestare, de îmbogăţire a cunoştinţelor şi consolidare a convingerilor, de exersare a conduitei, de cunoaştere nemijlocită a realităţii, stimulează spiritul de iniţiativă, dispun de încărcătura afectivă mai puternică, creează oportunităţi de organizare judicioasă şi atractivă a timpului liber, vizează practic toate laturile educaţia: educaţia intelectuală, morală, estetică, educaţia fizică, precum şi noile educaţii, permit formarea de abilităţi specifice, valorizarea talentelor şi a preocupărilor elevilor.

 

Având în vedere că învăţătura este principala activitate a elevilor, în baza activităţii cultural-artistice este situată ideea educării şi formării deprinderilor şi capacităţilor necesare în viaţă, dezvoltarea creativităţii lor artistice, talentului şi imaginaţiei. Ţinând cont de aceste deziderate, activităţile extracurriculare organizate să fie bine pregătite şi încărcate de emoţie, astfel încât trăirea curată şi sinceră  a elevilor, cât şi a părinţilor acestora să dezvolte multiple sentimente estetice, afectiv/emoţionale. Copiii au nevoie de acţiuni care să le lărgească lumea lor spirituală, să le împlinească setea de cunoaştere, să le ofere prilejuri de a se emoţiona puternic, de a fi în stare să iscodească singuri pentru a-şi forma convingeri durabile.

 

Carnavalul măştilor dezvoltă gustul pentru frumos, spiritul creativ în alcătuirea măştilor, deprinderi de prezentare a rolului personajului creat.

 

La eveniment au participat elevii din ciclul primar, organizatorii carnavalului, echipa de jurizare şi părinţii. Pentru desfăşurarea activităţii s-a primit o sponsorizare din partea Asociaţiei părinţilor de la Şcoala Dumbrăviţa „Moştenitorii Dumbrăviţei” din care au fost achiziţionate materialele de lucru – hârtie cartonată, lipici cu sclipici, paiete, pene, diplome de participare, premii.

După ce au fost informaţi cu privire la organizarea carnavalului şi regulamentului, elevilor li s-a cerut să sugereze diverse personaje şi animale care să servească ca model pentru confecţionarea măştilor. Activitatea a durat 3 ore şi, la final, juriul a stabilit trei câştigătorii, însă toţi participanţii au primit diplome şi s-au distrat de minune. 

 

Director Tomşa Magdalena

Coordonatori: prof. Înv. Primar Cerneşteran Adela

Prof. Înv. Primar Dănilă Mihaela

Prof. Înv. Primar Andreica Ileana

Înv. Piţiş Ramona.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.