• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Septembrie , 2014

Drojdia de bere

Gabriel Aoşan
 
 

Un produs activ biologic, ecologic, organic, naturist 100 %!Acum şi în variantele sale forţe, super şi extra! Pulbere, pastile sau capsule. Micronizat, atomizat şi activat în piramidă. Super promoţie! Cumpără acum!

 
 

Este clar că drojdia începe să devină pentru industria naturismului o sursă universală pentru vitamine, macro şi micro elemente în virtutea faptului că „are cea mai mare adaptabilitate din lume”. Sau, mai bine zis, are cea mai mare adaptabilitate la planurile financiare ale celor ce exploatează neştiinţa oamenilor şi disperarea bolnavilor. Din 2006 se află la originea tabletelor realizate de Dacia Plant, care „acoperă carenţele de vitamine din complexul B”. Doamna Gilda Fildan, în articolele sale „Secretele sănătăţii perfecte: vitamina B” şi „Sănătate cu vitamine: Vitamina B 12, mai explozivă decât cea mai puternică bombă cu hidrogen”, ne învaţă că drojdia de bere este „un supliment alimentar excelent şi recomandabil fără rezervă”. Ulterior, în 2012 apare cu adevărat o bombă, drojdia dă naştere unui produs senzaţional: „Seleniul organic-antidotul cancerului”. Şi pentru că nu a fost suficient, în acelaşi an drojdia ne oferă „Magneziu organic-mineralul vieţii”. Dar iată, după doi ani de intense cercetări, aceeaşi drojdie ne furnizează «Zincul biologic - „naşul” imunităţii». Vă puteţi întreba, pe bună dreptate, ce surprize o să ne mai ofere drojdia.

 

Pe de altă parte, oameni cu o pregătire mai serioasă sunt rezervaţi în afirmaţiile lor asupra beneficităţii extreme a drojdiei. Astfel, Dr. Virginia Faur (inginer chimist, doctor în ştiinţe în fitoterapie şi fitoprotecţie alimentară), în lucrarea domniei sale „Adevărul despre alimentaţie”, publicată în 2002, spune că: „S-a demonstrat existenţa pericolului ca procesele de fermentaţie ce au loc într-un intestin inflamat să se dezvolte în prezenţa drojdiei de bere”

 

Cu totul demn de menţionat este faptul că aproape în acelaşi timp în care prolificul ziarist şi om de afaceri Ilie Tudor, fondator al Daciei Plant, publica în Formula As articolul său bombă, „Seleniul organic - antidotul cancerului”, sir Paul M. Nurse, Preşedintele Royal Society, a făcut următoarea afirmaţie: „Un singur tratament împotriva cancerului nu va exista niciodată, întrucât cancerul este termenul generic pentru boli care diferă unele de altele”. Desigur, materialul este mai extins. A fost citat mai întâi de Focus şi The Independent, apoi de publicaţii din întreaga lume. Ironia situaţiei face ca premiul Nobel pe care l-a primit în 2001 în medicină, să fie urmare a unor îndelungi cercetări în timpul cărora a utilizat Saccharomyces cerevisiae, adică una din tipurile de drojdie de bere...

 

Revenind la drojdiile noastre, să vedem ce ne spun două lucrări româneşti care, într-un exerciţiu de admiraţie, se consideră ca fiind unice şi fundamentale.

La 100 de grame de drojdie de bere uscată (nu se precizează tipul) găsim, potrivit Enciclopediei naturiste a vitaminelor, următoarele:

- vitamina A, alfa-caroten, beta-caroten şi gama-caroten, nu sunt menţionate

- vitamina B1=12 mg 

- vitamina B2=3,77 mg

- vitamina B3=44,8 mg

- vitamina B4, menţionată, dar neprecizată cantitativ

- vitamina B5, nu este menţionată

- vitamina B6=4,41 mg-vitamina B7 (colina), menţionată, dar neprecizată cantitativ

- vitamina B7 (vitamina I, inozitolul, mezoinozitolul), menţionată dar neprecizată cantitativ

- vitamina B8=0,115 mg

- vitamina B9=3,17 mg

- vitamina B10, menţionată, dar neprecizată cantitativ

- vitamina B11, menţionată, dar neprecizată cantitativ

- vitamina B12, menţionată, dar neprecizată cantitativ (Gilda Fildan, vitamina B12 din drojdia de bere...)

- vitamina B13, nu este menţionată

- B14, nu este menţionată

- B15, menţionată, dar nu este precizată cantitativ

- B17, nu este menţionată

- vitamina C şi vitamina C2 (esculozida), nu sunt menţionate

- vitamina D, menţionată, dar neprecizată cantitativ

- vitamina E (tocoferolii); alfa-tocoferol, beta-tocoferol, gama-tocoferol, delta tocoferol, nu este menţionată

- vitamina F (acidul linoleic, acidul linolenic, acidul arahidonic), nu este menţionată-vitamina K (vitamina K1, K2, K3), nu este menţionată-vitamina M (stigmasterolul), nu este menţionată

- vitamina N (acidul tioctic, acidul lipoic), nu este menţionată-vitamina P (rutozida, complexul C, bioflavonoidele, hesperidina), nu este menţionată

- coenzima Q10, nu este menţionată-vitamina U, nu este menţionată

 

Concluzie: drojdia de bere este un „adevărat tezaur” de vitamine!

 

Să studiem acum ce minerale şi elemente chimice regăsim în 100 de grame de drojdie de bere uscată, potrivit Enciclopediei naturiste a mineralelor. Precizăm din start că am eliminat antimoniul, arsenul, bismutul, bromul, cadmiul, mercurul, platina, plumbul, stronţiul şi uraniul.

- aluminiul, menţionat, dar neprecizat cantitativ-argint, menţionat, dar neprecizat cantitativ

- aurul, menţionat, dar nu este precizat cantitativ

- bariul, nu este menţionat

- borul, este menţionat în drojdia alimentară presată=4,6 mg

- calciu=50 mg

- carbon, nu este menţionat

- clor, nu este menţionat-cobalt, menţionat, dar neprecizat cantitativ

- crom, menţionat, dar neprecizat cantitativ

- cupru=3,32 mg
- fier=17,6 mg

- fluor, nu este menţionat

- fosfor=1,9 mg-germaniu, nu este menţionat

- iod=0,004 mg

- litiul, nu este menţionat-magneziu, menţionat, dar neprecizat cantitativ (Ilie Tudor, „Magneziul organic - mineralul vieţii”, având drept sursă drojdia de bere...)

- mangan=0,53 mg

- molibden, nu este menţionat

- nichel, nu este menţionat

- potasiu=1,41 g

- seleniul este menţionat numai în drojdia alimentară presată=0,0009 mg. (Ilie Tudor, „Seleniul organic - antidotul cancerului”, sursa fiind drojdia de bere...)

- siliciul, nu este menţionat

- sodiu=77 mg

- staniu, menţionat, dar neprecizat cantitativ

- sulful, nu este menţionat

- titanul, nu este menţionat

- vanadiul, nu este menţionat

- zincul=8 mg
 

Atunci când o vitamină sau un element chimic este menţionat, dar neprecizat cantitativ, înseamnă că se află în cantităţi infinitezimale, sub formă de urme.

 

Concluzia: drojdia de bere este un „rezervor” de minerale.

 
 

Pentru această sinteză am folosit în mod special două lucrări, publicate în 2003 la Editura Shambala, la care au muncit mai mulţi specialişti şi care sunt semnate de profesorul de yoga, „naşul” Gregorian Bivolaru...

 
 

Mă bucur pentru faptul că unii dintre aceştia par că s-au trezit. Departe de mine gândul să culpabilizez pe cei care s-au dus la yoga în mod sincer pentru o evoluţie spirituală. Indiferent dacă au obţinut sau nu vreun rezultat în acest sens. Pe mine mă interesează cei care se scaldă în minciună şi împing în ridicol medicina alternativă pentru bani. Pentru că, din păcate, minciuna, ipocrizia şi viclenia cultivată este la ea acasă în cadrul MISA. Pentru cine nu ştie, o mare parte a naturismului românesc vine din MISA şi este creaţia lui Gregorian Bivolaru. Aceasta este cea mai teribilă moştenire pe care ne-o lasă.

Cu totul neîntâmplător, în anii ’90, conducerea ţării de atunci a preferat să aloce fonduri pentru MISA şi nu pentru un mare institut medical creştin, aşa cum a propus Dr. Pavel Chirilă. Astfel, Asociaţia filantropică medicală creştină a fost împiedicată să se dezvolte. În locul ei avem azi cel puţin 5 mari firme de suplimente alimentare, ai căror patroni sunt membri MISA, şi care vând, fără discernământ, absolut orice. Imaginea aceasta este completată de zeci de magazine naturiste, ai căror patroni sunt, la fel, membri MISA, şi al căror scop unic este să facă bani. Numeroase site-uri, care vând de la sex, la suplimente, sunt parte a unei reţele nevăzute de membri MISA. Nu în ultimul rând, există o serie întreagă de publicaţii care, fie promovează din neştiinţă sau prostie un naturism de doi bani, fie au misiunea de a susţine toată această construcţie ultra-comercială.

Expunerea recentă la lumină a firmei Dacia Plant ca fiind o firmă a MISA este doar un vârf de aisberg. Această stare de lucruri este unul din principalele motive pentru care naturismul în România este de slabă calitate şi riscă să fie ridiculizat şi finalmente compromis. Pentru că acest lucru a început să fie deja evident prin inflaţia de suplimente şi jungla de terapeuţi şi părerologi în domeniu, marile firme din MISA au început de mai multă vreme să-şi cosmetizeze imaginea. Să cointereseze persoane şi entităţi care au o bună imagine publică.

Astfel, Dacia Plant i-a cooptat pe academicianul Ovidiu Bojor şi pe Andreea Marin. Steaua Divină, pe academicianul Leon Danăilă. Solaris s-a lipit de Mănăstirea Nera, prin firma-mamă Radix; Apiland, de Societatea Română de Apiterapie, şi lista poate continua. Poate că până acum toţi aceştia nu au ştiut cu cine au dat mâna. Să vedem însă ce vor face de acum încolo.

Ori de câte ori un consumator cumpără de la aceste firme, pune nişte bani şi în buzunarul lui Bivolaru şi susţine MISA cu tot ce înseamnă ea.

E bine însă că oamenii au început să se informeze mai exact asupra acestui subiect şi, desigur, să se trezească. Felicitări cotidianului Zi de zi Mureş!Recomandăm tuturor celor interesaţi de o alternativă la medicina oficială un simţ critic şi o atenţie sporită la tot ce citesc şi cumpără. Mai mult decât atât, este nevoie de o diversificare a surselor media. Pentru simplul motiv că unele dintre acestea au ajuns bolnave de suficienţă şi, prin urmare, incapabile de progres.

 

Voi încheia cu cuvintele domnului Gabriel Liiceanu, care în 1990, în revista România literară, a scris un eseu în care definea prostia ca „încremenire în proiect”.

„...a vorbi despre prostie ca încremenire în proiect nu înseamnă a arunca în treacăt o insultă; o asemenea idee nu vizează o insuficienţă mentală, ci o distorsiune, o grimasă a gândirii, o judecată strâmbă, care îşi are explicaţia în temeiuri afective, într-o experienţă anume de viaţă, într-o opţiune greşită de care, pentru că este a ta, nu te mai poţi desprinde.”  

 
 

În acelaşi text regăsim şi soluţia uitată prin ungherele conştiinţei noastre:

„Trăiesc în permanenţă sub un proiect, dar trăiesc deopotrivă în permanenţă în afara lui, îl judec, îl cumpănesc, îl întorc pe toate feţele, pentru că, fiind răspunzător de viaţa mea şi de faptele mele, sunt circumspect faţă de proiectul care le precedă şi le dă naştere. Îmi cântăresc apoi periodic viaţa şi faptele pentru că, dacă ele nu s-au dovedit bune, să pot modifica proiectul din care s-au născut. Mă îndoiesc de ceea ce urmează să fac, aşa cum mă îndoiesc de ceea ce am făcut.

Această permanentă cumpănire a proiectului în care îmi înscriu viaţa, această permanentă evaluare a lui (care poate merge până la renunţarea la el), această permanentă verificare a lui prin raport cu ce e bine şi rău, drept şi nedrept, învechit şi înnoitor este semnul inteligenţei noastre pământeşti. Viaţa unui om inteligent se hrăneşte din conştiinţa puţinătăţii certitudinilor noastre şi din disponibilitatea de a cerceta îndreptăţirea unui alt punct de vedere.”

 

Gândirea pozitivă nu trebuie să suprime simţul critic! Oamenii responsabili trebuie să promoveze calitate şi seriozitate. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie criticat în acest domeniu, ceea ce se numeşte acum medicina alternativă, până când cei care promovează un fals şi îndoielnic naturism îşi vor realiza greşeala şi o vor îndrepta. Naturismul, ca să supravieţuiască, trebuie să se redefinească ca stare de spirit, practică onestă, sinceritate şi curăţenie interioară.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.