Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Luni , 11 Martie , 2013
Podul de piatră s-a dărâmat…
După ce a pompat miliarde în amenajarea râului Săsar în locuri alese „pe sprânceană”, reprezentanţii Direcţiei Apelor Someş Tisa pot culege acum „roadele”: săptămâna trecută zidurile de sprijin ale râului Săsar s-au prăbuşit. Da, e nevoie din nou de bani.
De aproape un deceniu, Guvernul pompează miliarde într-un proiect ce pare fără sfârşit: amenajarea malului Săsar în Baia Sprie. Încă de gloriosul debut al proiectului, GAZETA de Maramureş a tot scris despre modul discreţionar în care s-au stabilit „urgenţele” şi s-au executat lucrările. Deşi existau zone de risc chiar în centrul oraşului, s-au consolidat malurile din zone periferice. Evident, dintr-un motiv întemeiat: îi „apărau” pe potentanţii zilei. În total, circa 2,5 milioane de lei. Iar povestea încă nu e nici pe departe închisă.
Săptămâna trecută, Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al oraşului Baia Sprie a alertat Prefectura în legătură cu degradarea zidurilor de sprijin în albia râului Săsar, care traversează oraşul Baia Sprie. Oamenii din zonă sunt speriaţi că li se vor urni şi casele. Maria Topan a declarat: „Zidul de sprijin din apropierea gospodăriei personale este urnit. Nu dispunem de fondurile necesare pentru efectuarea reparaţiilor, iar agravarea situaţiei poate duce la punerea în pericol al imobilului. De asemenea, fenomenul de erodare poate antrena curtea gospodăriei.” Situaţia nu e deloc roz.
Prefectul Sorin Rednic a declarat că specialiştii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au identificat că zidul de sprijin de pe malul stâng al râului, strada Matei Corvin, unde este amplasată gospodăria, este prăbuşit pe o lungime de 10 metri. Zidul a fost realizat din zidărie de piatră cu mortar de ciment, lucrare care a fost executată de fosta Centrală a Minelor, între anii 1960-1965, lucrare care nu se regăseşte în patrimoniul S.G.A. Maramureş.
Pe celelalte străzi (Săsar, Ştefan cel Mare şi Gutinului) prezintă prăbuşiri ale lucrărilor de consolidare şi deteriorări ale malurilor, situaţie care pune în pericol stabilitatea acestora, atât în plan vertical, cât şi în plan orizontal, respectiv construcţiilor riverane existente. Rezultatul? A fost întocmită o Notă de fundamentare, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cere bani pentru consolidarea malurilor.
Numai că banii îi împart cei de „sus” şi tot ei îi dirijează spre „băieţii deştepţi”. Altfel spus, epopeea malurilor Săsarului continuă...
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.