• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Septembrie , 2024

PNL susține calcularea corectă a pensiilor contributive și vine în sprijinul pensionarilor cu pensii mici!

În perioada 1 Septembrie 2024 - 1 Martie 2025 se desfășoară activitatea de recalculare a pensiilor prin includerea sporurilor nepermanente și a acordului global - mica recalculare

Pensionarii care au realizat venituri din acordul global și sporuri nepermanente sau prime pot să ceară recalcularea dacă fac dovada realizării acestor venituri cu adeverințe.
Majoritatea pensionarilor se plâng că firmele care dețin arhivele practică tarife nejustificat de mari pentru emiterea adeverințelor, uneori costul acestora ridicându-se pentru câțiva ani la mii de lei.
PNL vine în sprijinul pensionarilor și, prin propunerea legislativă înregistrată ieri, propune ca în cazul pensionarilor cu pensii până la 3.000 lei, costul adeverințelor să fie achitat de AJPIS-uri, astfel încât banii percepuți pentru adeverințe să nu fie o piedică pentru pensionari.
De o facilitate, respectiv suportarea de AJPIS-uri a 50% din costul adeverințelor, ar urma să beneficieze și pensionarii cu pensii între 3.001 și 6.000 de lei.
Costurile ridicate percepute pentru eliberarea adeverințelor nu trebuie să fie un impediment pentru cei care au muncit și vor să beneficieze de o pensie contributivă calculată corect.
 
Cristian Niculescu Țâgârlaș - Senator PNL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.