• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Noiembrie , 2022

Jenant mișeilor! „O bolunzât lumea”

Exact ca la debutul pandemiei, săptămâna trecută, lumea fremăta emoționată în așteptarea unei posibile stări de urgență, după incidentul cu cei doi oameni uciși de o rachetă în Polonia. Eroii de tastatură, cei care în urmă cu doi ani stăteau în casă s-o salveze pe bunica, iar acum salvează planeta reducând dușurile, abia așteaptă un război. Nu să lupte, evident, ci să aibă ce comenta pe feisbuc. Nu știu cum altfel poți cataloga ceea ce se întâmplă în lumea de azi, decât cum o făceau bunicii noștri: „o bolunzât lumea”. Că trebuie să fii „bolund” să îți dorești război, nu pace. Și trebuie să fii „bolund” să cerți amărâții că aprind seara becul, când consumul de curent cauzat de cryptomonede este cam cât al unei țări europene.
„Bolunzenia” a devenit neonormalitate pentru generația căreia i se pare de prost gust să te preocupe chestiuni elementare ca frigul, foamea, ratele la bancă sau drepturile omului. Nu, ei nu mor de grija lor sau a celor de lângă ei, ci se perpelesc pentru pricini mai „înalte” și mai „îndepărtate”: schimbările climatice, ghețarii, balenele etc.
Deh, cu toții avem nevoie de obiective înalte, iar masa de manevră care dădea anii trecuți lecții de medicină și își dădea doctoratul pe facebook în covid se pricepe mai nou la strategii militare și drept internațional. Cred că nici despre Black Friday nu s-a vorbit atât de mult ca și despre art. 5 din Tratatul NATO zilele trecute.
Nu știu dacă suntem masochiști sau doar proști. Cert e că și noi, românii, „am bolunzât”.
Poate ne trezesc facturile de iarnă la realitate și prețurile pentru cumpărăturile de Crăciun!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.