• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Octombrie , 2020

Anderson Cooper este un binecunoscut reporter al CNN, fai­mos și premiat. A fost prins exagerând din când în când prezentând unele situații să pară mai grave decât erau în realitate. Asta a dus la reacții amuzante pe rețelele de socializare. De exemplu, s-a filmat transmițând dintr-o groapă „periculoasă”, groapă care, în realitate, s-a dovedit a fi o baltă banală, sau transmițând din fața unui rechin cu falca deschisă gata să-l înghită, sau asistând la scufundarea Atlantidei, sau informând telespectatorii despre monstrul din Loch Ness văzut în California, sau că s-a descoperit viață pe Marte. Este vorba de faimosul CNN care transmite deliberat asemenea exagerări. Tot CNN influen­țează publicul cu titluri precum: „Trump se întâl­nește cu Ivan cel Groaznic?”. Televiziunea olan­deză NOS a difuzat o versiune trunchiată a unui interviu a lui John Sweeney de la BBC în care Putin este întrebat despre victi­mele din Ucraina. NOS editează interviul cu Putin părând că acesta pleacă fără să răspundă la întrebare, ignorându-l pe Swee­ney. Interviul original, accesibil pe internet, arată cum Putin răspunde pe larg la în­trebări. Mai multe canale de televiziune americane l-au acuzat pe Trump, care în compania unui pedofil condamnat, Jeffrey Eps­tein, ar fi violat o fetiță de 13 ani. Mass-media oficială a tăcut „asurzitor” când documentele de zbor au arătat că nu Trump ci Bill Clinton a participat cu Epstein la petreceri cu fete minore pe „insula orgiilor”. Spusele lui Trump des­pre membrii benzii MS-13 au fost răstălmăcite intenționat ca să pară că se referă la imigranți, asemă­nându-i cu animalele.
Este de notorietate poza cu băiețelul din Siria care dormea între mormintele părinților lui. Și această scenă a fost regizată și difuzată intenționat pentru a manipula oamenii spre a-i implica într-un nou război. O imagine prezintă soldații cu căștile albe care salvează un rănit după o explozie, ca apoi să se facă un selfie cu cel „rănit” și „soldații salvatori”, toți râzând cu gura până la urechi. S-a mințit că în Siria au fost atacuri chimice pentru a justifica încă un război. Luni în șir media oficială ameri­cană a mințit pentru a genera un răspuns emoțional care să justifice invazia. La începutul anilor 1950 s-a inițiat în SUA opera­țiunea Mockingbird, un program la scară largă cu singurul scop de a manipula canalele de știri în scopuri propagandistice. Ziariști de vârf americani au fost selectați într-o rețea de propa­gandă. Cu alte cuvinte, serviciile secrete decideau ce se transmite la TV și la radio. Operațiunea a fost imple­mentată pentru a dezinforma toată presa americană.
Directorul CIA, William Colby a depus mărturie că peste 400 de agenți CIA au fost activi în mass-media pentru a fi controlată. „Vom ști că programul de dezinformare este realizat când tot ce crede publicul american este fals”, a declarat William Colby în 1981. „Dacă spui și repeți o mare min­ciună, oamenii încep să o creadă” afirma Goebbels. Udo Ulkotte, ziarist german cunoscut, angajat al Frankfurt Algemeine Zeitung, a spus că-i este rușine că a mințit sistematic timp de peste 25 de ani. „Am fost învățat să mint, să înșel și să nu spun adevărul publicului”. La scurt timp după cele afirmate, Ulkotte a murit de infarct, în ia­nuarie 2017.

Când scriam articolul rula pe banda de știri acuza unui ziarist român cunoscut despre altul și mai cunoscut că ar trebui să pri­mească Premiul Pulitzer pentru fake-news-uri. Fructele românești nu cad departe de pomul occidental.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.