• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 11 Septembrie , 2024

Facem dreptate pentru toți pensionarii!

  Facem dreptate pentru toți pensionarii!

↗️ Împreună cu Călin Bota, Cristian Niculescu Țâgârlaș, Sebastian Burduja - Ministrul Energiei, Andronache Gabriel, Florin Roman, Vetuța Stănescu, Daniel Fenechiu și Ion Iordache, am depus astăzi la Biroul Permanent al Senatului proiectul de lege privind modificarea Legii 360 din 2023 privind sistemul public de pensii, prin care reparăm inechitățile rezultate în urma aplicării noii legi a pensiilor.
↗️ Vom înlătura inechitățile din actuala lege, care îi nedreptățește pe foștii mineri pentru munca grea din mină, prin înghețarea pensiilor în următorii ani. Astfel, în cazul persoanelor pentru care stagiul complet de cotizare, la data ieșirii acestora în pensie, a fost mai mic de 25 de ani, valoarea punctului de referință prevăzută la art. 83 alin. (1) reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie la data intrării în vigoare a prezentei legi și nivelul stagiilor de cotizare complete prevăzute de legislația valabila la data ieșirii la pensie.
↗️ Înghețarea pensiilor la nivelul actual pentru o perioadă de 3-4 ani înseamnă că cei afectați nu vor beneficia de prevederile noii legi care spune că valoarea punctului de referință se majorează anual, în luna ianuarie, cu rata medie a inflației, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.
↗️ În plus, prin noul proiect ne asigurăm că viitorii pensionari din grupa I de muncă nu vor fi afectați de prevederile discriminatorii din actuala lege.
↗️ În continuare, vom face toate demersurile necesare pentru protejarea drepturilor pensionarilor din minerit.
 
Florin Alexe - Deputat PNL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.