• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 13 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 August , 2024

Investiție majoră în Baia Mare: 152 milioane de lei pentru Complexul acvatic „Câmpul Tineretului”

Primăria Municipiului Baia Mare continuă demersurile pentru realizarea primului parc acvatic din Baia Mare și Maramureș: Complexul de agrement acvatic „Câmpul Tineretului”. Zilele trecute, a fost lansată licitația publică pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

Proiectul a fost depus spre finanțare luna trecută, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, iar în acest moment se află în stadiul de evaluare. Investiția are o valoare de 152.677.360,62 lei, cu o perioadă de implementare de 36 de luni.

„Am lansat această licitație publică cu clauză suspensivă, așa cum am procedat și vom proceda în continuare cu alte proiecte de interes pe care le-am depus sau urmează să le depunem spre finanțare, din dorința de a urgenta cât mai mult posibil realizarea lor. Vreau ca, în momentul în care identificăm și obținem finanțările necesare, să putem a doua zi să dăm drumul la treabă. Sunt conștient că în special acest subiect este unul sensibil pentru băimăreni. Cetățenilor li s-a promis de 30 de ani construirea unui ștrand, fapt care nu s-a întâmplat niciodată. Cu toate acestea, este un proiect pe care mi-am asumat să îl duc la bun sfârșit și, alături de colegii mei din Primărie, facem tot posibilul să îl punem pe linie dreaptă cât mai curând”, a declarat Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.

Promovarea și dezvoltarea sectorului turistic este una dintre prioritățile administrației băimărene actuale.

Complexul de agrement acvatic se va desfășura pe o suprafață de 32.684 mp și va avea o capacitate de 1.500 de persoane zilnic în perioada verii, respectiv 400 de persoane zilnic în perioada iernii. Va cuprinde o clădire principală cu vestiare pentru vizitatori și personal, zonă de acces și administrativă, bazine și tobogane interioare, zonă de bucătărie, restaurant, grupuri sanitare, zonă de relaxare, un corp pentru depozitarea materialelor și deșeurilor, un corp de alimentație publică, un bazin de legătură interior-exterior, un bazin pentru copii, un bazin pentru adulți, un bazin de înot, o zonă exterioară amenajată pentru 1.100 de șezlonguri și scaune, cu umbrele și zone umbrite de vegetație, dar și un teren de sport pe nisip.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.