• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Noiembrie , 2016

Ionel Bogdan: „Bilanţul guvernului demonstrează că România trebuie să meargă înainte cu Cioloş”

La un an de guvernare, premierul Dacian Cioloş a prezentat un bilanţ al activităţii cabinetului său, insistând pe reformele începute în domenii cheie pentru România.

 

 

„Ne-am asumat o guvernare responsabilă: am pus accentul pe grija faţă de resursele publice, am decuplat clientela politică de la banul public şi am început depolitizarea companiilor de stat. Am promovat transparenţa şi deschiderea statului faţă de cetăţeni, ca pârghii de combatere a corupţiei, am redus birocraţia şi am pus bazele unor proiecte de modernizare şi digitalizare a serviciilor publice. Este imperativ ca aceste măsuri să continue”, susţine Dacian Cioloş.

 

Bilanţul conţine  măsurile luate de Cabinetul condus de Dacian Cioloş, precum:  reducerea birocraţiei, prin eliminarea formalităţilor birocratice în relaţia cu ANAF, reducerea timpului pentru plata taxelor şi impozitelor, accesul mai facil şi mai rapid la serviciile publice prin înlocuirea copiilor legalizate notarial, cu cele simple, certificate pe loc, informatizarea transmiterii unor documente, obţinerea actelor de naştere şi de identitate, inclusiv proiectul „Niciun copil fără identitate”, operaţionalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, promovarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016-2020.

 

De asemenea, este amintită şi operaţiunea de eliminarea a „firmelor căpuşă” prin implementarea programului GovITHub.

„Prin programul GovITHub am eliberat statul din captura celor câtorva firme IT abonate la contractele publice şi am creat un mediu de cooperare deschis, transparent şi de încredere între stat şi antreprenorii şi specialiştii din domeniu. Cei 20 de tineri bursieri, împreună cu cei peste 300 de voluntari din elita profesionistă a tehnologiei informaţiei, au fost aduşi la Guvern şi dezvoltă, în acest moment, sisteme şi facilităţi electronice care ajută oamenii şi companiile în relaţia cu sistemul public”, este menţionat în document.

 

 

Mai mulţi bani pentru pensionari şi pentru angajaţii din educaţie şi sănătate

 

Conform bilanţului, statul asigură în prezent  venituri mai mari pentru angajaţii din educaţie şi sănătate, dar şi pensii majorate.

 

„Am pus sănătatea şi educaţia în topul priorităţile noastre şi am alocat resurse pentru a elimina inechităţile salariale din aceste domenii. Am făcut deja o serie de majorări şi, totodată, de corecţii salariale: în sănătate - creştere medie 15% - aproximativ 163.000 de cadre medicale au primit venituri mai mari; în educaţie – creştere medie 10% - 280.000 de cadre didactice au beneficiat de această măsură. Am făcut o echilibrare a grilelor salariale în aşa fel încât medicii din spitale diferite, aflaţi pe aceeaşi funcţie şi având aceeaşi experienţă, să fie plătiţi la fel. Aceeaşi filosofie a fost aplicată în cazul salariilor cadrelor didactice. Corecţiile salariale au implicat o alocare bugetară de 2,6 miliarde de lei. Remuneraţia gărzilor medicilor a crescut de la 1 octombrie cu până la 90%. Astfel de discrepanţe sunt în întreg sistemul bugetar. Corecţia lor şi o predictibilitate privind creşterea veniturilor pot fi asigurate prin legea salarizării unitare, proiect pe care îl vom lăsa finalizat viitorului guvern. Am asigurat majorarea punctului de pensie cu 5%, potrivit Legii pensiilor, ajungând astfel la 871,7 lei”, explică premierul.

 

 

Preşedintele PNL Baia Mare susţine continuarea reformelor demarate de cabinetul Cioloş

 

Ionel Bogdan, preşedintele PNL Baia Mare, consideră că acest bilanţ demonstrează competenţa acestui guvern, care într-un an a reuşit ce n-au început alţii în mandate întregi de guvernare.

„Bilanţul guvernului demonstrează că România trebuie să meargă înainte cu Cioloş. Vorbim de o guvernare performantă, care a reuşit într-un singur an să demareze reforme importante şi să ia măsuri esenţiale pentru modernizarea ţării. Aceste reforme trebuie continuate, dacă vrem dezvoltarea ţării şi bunăstare pentru oameni. Principiile guvernării Cioloş sunt principii de bun-simţ care, odată implementate, pot face din România o ţară în care oamenii să vrea să trăiască, nu să o părăsească pentru un trai mai bun”, a subliniat liderul liberal.

El a mai precizat că aceste principii expuse de premierul Dacian Cioloş, în Platforma România 100, se regăsesc în cele 100 de măsuri care sintetizează programul de guvernare al PNL. 

 

 

„Bilanţul guvernului demonstrează că România trebuie să meargă înainte cu Cioloş. Vorbim de o guvernare performantă, care a reuşit într-un singur an să demareze reforme importante şi să ia măsuri esenţiale pentru modernizarea ţării. Aceste reforme trebuie continuate, dacă vrem dezvoltarea ţării şi bunăstare pentru oameni. Principiile guvernării Cioloş sunt principii de bun-simţ care, odată implementate, pot face din România o ţară în care oamenii să vrea să trăiască, nu să o părăsească pentru un trai mai bun”.

Ionel Bogdan

Comentariile celorlalți

Pribeagul pe 30.11.2016 la 16:20
In acest an am avut parte de o guvrnare fara substanta, explicabila. Guvernul, alcatuit printr-o actiune stil hurdu-burdu, a fost unul ineficient. Sper sa fie o invatatura de minte, pentru viitor, pentru Presedinte si partide: nu asa se fac guvernele!
Asta nu inseamna ca Ciolos, speranta noastra :)), sa nu fie prim ministru in continuare. Asta pentru ca desi PSD ar putea face oricind un guvern mult mai profesionist, nu poti avea incredere in el nici macar cit in Ponta. PSD si PNL au guvernat tara in majoritatea perioadei postcomuniste si au dus tra la dezastrul de astazi. PNL mai parta in circa si unirea nefericita cu gasca jefuitorilor din PDL. Ca urmare, bine ar fi ca alegatorii sa voteze partidele noi: USR si ANR.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.