• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Iunie , 2014

În căutarea sensului pierdut…

Începutul lunii iunie ni-i readuce în Baia Mare pe Oreste Teodorescu şi Doru Bem cu o conferinţă şi două cursuri inedite. Doru Bem a avut amabilitatea de a răspunde câtorva întrebări pentru cititorii GAZETEI.

 
 
 

Reporter: Urmează să susţineţi o conferinţă alături de Oreste Teodorescu pe data de 5 iunie cu titlul: „Sensul Omului - Taine, Simboluri, Profeţii”. Care este, în opinia dvs., sensul Omului? Avem un sens? Venim cu un sens? Ştim când/dacă l-am descoperit pe durata şederii noastre aici?

Doru Bem: Bine v-am găsit sub pălăria GAZETEI de Maramureş, aici în Baia Mare! Împreună cu fratele Oreste o să dăm sens mai pe larg acestor întrebări în conferinţă, unde e loc de şezătoare.

Cu siguranţă avem un sens, tocmai din acest motiv vorbim acum, aici, tocmai pentru că avem un sens. Sensul ni l-a dat Tatăl Ceresc, căci El însuşi este Sensul şi atunci Acesta sălăşluieşte în noi. Noi l-am pierdut cel puţin conştient sau mai bine zis l-am acoperit într-un asemenea hal încât a ajuns să ni se pară o abstracţiune. Din acest motiv... oamenii îşi pierd sensul, se pierd pe ei înşişi în diferite nimicuri cu diferite scuze şi argumente copilăreşti. Iar atât cât încă clipim înseamnă că avem şi un scop.

Scopul este văzut în două feluri: primul, şi cel mai des întâlnit, este scopul material, dobândirea de bunuri, devenirea în societate, formarea unei familii îmbelşugate, aprecieri, diplome onoruri; mai este unul şi cel mai puţin întâlnit în lume, nu şi în România, este scopul duhovnicesc sau pe larg spus, spiritual. Acesta presupune şi el acumulări de bunuri, dar într-un alt plan, prin mijloace pământeşti.

Culmea este că, în esenţă, acesta este adevăratul scop al existenţei omului, un schimb de bunuri Cereşti între Tatăl şi fiul omului. Dar ce oare am putea da noi în schimb Tatălui nostru, dacă El nu ne-ar fi dat deja Totul?

 

Rep.: Cine ne dă „sensul”? Unde trebuie el căutat? Înlăuntrul sau în afara noastră?

D.B.: Dobândirea aceasta a „sensului” presupune înnobilarea omului cu trăiri şi stări dumnezeieşti, fructe, să le spunem, date fiecăruia de Dumnezeu, care vin în viaţă cu diferite ocazii, bucurii parcă nepământeşti, mângâieri şi dezmierdări sufleteşti, scurte, dar gustoase şi intense. Acele scurte momente potolesc setea sufletului şi posedă întreaga fiinţă cu o stare de pace şi bine. În planul material nu se poate obţine aşa ceva, e doar o trucare a acestei realităţi spirituale. Acesta este scopul, dobândirea aceasta este rostul.

Sufletul nostru este pe dinăuntru, deci şi realitatea, esenţa, este tot pe dinlăuntru! Ce frumos spunea Nichita Stănescu: „Omul este o pasăre cu aripile închise pe dinlăuntru!”

 

Rep.: Înţelegem prin sens „Calea” fiecărui om în viaţă. Această cale o alegem noi (înainte sau pe durata vieţii) sau ne este data de către divinitate?

D.B.: Ştiţi, viaţa noastră nu este numai a noastră, ci şi a părinţilor, bunicilor, stră şi stră stră bunicilor. Noi suntem o sinteză impecabilă a tuturor strămoşilor neamului nostru, purtăm în noi tipare de gândire şi manifestare conform acestei sinteze şi bineînţeles şi mai mult decât atât, avem o unicitate. Cu acest gram de unicitate se presupune că ar trebui să remodelăm şi să redobândim povara acestei sinteze strămoşeşti şi uite cum Hristos ne spune că prin mântuirea unuia din neam, se poate salva tot neamul de până la el! Vă daţi seama ce lucrare elaborată se întamplă şi în câte planuri, atunci când un singur om dintr-un neam se hotărăşte să se golească de sine însuşi şi să se umple de harul Sfântului Duh? Lucrurile în dobândire par complexe, dar sunt aici lângă noi, la îndemâna noastră.

 

Rep: În ce măsură putem da noi un sens sensului? Ne referim aici la liberul arbitru..

D.B.: Liberul arbitru este darul dat de Dumnezeu întregii sale creaţii, este un dar dat chiar şi naturii, care de altfel, atârnă de Om. Liberul arbitru este cu noi în faţa tentaţiei, ispitei, el presupune alegere şi deci maximă libertate. Deci noi ne modelăm viaţa prin exercitarea continuă a liberului arbitru. Aici avem puterea de a alege, în schimb dincolo nu o mai avem, ne alegem cu ce am însămânţat aici.

Şi Heruvimii pot alege să-l părăsească pe Dumnezeu, El nu ţine pe nimeni la Sine că vrea sau că-i are în stăpânire, toţi cei ce-l Slujesc pe Creator o fac din dragoste şi libertate, cu bucurie negrăită şi cântec neîncetat. Chiar dacă El i-a creat.

Pe de altă parte, împărăţia întunericului nu are libertate, acolo există supuşi, luaţi în sclavie şi îşi manifestă ierarhic o manifestare a răului din rău în mai rău. Şi chiar şi acolo, Creatorul este dispus să ierte dacă cineva ar cere-o, dar n-o cere. Deci, permanent alegem între aceste împărăţii, ca în poveşti, numai că aici povestea nu-i poveste.

 

Rep.: Aţi venit şi cu un curs la Baia Mare - Autovindecare şi control emoţional. Ce ne puteţi spune despre acest curs?

D.B.: Cursul se adresează tuturor celor ce sunt interesaţi de propria sănătate, să se autocunoască sau, mai bine zis, să-şi reamintescă cine sunt şi ce pot. Lumea în raport cu timpul a intrat într-o disonanţă, iar disonanţa se cunoaşte prin stres, anxietatate, depresii, atacuri de panică, nevroze, boli cronice sau intense şi de scurtă durată şi tot acest noian prin care noi oamenii contemporani vâslim. Toate îşi au sediul în mintea, gândurile, sufletul şi emoţiile noastre. Din motivul acestei avalanşe a dezvoltării omului modern, care în esenţă îl secătuieşte de vlagă, apar şi amintirile tehnicilor care duc la însănătoşirea şi echilibrarea omului. Meditaţia, gândirea pozitivă, înţelegerea mecanismelor emoţie, gând, dezechilibru organic sau reechilibrare, schimbarea tiparelor mentale distructive şi alinierea pe calea echilibrului sunt vitale în viaţa omului modern.

Dezechilibrele noastre îşi au originea în propriile tipare afective, de gândire şi, mai ales, spirituale.

Un mic exemplu: dă-i o veste rea unui om şi îi trezeşti palpitaţii sau spune-i unui om ce bine arată şi ce tonus bun are cu un aer optimist şi se va simţi mai bine, adică îi produci o reacţie organică, biologică! Tot aşa de la scară mică la scară mare ne cocoşăm cu fel şi fel de stări şi gânduri ce se revarsă la un moment dat în sângele, organele, glandele noastre...în toată fiinţa.

 

Discutăm mai pe larg sâmbătă, 07 iunie, aici în Baia Mare la curs şi, mai ales, în Tabăra de Alchimie Spirituală de la Vama Veche unde, împreună cu Oreste, timp de 6 zile, petrecem într-un gând către o transformare lăuntrică prin meditaţii, cursuri, iniţieri, discuţii, lecturi în jurul focului... e un loc tare fain.  

 

Rep.: Care sunt metodele de vindecare pe care le veţi prezenta? Care este metoda de autovindecare pe care o folosiţi dvs. sau cu care rezonaţi?

D.B.: Mi-aş dori să existe o metodă ca o pastilă efervescentă, ai pus-o în apă, s-a dizolvat şi gata. Din păcate nu există. Pentru toate e nevoie de o fărâmă de timp şi de atenţie. Şi atunci e posibil! Şi ceaiurile se beau constant o anumită perioada de timp, la fel şi cu metoda de reechilibrare, de reînsănătoşire. Eu rezonez cel mai bine cu Sacroterapia, atât în lucrul cu mine însumi cât şi în terapia pe care o practic la Bucureşti cu pacienţii. Mai departe de aici mintea poate avea un rol foarte important prin credinţă şi vizualizare.

Este cunoscut deja şi ştiinţific că rezonanţa culorii violet are o influenţă benefică asupra celulelor din corpul uman, iar prin tehnici de meditaţie poate avea o influenţă atât de puternică încât poate reface ADN-ul, elimină viruşii, tumorile, reface fracturile şi cam tot ce stă în credinţa omului. Ţineţi minte că actorul Dorel Vişan s-a vindecat de hepatită virală, fiind în tratament cu interferon, prin vizualizarea zilnică a ficatului în lumina violet, dar cu credinţă maximă!

 

La facultatea de teatru îmi povestea profesorul meu de sport şi cascadorie, domnul Szobichek, că a suferit nu ştiu câte zeci de fracturi la un braţ şi altele la celălalt, plus fracturi craniene. Eu, aproape stupefiat, l-am întrebat: „Păi şi cum mai sunteţi în viaţă?” şi-mi răspunde: „M-a învăţat cineva, mai demult, o tehnică în care zona afectată trebuie să o vizualizez într-o lumină puternică, violet, ăsta e secretul” îmi zice.

 

Bineînţeles, sunt mai multe secrete ale frecvenţelor culorilor în vindecare, ale acestui „hotel” care este mintea noastră şi în care lăsăm uşi deschise şi pe care uităm să le închidem, iar marile secrete aparţin sufletului, regatul pierdut ce trebuie recâştigat tot aşa cum tragi perdeaua pentru a intra soarele după ani de întuneric.   

Omul este totuşi o fiinţă complexă şi trebuie, mai înainte de toate, să se cunoască pe sine şi eu asta şi încerc să fac prin acest curs, să-i aduc aminte cine este. Vorbim, bineînţeles, despre viziunea holistică asupra acestei tripartiţii - trup, minte şi suflet - cauzele perturbărilor energetice, cauzele spirituale şi psiho-emoţionale ale bolilor, intrarea în starea de meditaţie, curăţarea (tehnici de curăţare prin vizualizare, conştientizare, meditaţie), suferinţele şi mesajele organelor, sugestia, autosugestia şi eterosugestia, culorile în autovindecare şi altele...

 

Rep.: De ce este importantă autovindecarea? Care sunt paşii ce trebuie urmaţi?

D.B.: Primul pas trebuie făcut către liniştirea minţii şi a inimii şi asta se face prin exerciţiu, la fel cum lucrezi la sala de fitness un muşchi sau cum îţi îmbunătăţeşti conexiunile cerebrale prin lecturarea cărţilor bune.

Mai departe este necesar să ştii ce te poate perturba, ce factori exteriori îţi pot influenţa sănătatea, ce alimentaţie este bine să ai şi ce regim mental pentru igiena gândurilor şi a emoţiilor. Omul îşi aduce echilibrul prin alimentaţie, mişcare, sport, qi kung, iar acestea se vor răsfrânge şi asupra mentalului, deci vor da şi o stare psihică bună. Mecanismul acesta este valabil pentru tot omul, credincios sau ateu.

Un „fel de a fi” negativ este dobândit tot prin exerciţiu, unul prost, desigur, dar tot exerciţiu.

Ştiţi, este un proverb românesc cunoscut: „La omul sărac, nici boii nu-i trag!” şi este foarte bun. Înainte de toate trebuie să vrea şi omul, nimeni nu îi poate băga în cap cu de-a sila dacă nu vrea. Adică dacă ai un mod negativ de a gândi, trebuie înţeles din capul locului că la fel se poate aduce un nou tipar pozitiv de gândire care poate restructura biologic întreaga fiinţă! Trebuie să ai exerciţiu. Dacă asemănăm mentalităţile negativiste cu un pahar cu apă murdar trebuie ca în paharul cu apă murdară să începi să torni apă proaspătă (gânduri şi stări noi, de bine, pozitive, tonice), până ce rămâne paharul numai cu apă curată! Dar să vrei şi dacă vrei, poţi! Era un slogan celebru.

 

Rep.: Un mesaj pentru cititorii GAZETEI...

D.B.: Să ne aducem aminte întotdeauna că nu se poate vindeca trupul dacă mintea nu se repară şi dacă sufletul nu se pansează cu rugăciuni! Nimic nu este nou, duceţi-vă în zona Polovraci şi veţi descoperi că nepoţii lui Zamolxe gândeau întocmai! Bucuraţi-vă de toate, gustaţi-le pe toate, dar cu măsură şi bun simţ, iar dacă pe lângă acestea mai adăugăm şi credinţa în Cel ce ne-a făcut şi ne-a aşezat în pântecele mamelor noastre, ieşim din moarte şi ne îndreptăm cu adevărat către viaţă!

 

Îi salut cu drag pe toţi băimărenii, păstrătorii adevăraţi ai tradiţiei şi identităţii noastre naţionale! Nu timpurile fac ţara fericită ci zâmbetele oamenilor înălţate Creatorului, pentru ţara asta minunată!

Hristos s-a Înălţat!
 
 

„Cu siguranţă avem un sens, tocmai din acest motiv vorbim acum, aici, tocmai pentru că avem un sens. Sensul ni l-a dat Tatăl Ceresc, căci El însuşi este Sensul şi atunci Acesta sălăşluieşte în noi. Noi l-am pierdut cel puţin conştient sau mai bine zis l-am acoperit într-un asemenea hal încât a ajuns să ni se pară o abstracţiune”.

Doru Bem
 
 

În zilele de 5-6-7 iunie a.c., Oreste Teodorescu şi Doru Bem vor ţine o serie de 3 conferinţe /cursuri la Baia Mare, după cum urmează: joi, 5 iunie, conferinţa cu tema - „Sensul Omului - Taine, Simboluri, Profeţii”; vineri, 6 iunie, cursul – „Autovindecare şi control emoţional” – susţinut de Doru Bem şi sâmbătă, 7 iunie, cursul – „Magia naturii şi a vieţii”, susţinut de Oreste Teodorescu.

 

Pentru mai multe detalii: www.ordo.ro; 0723.240.532.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.