Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
„Patriotism asumat - Oameni care fac istorie”. Lecție deschisă la dirigenție
Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare
Proiectul: „Patriotism asumat”
Activitatea: „Oameni care fac istorie” – lecţie deschisă la ora de dirigenţie
Locaţia: Sala de sport a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, Bd. Republicii nr. 8
Ora: 13.00.
În cadrul proiectului „Patriotism asumat”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare a sărbătorit în spirit civic și patriotic ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNEI. Activitatea „Oameni care fac istorie”, din cadrul proiectului, a fost tema lecției deschise la dirigenție, la care au luat parte 1.000 de persoane, elevi și profesori.
Activitatea, moderată de doamna profesor Valeria Mic, director adjunct, a debutat într-o atmosferă solemnă, elevii redând imaginea Steagului Național printr-un Flash Mob, folosind cartoane colorate roșu, galben și albastru.
Mesajul doamnei profesor Mariana Pop, director al liceului, a fost un îndemn către cei prezenți de a fi PATRIOȚI oriunde s-ar afla:
„Ora de dirigenție de astăzi este mai mult decât o lecție deschisă, este o oră în care ne oprim din activitățile cotidiene și trimitem un gând către OAMENII acestui pământ românesc care, indiferent de locul unde se aflau, SIMȚEAU ROMÂNEȘTE, doreau să făurească ROMÂNIA MARE.
Și au reușit! Visul lor, un vis frumos, s-a împlinit la 1 Decembrie 1918 și de 101 ani, generație după generație are posibilitatea să sărbătorească MAREA UNIRE, iar de 30 de ani, de la căderea comunismului, să sărbătorească ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.
Dacă vorbim cu emoție despre evenimentele istorice pe care
le-au trăit înaintașii noștri, cu emoție și responsabilitate trebuie să participăm la evenimentele cu care suntem contemporani și mai mult, să avem mereu un răspuns la întrebarea: CE DĂM NOI PENTRU CE NI S-A OFERIT SAU NI SE OFERĂ? Răspunsul este modul fiecăruia de a fi PATRIOT și de a rămâne în istorie, în veșnicie.
Îndemnul meu este, dragi români, să fiți buni, implicați și responsabili oriunde v-ați afla pe acest pământ!”.
Despre SEMNIFICAȚIA ZILEI DE 1 DECEMBRIE, le-a vorbit celor prezenți domnul profesor de istorie Adrian Bota, amintindu-le că de fiecare dată ziua de 1 Decembrie trebuie s-o trăiască cu emoție.
Pentru a le da elevilor posibilitatea să trăiască cu emoție evenimentul, aceștia au fost antrenați în CONCURSUL „MAREA UNIRE”, quiz cu 10 întrebări folo- sindu-se platforma kahoot.it, cu implicarea doamnei profesor de informatică Edina Timb. Răspunsurile la întrebări au putut fi formulate în urma vizionării filmului documentar „Marea Unire 1 decembrie 1918 Imagini autentice 1897-1922”, selectat de pe youtube, de către doamna profesoară de istorie Cristina Ghiman, link-ul filmului fiind: https://www. youtube.com/watch?v=dmkrisOdwJE&t=175s.
În finalul orei de dirigenție, la îndemnul „Hai să dăm mână cu mână...”, s-au prins în horă, Hora Unirii, cei 1.000 de elevi și
profesori.
Agendă - Agendă - Agendă - Agendă
28.11.2019
Ora
13.00 FlashMob
Aranjarea celor 1.000 de persoane, elevi şi profesori, în formatul Steagului Naţional
Intonarea Imnului Naţional
13.05 Deschiderea evenimentului – dir. prof. Pop Mariana
Semnificaţia zilei de 1 Decembrie
– prezintă prof. de istorie Bota Adrian
13.20 Prezentarea filmului documentar „Marea Unire 1 decembrie 1918 Imagini autentice 1897-1922”
13.25 Concursul „Marea Unire” – quiz cu 10 întrebări folosind platforma kahoo.it, pe care se vor conecta elevii de pe telefoanele personale – prof. Ghiman Cristina, prof. Timb Edina
13.35 Premierea câştigătorilor (primii trei clasaţi) – dir. adj. prof. Mic Valeria
13.40 „Un gând la final…” – un formular de feedback completat de elevi cu o idee sau un sentiment personal la final de eveniment – prof. Timb Edina, informatician Nechita Călin
Link formular: http://tiny.cc/cd2xgz
13.45 Hora Unirii – „Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română…”