• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Martie , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Rejuvenare facială

Laserele şi metodele de rejuvenare bazate pe lumină
 

Laserul este adesea necesar pentru ameliorarea aspectului cutanat, care a avut de suferit în urma factorilor de mediu sau din cauza anumitor afecţiuni. Principalele indicaţii ale rejuvenării faciale prin terapie laser sau pe bază de lumină sunt: pigmentare neregulată a tenului, leziuni vasculare, exces de sebum şi ten cu tendinţa acneica, textura neregulată a pielii, cicatrici postacneice, riduri fine şi medii, modificări precanceroase. Există o multitudine de tipuri de laseri sau terapii bazate pe lumină. Laserul ablativ (cu dioxid de carbon şi Erbium:YAG) ameliorează su­prafaţa pielii şi textura, precum şi problemele legate de topografia cutanată – riduri, cicatrici, afectarea solară, rinofima. Aceste tipuri de tratament, deşi eficiente, pot asocia şi multiple com­plicaţii. Terapiile non-ablative pe bază de lumină, care acţionează superficial, sunt mai puţin eficiente decât laserul ablativ, dar şi cu riscuri mai puţine şi vindecare mai rapidă. În această categorie intră laserii vasculari, Q-switch, Nd:YAG, diode, IPL, tera­pia fotodinamică.
 

Toxina botulinică (Botox-Vistabel-Dysport)

Injectarea de toxina botulinică a revoluţionat rejuvenarea non-invazivă. Indicaţiile acestei proceduri sunt: ridurile intersprâncenoase, la nivelul frunţii, coltului ochilor, ridurile verticale de la nivelul buzei superioare sau inferioare, în porţiunea mijlocie şi inferioară a feţei (ridicarea coltului gurii, ameliorarea aspectului bărbiei, pentru ameliorarea aspectului pătră­ţos al mandibulei, asimetrii faciale, gât…). Avantajele procedurii sunt reprezentate de siguranţă şi eficientă injecţiilor cu toxina botulinică în ameliorarea ridurilor superficiale şi medii. Prin­cipalul dezavantaj este cel al necesitaţii repetării procedurii la 3-4 luni (dar nu din cauza mitului conform căruia, după încetarea efectului, ridurile se agravează, ci doar pentru menţinerea efectului). Gravidele, mamele care alăptează, persoanele care suferă de boli neuromusculare sau cele alergice la albumina nu se pretează la acest tip de tratament.
 

Substanţe de umplere (acid hialuronic)
 

O multitudine de substanţe de umplere sunt disponibile, variind din punct de vedere al biomaterialului din care sunt făcute şi durata de ac­ţiu­ne. Substanţele de umplere aprobate de către Administraţia Alimen­telor şi a Medicamentelor (FDA) sunt: colagenul bovin (Zy­plast, Zy­derm), collagen uman (Cosmoderm, Cosmoplast), acid hyaluronic (Resty­lane, Perlane, Juvederm, Belotero), acid polylactic (Sculptra), Hidroxia­patita de calciu (Radiesse), silicon lichid (Silikon-1000) şi polimetilmetacril (Artefil). Aceste tipuri de substanţe sunt injectate atât pentru ridurile superficiale,medii sau profunde, cât şi pentru definirea buzelor sau pentru volumetrie (recrearea volumului obrajilor, asimetrii facia­le), corecţia nasului, a liniei mandi­bulei, a bărbiei sau pentru tratamentul cearcănelor.
 

Peelingul chimic

Peelingul chimic presupune aplicarea unei substanţe acide, care produce distrugerea epidermului sau chiar a dermului, în vederea stimu­lării producerii de celule noi. Peelin­gul chimic, în funcţie de adâncimea la care penetrează pielea, poate fi superficial, mediu sau profund. Sunt proceduri relativ ieftine, simple, care nu implică o perioadă de recuperare prea mare sau efecte adverse marcante. Sunt indicate în cazul modi­ficărilor cutanate produse de soare, riduri fine, neregularităţi pigmentare sau ale texturii pielii, cicatrici postacneice.
 

Mezoterapia şi lipoliza injectabilă
 

Mezoterapia reprezintă administrarea cutanată injectabila a diver­şi­lor compuşi terapeutici în scop me­dical sau cosmetic. Indicaţiile medi­cale ale mezoterapiei sunt: acneea, eczemele, vitiligo, psoriazisul, limfedem, pruritul, iar indicaţiile cosme­tic: celulită (lipoliza injectabilă), cicatrici cheloide sau hipertrofice, melasma, ridurile, vergeturile. Presu­pune injectarea la diverse nivele ale pielii de substanţe de tipul vitaminelor, aci­dului hyaluronic, cu scopul de a hidrata, a stimul colagenul, a reduce inflamaţia. Lipoliza localizată presupune injectarea la nivel subcutanat de substanţe care dizolvă ce­lulele grasoase, astfel reducând local stratul de grăsime sau celulită.
 

Tratamentele cosmetice
 

Efectul cutanat al tratamentelor cosmetice este dat de combinarea abili­tăţii de hidratare (cremă, ser, loţiu­ne), combinată cu acţiunea ingredienţilor activi. Principalul efect antiîmbă­trânire al tratamentelor este creşterea funcţiei barierei cutanate, oferirea de fotoprotecţie, reducerea pigmentarii pielii, efectul antioxidant şi antiinflamator. Unul dintre cele mai eficiente componente antiîmbătrânire este retinolul. Acesta ameliorează textura pielii, ameliorând ridurile fine, reduce aspectul aspru al pielii şi iluminează tenul.
Indiferent de ce metodă aţi alege, este important ca această procedură să fie efectuată de un specialist, pentru a evita efecte adverse sau com­plicaţii grave.
 

 

Contact:

MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.