• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Decembrie , 2019

Întâlnire de informare cu elevii din Copalnic Mănăștur

Marţi, 26 noiembrie, Asociația GeoMMed, custodele Cheilor Lăpușului, a organizat la Școala Gimnazială din Copalnic Mănăștur, o întâlnire cu elevii. Este al doilea eveniment de acest fel, din seria celor 7 întâlniri/ateliere de lucru care au loc în cadrul proiectului „Pla­nificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpuşului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpuşului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

 

Asociația profesională GeoMMed implementează proiectul „Planificarea ma­na­gementului con­servării biodiversității în aria na­turală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”. Pro­iectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infra­structură Mare 2014-2020, Obiectiv specific 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodi­ver­sității și refacerea ecosistemelor degradate. Printre activitățile proiectului se numără și organizarea în 7 unități şcolare, a unor ateliere de lu­cru și discuții în cadrul orelor de dirigenție/biologie/geografie, pe ba­za realizării unei expoziții itinerante de fotografie și distribuirea de materiale informative, cu scopul creșterii gradului de informare a elevilor și profesorilor din arealul vizat de pro­iect, cu privire la importanța con­ser­vării habitatelor și speciilor de inte­- res comunitar din situl Natura 2000.
După Târgu Lăpuș, a fost rândul elevilor din Copalnic Mănăștur să participe la un atelier de lucru inedit pe tema biodiversității. Biologul Călin Ardelean și rangerul Viorel Coroian le-au vorbit celor 30 de elevi și profesori despre importanța protejării faunei și florei din aria naturală protejată Cheile Lăpușului.
Tinerii au urmărit cele două documentare realizate în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Che­ile Lăpușului împreună cu aria natu­rală de interes național 2.583 Cheile Lăpușului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltate Regională prin Programul Operațional Infrastruc­tură Mare 2014-2020, și au primit materiale de informare și promovare (tricouri, șepci, broșuri, pixuri, memory stick-uri).
Implicarea activă a tinerilor în acest proiect va continua printr-un concurs de cunoștințe despre zonă sau de reprezentare foto a frumuseților descoperite de copii în drumețiile efectuate în Cheile Lăpușului. Autorii celor mai 3 lucrări vor fi premiați cu cărți și vor primi titlul de „Ambasador al sitului Natura 2000”.
De asemenea, în cadrul școlii are loc o expoziție foto, în care elevii pot admira peisaje și specii din aria protejată.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.