Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
George Simion a lansat o nouă carte în Baia Mare
Zilele trecute a avut loc, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, un eveniment deosebit pentru toţi cei care sunt români adevăraţi. A fost lansată cartea „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu şi Ion Iliescu”, autor George Simion, cunoscut luptător pentru reîntregirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost prezentat de directorul Bibliotecii, Teodor Ardelean, în prezenţa unui public numeros. Manifestarea a fost organizată de săptămânalul „GAZETA de Maramureş” în colaborare
cu prietenii şi colegii noştri de la Biblioteca Judeţeană.
Înainte de ora fixată pentru lansarea cărţii, sala de conferinţe a Bibliotecii a fost ocupată de cei veniţi să îl vadă şi să îl asculte pe George Simion, un neobosit luptător pentru Unirea României cu Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocaţi în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariţia sa ca stat și până în ziua de astăzi. George Simion a venit la întâlnirea cu băimărenii cu faţa senină, cu sufletul deschis, cu dorinţa ca oamenii să îl asculte deoarece are multe de spus.
Lansarea a început cu o prezentare făcută de directorul Bibliotecii Judeţene, Teodor Ardelean.
„Suntem în faţa unei cărţi-manifest! O carte teribil de actuală, pe care George a scris-o repede, are pragmatismul în sânge, are suflu, are energie, dar în principal are suflet! În ţara aceasta a noastră care a avut în istorie beneficii de câte ori a avut adevărate persoane care au jucat rol de conducător, şefi de stat, în principal sau şefi de structură românească, în ţara aceasta exact vedetele zilei, de câteva decenii încoace, nu mai sunt oamenii de forţă care să ţină echilibrul neamului şi se pune cu atât mai accentuat problema: ce facem noi ceilalţi în afară de faptul că ne lăsăm hărţuiţi într-un război care nu e al nostru? E numai al lor! E războiul lor pentru existenţă instituţională, de suprastructură. Avem lideri şi George scrie despre aceşti patru lideri: Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu şi Ion Iliescu, cu toată deschiderea, cu tot curajul, dar mai ales cu acea demnitate pe care ţi-o dă nu vârsta, ci trăirea intensivă a vieţii sub impactul, sub impulsul sensibilităţii unui suflet românesc în vibraţie autentică! Lipsa aceasta de personalităţi cardinale ale neamului românesc, mai ales în aceşti 30 de ani, nu ştiu cine o va rezolva şi când poporul va fi mulţumit de rezolvările respective, dar lucrurile sunt într-o degringoladă care justifică toate aserţiunile lui George în această carte. Cartea este scurtă, se citeşte uşor, este uşor inteligibilă, este uşor asimilabilă ca idee, aderi imediat, îţi construieşti, chiar dacă ai alte opţiuni politice, foarte repede, o imagine protosimpatică cu concepţia autorului. Poate fi citită, de exemplu, de userişti, pentru că majoritatea useriştilor nu ştiu cu ce se ocupă acest partid, nici de unde vine, nici ce fel de ideologie are şi atunci o să se bucure că o să mai citească de începuturile lui Nicuşor Dan şi de preocupările lui Dan Barna şi ale altora. Debusolada asta formidabilă din universul nostru politic este realitatea care l-a provocat foarte mult pe George!
El este un erou al timpurilor noastre!”, a spus Teodor Ardelean în discursul de prezentare al autorului cărţii.
George Simion a vorbit simplu, direct, despre carte, despre vremurile pe care le trăim. A fost mirat şi în acelaşi timp mulţumit pentru faptul că au venit peste 80 de oameni la lansarea cărţii pe care a scris-o. A spus auditoriului că poate, la plecare, să solicite cartea scrisă, o carte pe care a scris-o pentru noi toţi. Iar celor care au şi timp să mai stea le-a promis şi un autograf.
„Pot să vă spun că de autograful meu nu o să fiţi dezamăgiţi peste ani. Nu am nimic mai de preţ, nici o valoare materială nu cred că poate să se compare cu onoarea. La cei 33 de ani pe care îi am, am descoperit că nu există un lucru mai scump ca felul în care te uiţi în ochii oamenilor şi înţelegi să faci lucruri.
Cartea asta am scris-o pentru voi ca un fel de jurnal de luptă al zilelor noastre. Ca un jurnal de front!
Anul ăsta am trecut, într-un fel, în alt registru, cu implicarea în cauzele care îmi sunt dragi. Şi vreau să înţeleagă şi cei care nu au avut norocul meu de a avea libertatea să se implice şi să spună tare şi răspicat, adevărul. Vreau să cunoască şi oamenii din jur, cine ne conduce! Şi vreau să vadă prin ochii mei ce am trăit, în zona mea de expertiză, cum i-am cunoscut pe aceşti oameni. Nu de alta, dar până acum m-am adresat fraţilor noştri de peste Prut şi le-am spus că sunt blocaţi într-un labirint. Şi ieşirea din labirintul ăsta care se cheamă un stat inventat de Hitler şi Stalin, Statul Republica Moldova, este Unirea, regăsirea noastră în aceeaşi entitate statală. Dar mi-am dat seama că noi toţi românii suntem blocaţi într-un labirint şi nu ştiu dacă poate înţelege cineva mai bine decât voi, maramureşenii, care sunteţi descălecători şi întemeietori de ţară, faptul că din două state pe care le avem în prezent, cu capitale la Bucureşti şi la Chişinău, nu avem o ţară care să servească interesele neamului românesc! Nu mai gândim româneşte, nici la nivel politic, dar nici economic. Stăm foarte prost la ce înseamnă apărarea intereselor româneşti. Şi asta nu numai politic. Şi economic şi mediatic.
Din păcate, ne transformăm dintr-un popor într-o populaţie. Nu pot exemplifica aceste lucruri decât prin ce-am trăit. Pot spune că am trăit în aceşti ani într-un spaţiu al absurdului! Şi nu numai eu!”, a spus George Simion.
Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe acordate de autor.
„Avem lideri şi George scrie despre aceşti patru lideri: Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu şi Ion Iliescu, cu toată deschiderea, cu tot curajul, dar mai ales cu acea demnitate pe care ţi-o dă nu vârsta, ci trăirea intensivă a vieţii sub impactul, sub impulsul sensibilităţii unui suflet românesc în vibraţie autentică!”
Teodor Ardelean
„Nu mai gândim româneşte, nici la nivel politic, dar nici economic. Stăm foarte prost la ce înseamnă apărarea intereselor româneşti. Şi asta nu numai politic. Şi economic şi mediatic. Din păcate, ne transformăm dintr-un popor într-o populaţie. Nu pot exemplifica aceste lucruri decât prin ce-am trăit. Pot spune că am trăit în aceşti ani într-un spaţiu al absurdului! Şi nu numai eu!”.
George Simion