• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Iunie , 2018

Inovarea socială și dezvoltarea IMM-urilor din mediul rural, dezbătute la Sümeg (Ungaria)

În perioada 12-13 iunie 2018, la Sumeg, Ungaria, a avut loc o nouă întâlnire a partenerilor proiectului „Policies to develop entrepreneurship and innovative SME’s in rural areas” (acronim Rural SME’s), proiect implementat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, alături de parteneri din șase state europene, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul INTERREG Europe, la care a participat şi Consiliul Judeţean Maramureş, prin reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, în calitate de membru al grupului de lucru.



În cadrul întâlnirii a fost organizat un ate­lier de lucru pe tema „Inovare socială”, fiind prezentate și discutate bune practici în domeniu, reprezentative pentru fiecare regiune de pro­veniență a partenerilor proiectului, res­pectiv Ungaria, Spania, Irlanda, Slo­venia, Grecia, România și Portu­galia. Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au prezentat proiectul „Economia socială – Responsabilitate Socială, de la Nord la Sud”, tema fiind considerată un exemplu de bune practici pentru regiunea Nord –Vest. Pro­iectul, „Economia socială – Respon­sa­bilitate Socială, de la Nord la Sud”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a fost implementat de Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Pro­tecţia Copilului Maramureş, Aso­ciaţia Profesională Neguverna­mentală de Asistenţă Socială ASSOC și Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare.
Principalele rezultate ale acestui proiect sunt organizarea a 16 cursuri de calificare pentru persoane, două târguri de locuri de muncă, înfiinţarea a 14 structuri de economie socială în cadrul cărora au fost angajate persoane aflate în situaţii de risc.
Participanții la întâlnire au efectuat o vizită de studiu în zona județului Veszprém, unde au fost vizitate ferma de vite și fabrica de brân­zeturi a familiei Kalla din Sümegprága, pensiunea „Őshaza” din Baszi și Gră­dina de Lavandă din Dögicse.
Toate aceste afaceri funcționează ca „afaceri de familie” și sunt considerate ca fiind printre cele mai de succes IMM-uri din zonă. Întâlnirea a oferit fiecărui parte­ner posibilitatea valo­rificării experien­țelor celorlalți, prin bunele practici împărtășite  și vizitele de studiu efectuate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.