• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 06 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Iulie , 2024

Jenant, mișeilor! / Despre pandemie, numai de bine

Noi, românii, uităm și repede, și mult. Poate pe asta se bazează și mai marii zilei care, atunci când o problemă începe să miroasă urât creează o alta, ca să ne distragă atenția.

 

Așa se face că adevărul are mereu de așteptat. Și suntem restanți la acest capitol.

 

De la Dosarul Revoluției, la Mineriade, Caritas și alte mari afaceri, românii merită să afle, măcar în al doisprezecelea ceas, adevărul. Ca să nu mai vorbim de fumigenele electorale post-decembriste, de retragerile fulminante ale unor candidați și lansările-surpriză ale altora noi.

 

Cel mai recent adevăr pe care merităm să îl aflăm este cel legat de pandemie și afacerile ei.

 

Recent, a izbucnit un nou val de coronavirus, sunt mii de infectați dar niciun mort și niciun internat la terapie intensivă. De ce? Vaccinurile, chiar dacă ar fi funcționat, între timp și-ar fi pierdut efectul, că doar de aia ne recomandau vaccinarea anuală, și atunci?

 

Cine a fost vinovat pentru panica din prima parte a pandemiei? A fost sau nu întreținută pe bani grei plătiți de Guvern? Au fost sau nu eficiente protocoalele medicale din prima parte a pandemiei? Dacă da, de ce au murit atât de mulți oameni și de ce, ulterior, au fost schimbate. Dacă nu, cine a răspuns pentru asta?

 

Cine e vinovat pentru tâmpenia de campanie cu „stați în casă” și mesajele care ne garantau că, dacă stăm toți închiși o lună, virusul dispare? Virusul nu a dispărut, deși noi am stat închiși în case și, mai mult, ne-am confruntat nu doar cu pandemia, ci și cu o criză economică.

 

Între timp, studiile au descoperit numeroase efecte secundare ale vaccinurilor anticovid, iar unele chiar au fost retrase. Cine răspunde pentru campania „vaccinurile sunt sigure”? Și cine plătește milioanele de doze distruse?

Evident, toate sunt întrebări fără răspuns. Iar adevărul trebuie mereu să aștepte până când cineva are nevoie de el.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.