Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
HHC Jocurile Speciale de iarna
Luni, 29 februarie, pe pârtia Icoana din Cavnic (jud. Maramureş) a avut loc cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Speciale de Iarnă, un eveniment sportiv, organizat de Hope and Homes for Children România, la care au participat 140 de copii şi tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecţie a copilului din judeţul Maramureş. Lor li s-au alăturat Corina Caragea (PRO TV) şi Dragoş Bucurenci, purtător de cuvânt al Hope and Homes for Children România, care, la final, i-au premiat pe participanţi. Evenimentul a fost susţinut de BRD Groupe Société Générale şi Bridges for New Beginnings.
Hope and Homes for Children România organizează, începând din anul 2002, Jocurile Speciale de Iarnă, un eveniment sportiv care are drept scop integrarea socială a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale prin activităţi de petrecere a timpului liber şi întreceri sportive specifice sezonului de iarnă. La aceste jocuri participă copii şi tineri din serviciile de protecţie a copilului din judeţul Maramureş, dar şi de la ASSOC şi Asociaţia Esperando, organizaţii cu care Hope and Homes for Children colaborează.
În cadrul întrecerii, cei 140 de copii şi tineri s-au organizat în 12 echipe, Albinuţele, Buburuzele, Căţeluşii, Fluturaşii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuleţii de zăpadă, Pisicuţele, Poneii, Steluţele, şi au participat pe rând la probele competiţiei. Acestea au reprezentat o foarte bună ocazie de distracţie pentru copii, dar şi pentru Corina Caragea, prezentatoarea ştirilor PRO TV din sport, şi Dragoş Bucurenci, purtător de cuvânt al Fundaţiei Hope and Homes for Children. Corina s-a alăturat echipei Fluturaşilor, iar Dragoş, Omuleţilor de Zăpadă şi au jucat fotbal şi şotron pe zăpadă, s-au întrecut la trasul frânghiei şi la ştafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu săniuţele pe pârtie, au aruncat cu bulgări la ţintă şi au făcut oameni de zăpadă.
Distracţia de pe pârtie s-a terminat cu un moment emoţionant, fiecare dintre ei primind diplome, medalii şi pungi cu cadouri de la Corina şi de la Dragoş. Copiii şi tinerii, unii dintre ei participând chiar de la prima ediţie, au fost foarte încântaţi de ziua petrecută în natură şi de activităţi, declarând că este „o zi de neuitat” şi că vor să mai vină şi în 2017.
„Bătăile cu bulgări, trasul la ţintă, întrecerile cu sania fac parte din iarna unei copilării normale. Au făcut parte şi din a mea, cu tot cu şotron, oameni de zăpadă, fotbal în curtea şcolii. Am intrat în jocul Fundaţiei Hope and Homes for Children ca să arăt importanţa faptului că toate aceste bucurii trebuie să fie la fel de fireşti şi în copilăria copiilor cu nevoi speciale. Am retrăit jocurile copilăriei, am făcut echipă cu ei şi le-am înmânat medalii, diplome şi premii, amintindu-le că sunt nişte campioni, din orice unghi i-ai privi”, a declarat Corina Caragea, prezentatoare a ştirilor PRO TV din sport.
„Hope and Homes for Children România militează cu convingere pentru incluziunea copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale în toate aspectele societăţii, având crezul că toţi copiii merită să le fie respectate drepturile în integralitate. Copiii şi tinerii cu nevoi speciale prezintă pentru noi interes maxim, recunoscându-le vulnerabilitatea şi dorindu-ne să le oferim şanse egale în ceea ce priveşte rolul şi locul lor în societate”, a declarat Otto Sestak, director naţional Hope and Homes for Children România.
Jocurile Speciale de Iarnă sunt organizate cu sprijinul BRD Groupe Société Générale şi Bridges for New Beginnings.
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în ţara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate.
Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizaţiei Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră. Mai multe informaţii la http://www.hhc.ro.