• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 13 August , 2016

Pokemonii au invadat Baia Mare

Pokemon Go, ultima senzaţie în materie de jocuri pe telefonul mobil, a cucerit şi Maramureşul. Pasionaţii de Pokemon Go din Baia Mare au deja un grup pe Facebook şi şi-au dat recent prima întâlnire.

 

 

„Acuma, pe Bd. Bucureşti, mai jos de Pietrosu”, „Ninetales era pe lângă uzina de apă de lângă Liceul 1”, „Şuior cota 1000”, „a găsit cineva hitmonchan-ul din parc?”, „Lure, în Parcul Mare, în 20 de minute cu plecare de la Tom&Jerry”, „Staţii la mall, lângă cinema, veniţi dacă puteţi”… Nebunia Pokemon Go a cuprins şi Baia Mare. Deja a apărut un grup pe Facebook ai cărui număr de membri cresc pe zi ce trece şi, la finalul lunii trecute a avut deja o primă întâlnire la Statuia Ostaşului. Anunţul suna cam aşa: „Am decis! Prima întâlnire oficială a pokemeşterilor şi meşteriţelor din BAIA MARE.

1. O să facem o sesiune de Q&A în care o să vă răspundem la întrebări legate de joc, o să vă dăm ceva tips and tricks despre cum o să fie mai încolo jocul şi alte minuni.

2. S-ar putea să facem şi un mic concurs, toată lumea poate participa.

3. Dăm un raid prin parc, punem nişte lure şi încercăm nişte teorii pe care vreau să le testăm, gen dacă arată tuturor la fel pokemonii dintr-o anumită zonă etc. Prietenii noştri (Pokemeşteri şi ei de altfel) de la QUICKMOBILE o să fie prezenţi să ne rezolve cu un giveaway demn de un lider de tehnologie din Europa, oferind cabluri de încărcare şi baterii externe participanţilor (stocurile sunt limitate), ca să putem într-adevăr să îi prindem pe toţi :)!

 

Dacă mai aveţi prieteni care joacă şi nu-s în grup anunţaţi-i şi pe ei să vină, the more, the merrier!

Spor la prins!”.

 

Cu siguranţă aţi văzut în ultima perioadă că tot mai multe persoane sunt captivate de jocul „Pokemon Go”. Pentru cei care nu ştiu, scopul acestuia este să prinzi pokemoni. Deschizi aplicaţia şi vei vedea că porneşte camera. Totuşi, privind prin ea, vei vedea că în cadru îţi apar tot felul de pokemoni, pe care îi poţi prinde. Locul în care te afli şi ora îţi pot genera pokemoni diferiţi, aşa că distracţia este garantată. Uneori primeşti chiar indicaţii să te deplasezi către un anumite loc, pentru a găsi un nou animăluţ.

 

 

Ciudăţenii cu pokemoni

 

La Timişoara cineva caută să angajeze un antrenor de Pokemon Go. Salariul nu e mare, însă cel care se va califica are asigurată o pizza zilnic, pe lângă banii stabiliţi prin contract şi apă. Anunţul a apărut pe cea mai populară reţea de socializare. „Angajăm primul Pokemon Go Trainer din lume! (În Timişoara) Ce trebuie să facă? Se plimbă prin oraş şi se joacă Pokemon Go. Să ajute lumea care joacă Pokemon Go. Să promoveze evenimente de Pokemon Go (inclusiv cele de Loolish Gaming).

Să pună Lure prin oraş şi să pornească evenimente fulger (pe loc). Să fie o persoană responsabilă şi socială. Să „vâsclească” bicicleta, să îndure casca pe cap. Să stăpânească limba româna şi engleză. Să îi placă stream-ul, dacă merge treaba, o să facă şi stream. Vârsta: 16 – 116” – aşa se prezintă anunţul postat de reprezentanţii localului de jocuri. Aceştia pretind trainerului de Pokemon Go să lucreze minim patru ore pe zi, cinci zile săptămânal. Va fi remunerat cu 400 de lei, apă şi o pizza la alegere zilnic. La acestea se adaugă baterie externă pentru smartphone, bicicletă, tricou personalizat.

 

Mai mulţi parlamentari consideră că jocul Pokemon Go reprezintă un real pericol, atunci când este jucat, în special la şcoală.

Astfel, înainte de 12 septembrie, ziua începerii anului şcolar 2016-2017, i se va cere Guvernului, în speţă ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, să emită un Ordin de ministru prin care să ceară interzicerea jocului în toate unităţile de învăţământ din România.

 

Conducerea combinatului siderurgic din Galaţi a interzis jocul Pokemon Go în interiorul unităţii, deoarece acesta nu este compatibil cu activitatea din interiorul societăţii.

 

 

În Pokemon Go trebuie să te plimbi cât mai mult pentru a prinde pokemoni, pentru a creşte în nivel şi pentru a te lupta cu alţi maeştri.

Este un joc gratuit, creat de Pokemon Company împreună cu Niantic, companie desprinsă din Google anul trecut. Nintendo deţine o treime din Pokemon Company, iar ambele au participaţii la Niantic, a căror mărime nu a fost dezvăluită.

Titlul este bazat pe  franciza creată de Satoshi Tajiri în anul 1996 (şi-a sărbătorit cea de-a douăzecea aniversare, pe 27 februarie 2016). Numele Pokémon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă monştri de buzunar. În anul 1998, Pokémon a debutat pe piaţa americană cu două jocuri RPG pe Game Boy: Pokémon Red Version şi Pokémon Blue Version. Aceste jocuri au avut acelaşi succes ca şi în Japonia.

 

 

Plusuri şi minusuri

 

Plusuri 

 

- Interfaţa este prietenoasă şi interactivă

- Utilizează sistemul GPS al telefonului pentru localizarea pokemonilor

- Jucatorul este „obligat” să iasă din casă şi să parcurgă diferite distanţe pentru a localiza personajele animate şi, aşa cum ştim cu toţii, mişcarea este benefică pentru sănătate

- Dă jucătorului posibilitatea de a relaţiona cu alţi jucători aflaţi în căutarea pokemonilor,

- Stimulează imaginaţia şi creativitatea în „vânarea” pokemonilor.

 

Minusuri 

 

- Jucătorul rămâne dependent de telefon, deşi se află în aer liber

- Se poate crea dependenţă

- Distrage atenţia de la ceea ce se întâmplă, în jur putându-se întâmpla accidente.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.