• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Decembrie , 2017

Finanțare de peste patru milioane de lei pe PNDL2, pentru extinderea rețelei de canalizare în Dăneștii Chioarului și Lucăcești

O sumă impresionantă de bani a obținut de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ad­mi­­nis­trației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) comuna Mireșu Mare, prin primarul Ioan Mătieș. Aici a fost semnat un contract de finanțare în sumă de 4.074.888,00 lei pentru realizarea obiectivului de investiții „Extindere re­țea de canalizare menajeră în locali­tățile Dăneștii Chioarului și Lucăcești, comuna Mireșu Mare, județul Maramu­reș”, în baza ordinului viceprim-mi­nistrului, ministrul dezvoltării regio­nale, administrației publice și fondurilor europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului național de dezvoltare locală pentru județul Maramureș, în perioada 2017 – 2020.
La ședința extraordinară de Consiliu Local în cadrul căreia a fost semnat acest important contract de finanțare a fost invitat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, dar și consilierii județeni Emil Mun­tean, Liliana Moga, Florica Roman și Sorin Șunea.

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare a arătat că această vizită a reprezentanților Consiliului Județean a fost una inedită, dar foarte bine primită. „I-am primit cu brațele deschise în mijlocul nostru, iar președintele Con­siliului Județean, Gabriel Zetea a apreciat faptul că a găsit aici un Consiliu Local unit, unde aleșii lucrează în interesul cetățenilor și al comunei. Astfel de sesiuni de lucru ar trebui să aibă loc cât mai des, deoarece în cadrul ședinței am discutat chestiuni cu ade­vărat serioase. Am vorbit despre Legea 7 (legea cadastrului) și Legea 407 privind fondurile de vânătoare și am explicat care sunt modificările care ar trebui aduse. Aceste legi sunt date, acum, împotriva poporului. În ceea ce privește contractul de finanțare pe care l-am semnat, este vorba despre un proiect de extindere a canalizării în Lucăcești și Dănești, în valoare de peste 4 milioane de lei. Sperăm ca, săptă­mâna viitoare să semnăm încă un pro­iect în valoare de 27 de milioane de lei, pentru canalizare în Iadăra, Tulgheș, Remeți și Mireș. Tot pe MDRAP, Mireșu Mare a depus un proiect în sumă de aproximativ 1,1 milioane de lei pentru reabilitarea școlii, în timp ce pe AFIR sperăm să reușim obținerea finanțării pentru construcția unei grădinițe noi, proiect în valoare de 165.000 de euro. Un alt proiect depus pe PNDL vizează reabilitarea a 18 km de drum comunal, iar pe AFIR am depus un proiect prin care sperăm să reabilităm alți 8 kilometri de drumuri comunale. O sală de sport vom încerca să o construim prin proiectul depus la finanțare la Com­pania Națională de Investiții (CNI), iar ca acțiuni derulate pot spune că am mai făcut studii de fe­zabilitate pentru două școli fără aviz, în Tulgheș și Lucăcești. Altfel spus, în Mi­reșu Mare se lucrează intens”, a de­clarat primarul comunei, Ioan Mătieș.
 

Gabriel Zetea: Comuna Mireșu Mare va fi partener al administrației județene în dezvoltarea proiectelor
 

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că, după semnarea contractului de canalizare, în Mireșu Mare urmează să fie semnare noi proiecte admise la finanțare.
„Consiliul Județean Maramureș și comunitatea din Mireșu Mare vor fi, în următorii ani, parteneri în dezvoltarea proiectelor de interes județean. Imple­mentarea proiectelor pentru canalizarea satelor aparținătoare de comună trebuie să se realizeze în tandem cu reabilitarea drumului județean care face legătura între Șomcuta Mare, Mireșu Mare și Remeți pe Someș. Sunt două proiecte cu finanțare apropiată, fiecare însu­mând separat peste 30 de milioane de lei și care vor impulsiona, din punct de vedere economic, întreaga zonă. Pri­marul Ioan Mătieș, din calitatea sa de fost om de afaceri al locului, înțelege foarte bine necesitatea utilizării banului public pentru încurajarea mediului de afaceri local. Mă bucur să văd că vi­ziunea sa privind viitoarea dezvoltare a comunității din Mireșu Mare este împărtășită de consilierii locali. Mulțu­mesc consilierilor județeni Emil Mun­tean, Liliana Moga, Sorin Șunea și Florica Roman pentru faptul că au venit la această ședință de Consiliu Local, fiind un exemplu pentru alți aleși județeni care ar trebui să fie mai implicați în viața comunităților locale pe care le reprezintă”, a declarat pre­ședintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.