• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Iulie , 2022

Jenant mișeilor! Toate-s vechi și nouă toate

În ciuda crimelor atroce din perioada comunismului, a distrugerii elitelor și inversării scării de valori, omul modern de azi, foarte asemănător de altfel cu „omul nou” din comunism, își amintește ca principală problemă a „epocii de aur” rațio­nalizarea alimentelor și ener­giei. Desigur, istoria se întoarce întotdeauna împotriva celor care o uită și o nesocotesc. Astfel că, în prezent, țările occidentale vorbesc despre aceeași raționa­lizare a resurselor pe care au trăit-o românii în comunism. E drept, motivele sunt altele, dar efectele sunt aceleași. Dacă mai punem la socoteală și limitarea unor drepturi fundamentale, pe motiv ba de pandemie, ba de război, ba de politically corect, întregim un puzzle al neocomunismului care seamănă izbitor cu un blestem al istoriei. Ce va urma? Depinde de noi: o lume cu adevărat normalizată sau una cu adevărat globalizată.
Cert este că, până să prețuim cu adevărat libertatea, o vom pierde. Încă o dată. Și nu prin metode la fel de dramatice ca în urmă cu 70 de ani. Ci, așa cum spun foștii deținuți politici, prin metode mult mai perfide.
E suficient să ne uităm la măsurile anticovid luate de China, unde un oraș întreg a intrat în lockdown pentru un singur caz de covid. Înainte să spuneți „ce treabă avem noi cu China?”, amintiți-vă că metodele folosite de această țară au fost preluate de OMS ca model de bune practici.
Va urma, probabil, o toamnă cu covid, variola maimuței, infla­ție, prețuri crescute, crize de tot felul și raționalizarea energiei, benzinei etc. Desigur, toate aces­tea pentru „binele nostru și al planetei”. Deoarece nici filosofia argumentelor nu s-a schimbat prea mult din comunism, scopul fiind tot „bunăstarea și fericirea poporului sără­cit”.  Singura diferență e că acum avem mult mai puține voci raționale, curajoase și dispuse să lupte pentru libertate și demnitate decât atunci. În rest, toate-s vechi și nouă toate.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.