• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Februarie , 2021

Jenant, mişeilor! Rezoluția inexistentă

Inițial, mi s-a părut că visez, apoi, că m-am întors în timp, în vremurile de glorie ale „Europei Libere”. Săptămâna trecută, aproape toate posturile de știri anunțau, grav și amenințător, că obligativitatea introducerii unui pașaport de vaccinare e aproa­pe. Drept exemplu, se vorbea despre un posibil acord dintre Israel și Grecia, care ar putea fi preluat și de alte state europene, omițându-se intenționat, faptul că Israel nu e parte a Uniunii Europene. În schimb, nimeni nu a spus niciun cuvânt despre Rezoluția 2361 (2021), adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), în 27 ianuarie, care prevede, negru pe alb, că statele membre sunt obli­gate să informeze cetățenii că vaccinarea nu este obligatorie, că nimeni nu poate fi presat să se vaccineze, prin niciun fel de mijloace și că cei care nu pot sau nu vor să se vaccineze nu pot fi discriminați în niciun fel. Mai mult, rezoluția prevede clar că un „pașaport” sau certificat de vaccinare poate fi folosit strict pentru a monitoriza efi­ciența vaccinului sau poten­ția­lele efecte adverse.
Oare co­municarea acestei re­­­zoluții nu ar fi trebuit să facă parte din „planul transparent” de informare al campaniei de vacci­nare? Și oare nu e mai im­por­tant acest document decât un acord dintre un stat non-UE și unul UE? Evident, răspunsul este afirmativ. Doar că, autori­tă­țile au demonstrat încă o dată că lor le pasă doar de forma planului, nu și de fondul lui.
Respectiva rezoluție nu a fost publicată, așa cum era normal pe site-ul guvernamental  vaccinare-covid și, de altfel, pe nicio platformă publică de informare.
Poate Consiliul Europei n-o fi sursă oficială pentru deștepții de la Grupul de Comunicare Stra­tegică. Sau poate, „autoritățile democrate și europene” au impresia că ne pot servi, ca în comunism, doar ceea ce lor le convine să știm. Totuși, cât de proști ne credeți?

P.S.  Consiliul Europei este o organizaţie europeană care reuneşte 47 de state membre, cu sediul la Strasbourg, care s-a angajat să respecte Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. România este membră a CoE din anul 1993. Organul de dezbateri al CoE este Adunarea Parlamentară, de decizie este Comitetul Miniştrilor, iar de judecată este Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.