• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Iunie , 2022

Excelență, numele tău este astăzi Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare

 Fiecare an școlar a devenit o poveste despre provocări și reușite, iar bilanțul final recompensează elevii merituoși prin rezultate de excepție, care îi recomandă ca pe niște învingători. Media 10 încununează efortul și determinarea acelora care au devenit exemplari prin conduită și prin pregătirea lor temeinică.

Sunt demni de apreciere pentru nota maximă cu care au încheiat acest an școlar elevii: Vank Mara Rita (5C), Bud Rareș Cătălin (5D), Coroiu Ana Luiza (6A), Chiș Alexandru (6C), Ciobancan-Demian David (6D), Darnai Ștefania (7A), Avram Cristina (7B), Brăilescu Ariana (7B), Mândrușca Rareș (7C), Moroșanu Miruna Medeea (8A), Suciu Alexandra Diana (8A), Szilagyi Luca Gavril (8B).
Participarea la concursurile și olimpiadele școlare a reprezentat oportunitatea elevilor de a-și valoriza pasiunile și de a le transforma în performanțe. Dascăli dedicați le-au luminat drumul spre succes, iar premiile obținute le-au confirmat valoarea.
La limba și literatura română s-au remarcat elevii care vibrează la arta cuvântului, excelând prin creativitate și prin competențe comunicative și lectorale. La concursul județean „Magia cuvintelor”, elevii claselor a III-a A și a III-a B, coordonate de către prof. înv. primar Scăunașu Alina și Chira Maria, au obținut trei premii I, două premii II, trei premii III și zece mențiuni. Elevele Grib Maria Alexandra și Pop Maia Paula din clasa a III-a B au obținut punctajul maxim de 100 de puncte.

Limbile străine au reprezentat discipline la care elevii au fost stimulați să își dezvolte abilitățile de  comunicare, demers care le-a adus și satisfacția unor rezultate deosebite. Astfel, la Olimpiada de limba engleză, faza județeană, sub îndrumarea doamnelor profesor Șipoș Daniela, Bodea Andra și Ghimbuluț Raluca, elevii au obți­nut următoarele premii: Brăilescu Ariana (7B) - premiul al II-lea, Kiss Mihai (7D) - premiul al II-lea, Moroșanu Miruna Medeea - premiul al III-lea, Măgurean Anda (8B) - mențiune și Eisele Eszter (8B) - mențiune.
Limba lui Voltaire a fost reprezentată cu succes la concursul inter­județean de limbă franceză „Trophées des collégiens”, ediția a IV-a. Elevii, coordonați de către doamna profesor Cuciureanu Mihaela Leontina, au obținut patru premii I (Marian Ada 5C, Vank Mara Rita 5C, Vele Iustina 5C și Cuciureanu Mihai 7D), un premiu III (Feher Tudor 5C) și două mențiuni (Kiss Mihai 7D și Trif-Man Matteo 7D).

Matematica a fost o altă disciplină de studiu care a reunit elevii receptivi la provocările acestei discipline exacte. Premiile obținute sunt importante și binemeritate.
La Olimpiada de Matematică, faza județeană, sub îndrumarea doamnei profesor Vălean Mihaela, eleva Vank Mara Rita, clasa 5C a obținut locul al III-lea.  
La concursul județean „Matemagic”, elevii claselor a II-a C, a II-a D, a III-a A și a III -a B, coordonați de către prof. înv. primar Popișteanu Lavinia, Dragoș Dorina, Scăunașu Alina și Chira Maria, au obținut trei premii I, șase premii II, șase premii III și 18 mențiuni.
De asemenea, rezultate foarte bune au obținut elevii claselor primare la concursul internațional „Lumina Math”, la Gazeta Matematică junior, etapa națională și la concursul național COMPER.

Istoria și geografia, biologia, educația tehnologică și educația fizică au avut ca reprezentanți elevii însetați de cunoaștere în aceste domenii și dornici să descopere, să se documenteze, să performeze. Rezultatele lor probează motivația cu care au abordat pregătirea pentru concursurile la aceste discipline.
Pe urmele Muzei Clio au călcat elevii pasionați de istorie.
La Olimpiada de Istorie, faza ju­dețeană, elevul Dîrle Luca Norbert (8A), coordonat de către doamna prof. Meze Maria, a obținut men­țiune.

La Concursul Național de Istorie „Vasile Pârvan”, organizat de către Universitatea din București, Facultatea de Istorie, școala noastră a fost bine reprezentată, iar elevii coordonați de către doamnele prof. Meze Maria și Chira Alexandra au obținut trei premii III (Nechita Dănuț 5A, Breban Denisa 5B și Mureșan Cătălin 5D) și patru mențiuni (Pop Eliza Petra 5B, Dunca Matias 5B, Becski David 6B, Cardoș Andra 6C).
La Concursul Național EuroQuiz, cele două echipe participante s-au calificat la faza națională. Una dintre echipe (formată din elevii Vank Mara Rita 5C, Ungur Ștefania 6A, Crișan Darian 6A și Pop Matei 6A, coordonați de către doamna prof. Gherheș Mihaela-Cristina) a obținut locul al II-lea la nivel național.

Concursul Național TERRA, pentru disciplina geografie, a adus o mențiune elevului Cuciureanu Mihai, coordonat de către domnul profesor Paul Lucian.
Concursul Național „George Emil Palade” de la disciplina biologie nu putea rămâne fără rezultate deosebite: Pop Aura Valentina (5B) - mențiune, prof. coordonator Nagy Laura; elevele Hordoș Callih Andreea și Pașca Larisa Bianca (6B), coordonate de către doamna prof. Ardelean Amalia au obținut men­țiune.
Doamna profesor Kulik Minodora a îndrumat cu măiestrie elevii la Olimpiada de Educație Tehnologică, faza județeană, aceștia fiind răsplătiți: Ciurte Raluca (6C) - premiul al III-lea, Șteșcu George (6A) - mențiune și Tămaș Eugen (6A) - mențiune.

Catedra de educație fizică și sport (prof. Nuță Alexandru, Bodea Doru, Neagotă Alin și Dîrle Mirabela) a participat cu elevii la com­petiții, obținând numeroase premii.
De asemenea, elevii noștri au participat la concursuri pe activitatea extracurriculară, obținând rezultate foarte frumoase.

Răstimp emoționant a fost și pentru elevii claselor a VIII-a. Cu priviri senine…cu lacrimi rebele strecurate printre zâmbete și flori… așa i-a surprins ipostaza de absolvenți. Cu sufletul vibrând de nostalgia despărțirii, dar și cu entuziasmul unui nou început, aceștia au celebrat finalul de an școlar prin momente speciale, alături de părinți și de profesori. Ultima oră de dirigenție a fost prilejul de a creiona retrospectiva  anilor de gimnaziu, de a revedea cu ochii sufletului instantanee dragi și importante din devenirea lor școlară. O cheie simbolică a închis pentru ei un eșantion de timp…un capitol de viață….o poveste despre inocență și despre copilărie…Această cheie a fost înmânată, prin tradiție, colegilor lor din clasa a VII-a, moment special și trăit cu intensitate, marcând dorințe și speranțe îngemănate între generații.
Baloane colorate înălțate cu candoare spre seninul necuprins au completat tabloul absolvirii, ducând cu ele spre lumina împlinirii tot atâtea visuri încă nerostite…Discursul cald și sensibil al șefei de promoție, Moroșanu Miruna Medeea, clasa a VIII-a A, care a avut media 10 în toți cei patru ani de gimnaziu, a transmis recu­noștința absolvenților pentru dascălii care le-au luminat mintea și sufletul. În cazul ei, s-a putut decela sigur că pasiunea și dăruirea pentru învățătură i-au fost combus­tia care i-a asigurat motivația succesului, precum și hotărârea de a merge mai departe pe calea învă­țământului de excelență.   
Concluzia afectivă a cuvintelor de mulțumire s-a concretizat în promisiunea unanimă a proaspeților absolvenți de a reveni mereu, cu puterea gândului și a amintirii, la școala din care și-au înălțat zborul spre viață.
Felicitări tuturor elevilor
și dascălilor!


Vivat, crescat, floreat!

Comentariile celorlalți

Adrian pe 30.06.2022 la 10:48
Aveti un respect deosebit pentru rezultalele copiilor . Macar sa le scrieti numele corect, nu ar strica ...

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.