• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Februarie , 2020

Întâlnire de informare cu elevii din Șomcuta Mare

Vineri, 31 ianuarie, Asociația GeoMMed, custodele Cheilor Lăpușului, a organizat la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, a patra întâlnire din seria celor 7 întâlniri/ateliere de lucru care au loc în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpuşului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpuşului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

 

 

Asociația Profesională GeoMMed implementează proiectul „Planificarea managementului conser­vării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lă­pușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”. Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infra­structură Mare 2014-2020, Obiectiv specific 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodi­versității și refacerea ecosistemelor degradate. Printre activitățile proiectului se numără și organizarea în 7 unități şcolare, a unor ateliere de lucru și discuții în cadrul orelor de dirigenție/biologie/geografie, pe ba­za realizării unei expoziții itinerante de fotografie și distribuirea de materiale informative, cu scopul creșterii gradului de informare a elevilor și profesorilor din arealul vizat de proiect, cu privire la importanța conservării habitatelor și speciilor de interes comunitar din situl Natura 2000.

După Târgu Lăpuș, Copalnic Mă­năștur și Coaș, a venit rândul ele­vilor din Șomcuta Mare să participe la un atelier de lucru inedit pe tema biodiversității. Evenimentul a avut loc vineri, 31 ianuarie, la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Șom­cuta Mare, director Crina Muntean. Managerul de proiect, Maria Pop le-a vorbit celor 33 de elevi despre aria naturală și despre importanța protejării speciilor din acest areal. Alături de elevi, la eveniment au participat și profesoarele Claudia Drăguș și Aura Bozga, precum și rangerul Viorel Coroian.

Elevii au urmărit cele două documentare realizate în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpușului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltate Regio­nală prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, și au primit materiale de informare și promovare (tricouri, șepci, broșuri, pixuri, memory stick-uri).

La final, elevii au fost informați că se pot înscrie cu eseuri, colaje sau fotografii la un concurs de promovare a ariei protejate. Autorii celor mai bune 3 lucrări vor fi premiați cu cărți și vor primi titlul de „Ambasador al sitului Natura 2000”.

De asemenea, în cadrul școlii are loc o expoziție foto, în care elevii pot admira peisaje și specii din aria protejată.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.