• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 8 Aprilie , 2015

Ora pământului la Grădiniţa Nr. 25 Baia Mare

Acţiune: Ora Pământului

Locaţie: Grădiniţa Program Prelungit nr 25 Baia Mare

Director: Sanislău Sălăjan Stela,

 
Profesori preşcolari implicaţi: 

prof. Pop Loredana,

prof. Cozma Corina,
prof. Dorca Laura,
prof. Tecar Alina,
prof. Naşc Dana,
prof. Nyari Judit,
ed. Geta Gâlcă,

prof. Șandor Cristina,

prof. Uliţe Alina,
prof. Bertoti Kristiana,
ed.Moş Maria,
prof. Chiş Crina,

prof. Riscou Viruca,

prof. Ciociu Corina,

prof. Hotea Anuţa,

ed. Lişteveanu Maria,

prof. Bojan Crina,

prof. Negrea Eugen, 

ed. Judit Szabados.
 

De la mic la mare, la Grădiniţa Nr. 25 din Baia Mare o întreagă comunitate s-a mobilizat pentru o luptă importantă, aceea de salvare a pământului, măcar o oră pe zi, măcar de Earth Hour.

Astfel, luminile s-au stins în întreaga grădiniţă, pe rând în fiecare sală. S-au aprins golguţele, după care copiii au susţinut un mic recital. Ca nişte furnicuţe, la lumina lumânărilor, copiii au început să danseze pe ritmuri de chitară rece. Muzica live a fost interpretată de Mr. Nicu, care a cântat alături de copii, cercetaşi, voluntari şi părinţi.

 

Sărbătorită pentru prima dată la Grădiniţa Nr. 25, acţiunea a adunat surprinzător de mulţi participanţi şi a fost demarată de cei mai mici dintre ecologişti, care şi-au pregătit grădiniţa „împodobind-o” cu afişe şi desene pe tema reciclării. „Ei au mobilizat apoi întreaga comunitate, pentru că avem lumea în mâinile noastre şi de noi depinde viitorul Planetei” - a spus prof. Pop Loredana.

 

„Le suntem recunoscători doamnelor educatoare de la Grădiniţa nr.25 din Baia Mare pentru că au grijă ca cei mici să prindă drag de natură” - mesaj postat de WWF-Romania pe pagina de socializare.

 

Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Aceasta este un apel global la acţiune, care se adresează fiecărui cetăţean şi fiecărei comunităţi, un apel la responsabilizare, iniţiativă şi solidaritate pentru a construi un viitor sigur planetei.

 

Mesajul este unul simplu:

Problemele cauzate de schimbările climatice şi de extra-consum sunt atât de grave, actuale şi complexe, încât e nevoie urgent de acţiune, la nivel global.

De Earth Hour oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai sa stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În Romania, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009, fiind parte, astfel, din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De atunci, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în iniţiative pozitive.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.