• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Mai , 2014

În Maramureş, dialog româno-rwandez pe tema protecţiei copilului

O discuţie aplicată pe tema protecţiei copilului a avut azi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, cu o delegaţie din Rwanda, venită în România la invitaţia HHC România – formată din Damien Ngabonziza – preşedintele Consiliului Comisarilor, Comisia Naţională pentru Copii, afiliată Oficiului Primului Ministru şi supervizată de Ministrul Promovării Familiei şi Genului şi Claudine Marie Solange Nyinawagaga – director naţional Hope and Homes for Children Rwanda.

Scopul vizitei lor în România este de a înţelege felul în care autorităţile române, la nivel central, regional şi local, au reuşit să adopte principiile reformei bazate pe dezinstituţionalizare, provocările cu care s-au confruntat şi se confruntă, dar şi soluţiile găsite acestor probleme. Rwanda este ţara care a făcut cele mai vizibile progrese pe linia dezinstituţionalizării, proces care a fost încurajat şi sprijinit de HHC din 2010.

 

Guvernul Rwandei şi-a asumat construcţia unui sistem de protecţie a copilului bazat pe comunitate şi familie. Pentru a le susţine eforturile de reformă, HHC a invitat factori implicaţi în acest proces, să facă o vizită în România. La discuţia de azi a participat, alături de oaspeţii rwandezi, şi Ştefan Dărăbuş – directorul HHC România.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş le-a prezentat oaspeţilor felul în care funcţionează sistemul de protecţie a copilului în Maramureş, care sunt instituţiile implicate în acest proces, dar şi problemele cu care acestea se confruntă.

 

„Sistemul de asistenţă socială în România are prea puţin personal. Dacă am avea suficienţi asistenţi maternali, suficiente persoane implicate în acest sistem, şi calitatea serviciilor ar putea creşte. Am participat chiar ieri - alături de primul-ministru - la inaugurarea unui proiect social de către ASSOC, care presupune incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. E important ca acestea să fie integrate, să fie active, pentru că pot constitui o forţă de muncă, pot fi implicaţi în activităţi potrivite abilităţilor lor.” – a afirmat preşedintele Zamfir Ciceu, răspunzând întrebărilor adresate de Damien Ngabonziza.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a accentuat importanţa educaţiei, a pregătirii profesionale riguroase, acestea fiind elementele-cheie în creşterea şanselor pentru găsirea unui loc de muncă, în eliminarea abandonului familial şi al eradicării problemelor legate de violenţă, dependenţa de droguri etc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.