• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 01 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2024

Eveniment memorabil la Heidelberg: 151 de ani de la decesul domnitorului Unirii

Pe 15 mai 2024, s-au împlinit 151 de ani de la „trecerea la cele veșniceˮ a domnitorului Unirii, Alexandru Ioan Cuza. Decesul domnitorului a avut loc în hotelul Europäischer Hof din Heidelberg, așa că Asociația A. I. Cuza din Heidelberg a hotărât să organizeze o comemorare în fața statuii sale, care a fost inaugurată în 2011, de către asociație cu ajutorul donațiilor C.J. Prahova și al Muzeului de Arheologie și Istorie, Prahova/ Ploiești.

 

Preoții români, Arhiereu dr. Viorel Mehedințu, Constantin Prihoancă și Marius Călin, au oficiat o scurtă slujbă de pomenire. Printre alți invitați s-au numărat domnul Vlad Vasiliu, consul general al României la Stuttgart, domnul Ambasador Marcel Alexandru, fost consul general al României la Strasbourg, și prof. Ionel Chiriță, care a oferit invitaților un program muzical.

 

Ceremonia a fost un prilej de aducere-aminte a moștenirii lăsate de Alexandru Ioan Cuza și a rolului său esențial în unirea Principatelor Române. Atmosfera solemnă și respectuoasă a subliniat importanța păstrării memoriei istorice și a valorilor naționale. Participanții au plecat cu inimi pline de recunoștință și mândrie, promițând să păstreze vie amintirea marelui domnitor.

 

Philip Noviello

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.