• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 08 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Septembrie , 2024

Drumul Expres Dej-Cluj, în lucru. Urmează Baia Mare-Satu Mare?

A fost campania electorală pentru alegerile locale în care oficiali de la București au venit în nord și au oferit speranțe pentru rezolvarea unor probleme grele legate de infrastructura rutieră a Maramureșului și cea din Satu Mare. Lucrurile stau la mâna celor care ne conduc, iar promisiuni au mai fost făcute cam la fiecare ciclu de alegeri.

Concret, ne referim la drumul expres Baia Mare – Satu Mare, cu legătură la autostrada M3, din Ungaria. Nu cu multă vreme în urmă, în Baia Mare, secretarul de stat, Irinel Ionel Scrioșteanu, a vorbit despre acest drum expres și care va fi traseul drumului expres Satu Mare-Baia Mare. Secreterul de  stat a spus că drumul va avea o lungime de 72,51 km și va străbate traseul Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții-Măgherăuș – Baia Mare (bulevardul Independenței): Pentru acest drum, e prevăzută execuția a 29 pasaje, 22 poduri, 8 noduri rutiere, 142 podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului, au fost finalizate forajele aferente studiului geotehnic și a fost notificată începerea procedurii de mediu.

 

De la drumul expres Baia Mare- Satu Mare, trecem la drumul expres Dej-Cluj. Un drum foarte important pentru nord, deoarece este prevăzut și un drum expres Baia Mare-Dej. Zilele trecute, Compania de Autostrăzi a desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Drumului Expres Cluj – Dej.

„Un nou drum de mare viteză va fi construit în Trasilvania!”, a anunțat directorul CNAIR, Cristian Pistol, care a precizat că a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Drumului Expres Cluj – Dej.

„După semnarea contractului Asocierea SPECIALIST CONSULTING SRL (lider) – SPECIALIST SMART GROUP SRL – PERFECT CONSULT EUROPE SRL va avea la dispoziție 27,52 milioane de lei (fără TVA) și 18 luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate”, a spus Pistol.

Contractul va putea fi semnat, însă, abia după un termen de zece zile, în situația în care nu vor exista contestații. Drumul Expres Cluj -Dej va avea o lungime estimată de 75 km și va asigura o conexiune cu Drumul Gilău – Apahida (TR Feleac, indicativ TR35) și cu autostrada A3 (Autostrada Transilvania).

Sperăm ca de această dată lucrurile să se miște și izolarea Băii Mari pe infrastructura rutieră să se termine.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.