• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iunie , 2024

GABRIEL BOGDAN ȘTEȚCO –candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș

Echipa Partidului Național Liberal propune cei mai buni candidați pentru alegerile din 9 iunie și vine în fața maramureșenilor cu profesioniști, oameni care au demonstrat că știu și pot să aducă investiții majore în Maramureș și, cel mai important, oameni care pun interesul public și bunăstarea cetățenilor pe primul loc.

 

 

Gabriel Bogdan Ștețco, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, este fiu al Maramureșului Voievodal, are 33 de ani, născut în Borșa, într-o familie de oameni muncitori, cu frică de Dumnezeu.

 

 

„Am învățat din fiecare colț al naturii, din fiecare poveste spusă de bunici, din fiecare liturghie și pildă împărtășită de preotul Gavrilă Roman duminica, la Biserica de pe Repedea din Borșa, din fiecare obicei pe care îl păstrez cu sfințenie și astăzi.

 

Toate acestea m-au învățat despre importanța tradițiilor și m-au inspirat să îmi dedic energia, experiența și priceperea pentru a pune Maramureșul pe primul loc!”, a transmis Gabriel Bogdan Ștețco.

 

 

Strănepotul lui Mihali Gavrilă Ștrifundă, primarul liberal care i-a înfruntat pe comuniști

 

 

„Toată copilăria mea a fost presărată cu povești despre cel mai faimos primar liberal al Maramureșului, străbunicul meu din partea mamei, Mihali Gavrilă Ștrifundă, primar al Borșei, un opozant al regimului comunist, un opozant al colectivizării, un om care gândea liber, un patriot adevărat care a avut un rol determinant în păstrarea Maramureșului în hotarele României, în 1945, când sovieticii au încercat să alipească Maramureșul la URSS.

 

A fost primarul liberal care o organizat o întâlnire a primarilor liberali din toată țara, la care a participat și Regele Carol al II-lea și toate aceste lucruri despre curajul și implicarea lor au fost poveștile copilăriei mele.

 

În Borșa, fiecare răsărit de soare și fiecare apus erau un dar minunat pe care l-am prețuit și pe care îl valorizez și acum, de fiecare dată când am ocazia să mă întorc la casa părintească. Copil fiind, am învățat de la părinții mei că munca cinstită și perseverența sunt cheia succesului și că respectul față de ceilalți, împreună cu iubirea pentru Dumnezeu sunt fundamentul unei vieți împlinite.

 

Am crescut cu convingerea că fiecare acțiune contează și că fiecare dintre noi putem face o diferență reală în comunitate, în lume, prin implicarea noastră constantă și prin acțiunile pe care decidem să le facem pentru noi și pentru cei din jurul nostru.

 

Vacanțele de vară erau o adevărată binecuvântare. Mergeam de fiecare dată la bunici să-i ajut la treburile din gospodărie și să fiu răsfățat de bunica mea, care era cotelnica din zonă (socăcița), cu bucate al căror gust unic mi-l amintesc cu drag și dor și astăzi.

 

Îmi amintesc și acum aventurile petrecute alături de prietenii din copilărie. Cutreieram dealurile Borșei, până în Vârful Repezii, iar pe râul cu același nume ne scăldam și făceam hâlboane, un fel de dig pe care îl construiam în râu, astfel încât să avem o zonă doar pentru noi, copiii, unde să ne scăldăm și să ne răcorim în zilele de vară. Ne jucam fotbal, tenis cu piciorul, de-a v-ați ascunselea, de dimineață și până se însera. Sunt binecuvântat că am avut o astfel de copilărie frumoasă, cu amintiri vii și pline de bucurie”, spune Gabriel Ștețco.

 

 

Cu credință în oameni și în Dumnezeu

„Gimnaziul l-am urmat la Borșa, unde am terminat Școala Generală Nr. 9, iar la vârsta de 14 ani am început cursurile liceale la Seminarul Teologic Liceal Ortodox «Sfântul Iosif Mărturisitorul» din Baia Mare. Am studiat 4 ani, în care am deprins tainele apropierii față de oameni și de Dumnezeu și am înțeles mai bine valorile creștine pe care mi le-au transmis și părinții, bunicii, încă din copilărie. Perioada liceului, în care am stat pentru prima dată singur, m-a învățat să fiu organizat, disciplinat și să mă descurc singur, în orice situație, lucru care m-a responsabilizat și m-a maturizat.

 

Apropierea mea față de Dumnezeu și de biserică a început încă din copilărie. Mergeam cu părinții mei la biserică în Borșa, dar aveam o biserică la câțiva kilometri de casa noastră, iar acest lucru însemna că nu mergeam atât de des pe cât mi-aș fi dorit. Când eram elev în clasa a doua, au început lucrările de construcție a unei biserici în cartierul meu – Repedea din Borșa. Fiind copil și încă de pe atunci pasionat să construiesc, după orele de școală, îmi plăcea să merg și să ajut la sortatul cărămizilor care urmau să fie folosite în construirea bisericii, având în vedere că acestea proveneau de la fosta întreprindere minieră din Baia Borșa și necesitau să fie împărțite.

 

Părintele Roman, care mă vedea în fiecare zi pe șantierul bisericii, m-a invitat să fiu mai activ în tot ceea ce înseamnă viața bisericească. La început, părintele paroh mi-a dat voie să rostesc rugăciunea Tatăl nostru, mai apoi Crezul și pas cu pas mi-am găsit locul în corul bisericii, alături de oameni. Și azi, când merg la Borșa, la biserica din cartierul meu, mă așez în același loc din cor, unde mă regăsesc și simt pacea și liniștea sufletească de care am nevoie.

 

 

După terminarea seminarului teologic, am urmat studiile a două facultăți: Facultatea de Sociologie și de Asistență Socială și Facultatea de Teologie Pastorală din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca. Am ales domeniul sociologiei și asistenței sociale, pentru că mereu mi-am dorit să înțeleg mai profund interacțiunile umane. Am simțit că acest domeniu îmi oferă oportunitatea de a ajuta oamenii în mod direct și de a contribui la îmbunătățirea calității vieții în comunități”, transmite Gabriel Ștețco.

 

 

Politica e despre oameni și comunități

 

„După finalizarea studiilor universitare, m-am întors acasă, în Maramureș, unde am muncit ca asistent social în cadrul Primăriei Baia Mare. În această perioadă, am început să lucrez la implementarea de proiecte cu finanțări nerambursabile privind proiectele sociale în comunități.

 

Lucrând la proiecte sociale, cu oameni și comunități întregi care aveau nevoie de sprijin, am realizat că factorul politic poartă un rol important la nivel decizional, iar dacă îmi doresc să fac o schimbare în acest sector, este nevoie să mă implic activ în politică și să nu stau deoparte.

 

Astfel, la vârsta de 22 de ani, în 2013, am ales marea familie a Partidului Național Liberal și m-am alăturat echipei Tineretului Național Liberal, Filiala Maramureș. Aici, am întâlnit tineri care împărtășeau aceleași valori cu mine și alături de care am creat o echipă puternică, unită, care continuă și astăzi să funcționeze pe aceleași valori: implicare, viziune, încredere și solidaritate. 

 

În 2017, am fost ales de colegii mei președinte al Tineretului Național Liberal Maramureș și am depus jurământul de consilier local în cadrul Primăriei Borșa. În 2020, am ales să candidez ca și consilier județean, pentru că mi-am dorit să fac mai mult pentru oameni, la un nivel mai înalt. Ulterior, în 2021, am fost reales președinte al tinerilor liberali din Maramureș.

 

În 2023, mi-am propus să mă implic mai mult, să pun umărul la dezvoltarea județului nostru, să contribui la munca echipei din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Am fost numit administrator public al județului Maramureș, iar din acea zi am fost prezent pe toate șantierele, cunosc fiecare detaliu al fiecărui proiect demarat. Am fost alături de oameni, în comunitate, pentru că doar din teren putem afla adevăratele probleme cu care se confruntă cetățenii și să venim cu soluții concrete, viabile.

 

 

Experiența pe care am dobândit-o lucrând pe proiecte pe fonduri europene, din 2013 și până în prezent, m-a învățat multe lecții valoroase despre gestionarea resurselor și implementarea strategiilor de dezvoltare durabilă, care mi-au fost de mare ajutor în activitatea ca și administrator public al Județului Maramureș. De-a lungul acestor ani, am fost implicat în diverse proiecte care au avut un impact semnificativ în comunitățile locale, contribuind la creșterea economică și promovarea incluziunii sociale.

 

De aceste reușite sunt mândru, însă îmi doresc să fac mai mult pentru Maramureș și pentru maramureșeni. Această dorință profundă mă motivează să continui să-mi dedic energia și cunoștințele pentru a contribui la dezvoltarea acestui ținut minunat, recunoscut la nivel național și internațional ca un tărâm magic, în care natura, timpul, credința și tradițiile se împletesc armonios și creează un cadru unic și fascinant pentru trăirea unei vieți autentice și pline de bogăție culturală.

 

Angajamentul meu este să PUN MARAMUREȘUL PE PRIMUL LOC, iar împreună să investim și să construim un viitor prosper pentru maramureșeni!ˮ

 

 

Pe 9 iunie, votăm Gabriel Bogdan Ștețco pentru președinția Consiliului Județean Maramureș!

 

 

CMF: 21240015

 

 

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.