• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 01 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iunie , 2024

ÎN 9 IUNIE, Votează pentru România modernă!

 Dreapta unită susține demnitatea umană, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului ca valori non-negociabile.

Susținem modul de viață european, economia de piață, liberul schimb și libera circulație, coeziunea economică, socială și teritorială și solidaritatea între țările UE. Dreapta Unită este garanția că România rămâne parte din Europa.

Dreapta Unită este garanția că modernizarea europeană a României și apartenența noastră la Uniune vor continua.

 

Brian Cristian pentru Baia Mare

Repornim Baia Mare prin fonduri europene și investiții făcute cu cap. Alegerile din acest an sunt decisive și pentru orașul nostru. Administrația locală din Baia Mare a pierdut, în ultimiiani, peste 70 de milioane de euro din fondurile europene, bani care ar fi ajutat enorm la modernizarea municipiului. Participați la vot pe 9 iunie! Este dreptul și responsabilitatea noastră de a contribui la viitorul nostru, al comunității și al Uniunii Europene.

 

Măndița Baias pentru învățământul băimărean

Educația este principalul factor de dezvoltare a unei societăți. Traversarea diverselor perioade dificil din istorie s-a bazat pe educație. De aceea politica unitară europeană pe acest segment este o necesitate. O realitate a zilelor noastre este faptul că profesia didactică a devenit mai puțin atractivă. Avem nevoie de o politică europeană unitară de a atrage tineri valoroși în școli. Trebuie continuată politica de pregătire a cadrelor didactice prin schimburile Erasmus. Realizarea de consorții, pe diferite segmente educaționale, cu școli europen ar aduce experiența europeană în școlile românești. Avem nevoie de spații școlare suficiente, moderne și sigure. O gândire modernă, deschisă la schimbare, poate aduce mai multe beneficii școli românești.

 

Radu Trufan, președinte USR Maramureș:

„Votul nostru contează! Este șansa noastră de a face o schimbare reală și de a alege lideri care să ne reprezinte cu adevărat interesele. Nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru! Alegerile au un impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi. Alături de candidații USR Baia Mare sunt și eu pe listele pentru Consiliul Local Baia Mare. Am încredere că prin votul nostru contribuim la formarea echipelor de europarlamentari și consilieri locali care să ne reprezinte la nivelul fiecărei localități din Maramureș, precum și în Uniunea Europeană. Este vital să avem reprezentanți care să fie activi și vocali în apărarea drepturilor și intereselor României și a ProgramuluiNațional de Reforme (PNR) construit pe pilonii de dezvoltare ai țării noastre. Atât alegerile locale, cât și europarlamentare reprezintă un moment crucial în viața politică a fiecăruia dintre noi, a fiecărei țări membre a Uniunii Europene. Aceste alegeri nu sunt doar despre cine va ocupa locurile în consiliile locale sau cine va fi primar, cine ne va reprezenta în Parlamentul European, ci și despre viitorul nostru comun în Maramureș, în Europa. Iată de ce este esențial să participăm la aceste alegeri și de ce să alegem Uniunea Salvați România. Echipa USR este formată din specialiști care se angajează să promoveze politici care sprijină dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă, educație de calitate și inovație, pentru băimăreni, pentru maramureșeni, pentru români”.

 

Margareta Petruţ susține un program de sprijin „Investește în Baia Mare”

Baia Mare a rămas cu mult în urma altor municipii de aceeași mărime, fiindcă am fost deficitari la accesarea banilor europeni pentru investiții, atât în infrastructură cât și în economie.Șansa României să se dezvolte depinde doar de capacitatea  autorităților locale și centrale de a atrage fonduri europene. Primăria Baia Mare are nevoie de un departament de investiții pentru accesarea de fonduri europene și private. Mai mult, eu susțin un program de sprijin „Investește în Baia Mare” pentru cei care se întorc din străinătate. Pentru a stimula economia e utilă înființarea unui Centru de sprijin și consultanță pentru băimărenii care vor să facă primul pas în afaceri. E nevoie și de un Centru de Orientare în Carieră care să pregătească forța de muncă necesară, iar pentru toate acestea există fonduri europene disponibile. Ne dorim ca toți băimărenii să rămână în oraș și să își facă un rost, aici, acasă. România are nevoie de politicieni care să facă lucrurile bine, nu doar să le facă.

 

Mica Zoltan pentru Cavnic

Uniunea Europeană oferă comunităților din țară șansa să iasă din anonimat. Unele localități din România, acolo unde administrațiile publice au fost pe măsură, au și reușit să facă acest lucru accesând fondurile puse la dispoziția lor prin mecanismele UE. Alte localități nu au reușit însă acest lucru. Un exemplu concret este și Cavnicul, localitate care a beneficiat de fonduri PHARE, dar de la momentul aderării la UE administrația locală a reușit să atragă fonduri nerambursabile doar pentru 3 proiecte minore. În aceeași localitate, Cavnic, câteva cadre didactice au reușit să acceseze fonduriprin programele Tineret în acțiune și Erasmus+, implicând sute de elevi din localitate în diverse activități. Chiar și eu am fost implicat într-un proiect de mobilitate, având șansa să vizitez Italia. Diferența de abordare constă în viziunea echipelor implicate. Pe de o parte, avem o administrație leneșă, pe de altă parte profesori implicați și dedicați. PNRR-ul scris și negociat de USR este o rampă spre normalitate, dar nu e de ajuns. Trebuie să trimitem în parlamentul european oameni de bine și să ne alegem pe plan local oameni care iubesc cu adevărat comunitățile, oameni cu viziune cu adevărat europeană!


Cristin Giesswein pentru Tăuții Măgherăuș

Întotdeauna este loc de mai bine - aceste cuvinte au fost un fel de motto pentru mine în ultimii ani. Din păcate, multă lume se mulțumește cu puțin iar de aceea lucrurile evoluează greu sau chiar stagnează. Cred că a sosit momentul să facem lucrurile cu pricepere, să dăm tot ce e mai bun din noi. Ceea ce ne lipsește este viziunea pe termen lung și dorința de a ieși din mediocritate. Deși Tăuții-Măgherăuș a fost declarat oraș încă din 2004 și, cu toate că este un oraș bogat, lipsesc în foarte multe zone chiar și cele mai elementare condiții de trai, iar asta trebuie să se schimbe cât mai curând. Știu ce este important pentru Tăuții-Măgherăuș și știu cum să aduc bunăstare cetățenilor!

 

Lupta nu s-a încheiat. Reforma statului şi anticorupţia vor continua.

Adrian Dan Pop, un maramureșean pentru Parlamentul European

Văd Uniunea Europeană ca un exemplu global de succes, ce aduce pace și prosperitate și sunt determinat să promovez legislația care încurajează cetățenia activă, egalitatea de drepturi și accesul la educație și oportunități de carieră pentru toți tinerii europeni. În Parlamentul European, vreau să ajut afacerile și piața liberă, să aduc mai mulți turiști și mai multe oportunități de afaceri în România, dar și protejarea consumatorilor și start-up-urilor.

Prin standarde comune europene putem forţa sistemul de educaţie românesc să revină asupra interesului superior al copiilor.

 

Dreapta Unită este garanţia că România rămâne parte din Europa. Dreapta Unită este garanţia că modernizarea europeană a României şi apartenenţa noastră la Uniune vor continua.

 

CMF: 4124005

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.