• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 2 Mai , 2013

Parlamentarii de Maramureş şi minunata lor activitate

Parlamentarii maramureşeni au trecut „perioada de probă” de 3 luni. Cât au vorbit în plen, ce interpelări şi iniţiative au avut?

 
 
 

La aproape 5 luni de mandat, cei mai mulţi parlamentari maramureşeni au avut doar un rol „decorativ” în plenul „organului legislativ suprem. Puţine interpelări, puţine luări de cuvânt, puţine iniţiative şi aproape zero rezultate. Dar mai bine detailăm.

 

Istvan Boniş, membru în Comisia pentru sănătate şi familie şi în Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda. În total, a vorbit în plen de două ori: o dată la depunerea jurământului şi o dată la dezbaterea Proiectului de Lege pe acest an. Deputatul UDMR a semnat două propuneri legislative: una care modifică Codul Fiscal şi una pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România. Ambele se află la Senat.

 

Mircea Dolha. Deputatul USL a vorbit în plen de trei ori: la depunerea jurământului, la dezbaterea bugetului pe acest an şi în 5 martie când a susţinut o declaraţie despre situaţia românilor din Serbia, din regiunea Văii Timocului. Dolha a semnat o singură iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

 

Deputatul Florin Tătaru a vorbit în plen de 4 ori, o dată la dezbaterea bugetului pe 2013, o declaraţie politică cu titlul: “Regionalizarea încotro?” şi “Modificarea Constituţiei, obligaţia modernizării statului român în secolul al XXI-lea”. Deputatul a depus două interpelări chiar săptămâna trecută. Una cu tema: „Sistarea alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de stomatologie” şi una referitoare la activitatea CNMPN “REMIN” SA. Tătaru a semnat două iniţiative legislative: Propunere legislativă privind înfiinţarea “Fondului Român de Investiţii Strategice în Energie şi Resurse Energetice” - S.A şi Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/ 2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

 

Deputatul Călin Matei a avut o singură luare de cuvânt în plen. Deputatul Mircea Man a vorbit în plenul Camerei Deputaţilor de 6 ori: dintre care, trei sunt declaraţii politice: “Sub guvernarea USL - o Românie în derivă”; “Guvernul USL şi securitatea alimentară”; “Abandonul şcolar şi combaterea lui!”. Man a semnat şi patru moţiuni de cenzură.

 

Deputatul Nuţu Fonta a vorbit în plen o singură dată, a semnat o singură iniţiativă legislativă: Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi şi a depus două întrebări şi interpelări: Măsuri de sprijin financiar pentru finalizarea şi punerea în funcţie a investiţiei “Schi în România - Staţiunea Borşa” şi Restanţele în executarea lucrărilor la DN 18 Baia Mare - Iacobeni. Fonta a semnat şi o moţiune de cenzură.

 

Deputatul Gheorghe Şimon, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a luat o singură dată cuvântul în plen.

 

Deputatul Cornelia Negruţ a vorbit deja de 10 ori de la tribuna Camerei Deputaţilor: dintre care, 9 declaraţii politice.

Negruţ a semnat şi două iniţiative legislative Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi şi Propunere legislativă privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii. Deputatul a depus 27 de întrebări şi interpelări pe teme extrem de diverse, ultimele 6 fiind depuse în 24 aprilie şi fiind legate de Scutirile de la plata energiei termice, Protejarea monumentelor istorice, Beneficiarii proiectelor finanţate prin PNDR, Traficul de ţigări şi alte produse de contrabandă de la frontiera cu Ucraina, Cazurile ofiţerilor din structurile MAI deferiţi justiţiei, şi Posibilitatea mutării sediilor ROMGAZ şi TRANSGAZ.

 

Deputatul Vasile Berci a vorbit o singură dată în plen şi a adresat două interpelări: „Calea ferată” şi „Zonă montană defavorizată”.

 

La Senat, lucrurile stau cam la fel. Sorin Bota a semnat 5 iniţiative legislative, 6 întrebări, o interpelare, ultima întrebare fiind legată de „Clauzele asiguratorii din contractele de management încheiate la CFR Infrastructură, CFR Călători şi Tarom”.

 

Senatorul Liviu Titus Paşca a semnat o singură iniţiativă legislativă, în schimb a cuvântat de 8 ori în plen, numai că, de cele mai multe ori, a citit procesele verbale de numărare a voturilor.

 

Liviu Marian Pop e mai vorbăreţ. A luat cuvântul de 20 de ori, a depus 20 de întrebări, 21 de interpelări, are 4 declaraţii politice şi a semnat cinci iniţiative legislative. Ce a vorbit? Păi, la ultima luare de cânt, Pop l-a atacat pe preşedinte printr-o declaraţie politică botezată sugestiv: „Flota populară si mişcarea lui Băsescu”. Crezându-se un soi de pamfletar politic, nu parlamentar, cam în acelaşi stil şi-a intitulat toate declaraţiile politice, de exemplu: „Ţara arde, iar clanul Băsescu este dator la stat”.

 

Ultimul ales de Maramu’, senatorul Ciprian Rogojan, a vorbit în plen de 8 ori, a adresat 7 întrebări şi a semnat două iniţiative legislative.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.