• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Iulie , 2013

O şedinţă de CL obişnuită

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit în şedinţă ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre ale lunii iulie. Afară cald, dar nu caniculă. Câţiva norişori s-au adunat într-un colţ al cerului albastru de Baia Mare. Parcă erau pictaţi de maiştrii Şcolii de pictură băimărene. Consilierii au venit pe rând, dar nu în grupuri de partid. Maşinile bengoase ale aleşilor s-au aliniat frumos în parcare.

 

 

Pe ordinea de zi, peste 40 de proiecte de hotărâre. Adică, o şedinţă grea. Preşedinte de şedinţă, celebrul consilier Mandra, ales pe listele PP-DD. Au fost momente şi momente. O femeie cu patru copii a venit să ceară o locuinţă, un fel de ceartă fără un temei. Legat de problema locuinţelor, este îmbucurător că aleşii băimărenilor şi primarul Cătălin Cherecheş au modificat criteriile prin care se dau puncte celor înscrişi pe listele de locuinţe. Numărul copiilor nemaifiind criteriul care face diferenţa. În acest fel, vor avea posibilitatea de a obţine un apartament cu chirie şi tinerii, intelectualii, cei care muncesc.

 

Pe de altă parte, Cătălin Cherecheş l-a invitat pe Omer Cerahoglu, elevul de aur al şcolii de matematică băimărene în faţa CL, în semn de preţuire pentru medalia de aur obţinută la Balcaniada de Matematică. Omer a fost format la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” şi termină liceul la Gheorghe Şincai. Zilele acestea a plecat în Columbia, la Olimpiada Internaţională de Matematică.

A urmat şedinţa cu discutarea proiectelor de hotărâre.

La sfârşitul lunii va avea loc „Vara Băimăreană”, cu multe manifestări pentru băimăreni.

A fost aprobată investiţia pentru lucrările de modernizare a intrării în Primăria Baia Mare.Un proiect aşteptat a fost cel legat de problema Romaltyn. A fost mandatat primarul de Baia Mare să angajeze un avocat care să asigure asistenţă şi consultanţă în procesele aflate pe rolul Tribunalului Maramureş, procese între societatea Romaltyn şi CL Baia Mare. În rest, proiecte obişnuite cu un parcurs obişnuit. Afară norişorii şi-au schimbat locul în partea de sud. Probabil era şi pentru ei mai răcoare.

 

În finalul şedinţei, primarul Cătălin Cherecheş i-a oferit un buchet de flori secretarului Primăriei Rodica Brad, cea care după 18 ani în administraţia băimăreană va ieşi la pensie.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.