• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 01 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iunie , 2024

Doru Ioan Dăncuș, primarul cetățeanului, partenerul cetățeanului

Doru Ioan Dăncuș promite să fie un primar apropiat de cetățean. De altfel, candidatura sa pentru Primăria municipiului Baia Mare este construită în jurul unui parteneriat cu cetățeanul. Bazându-se pe experiența pe care a dobândit-o deja la cârma orașului, Doru este convins că va aduce bunăstare orașului și băimărenilor.

Ce definește campania dvs., la modul esențial?

Eu și echipa mea avem o campanie orientată spre băimăreanul însuși: noi propunem un parteneriat cu cetățeanul. Evident, este vorba de o abordare generică, atunci când spun „cetățean” având în minte tot ce ține de oraș și este de interes pentru cetățean, tot ce ține de nevoile sale de zi cu zi, în așa fel încât toți cetățenii să se simtă fericiți și împliniți în acest oraș.

 

Ce semnificație dați recentei vizite a premierului Marcel Ciolacu la Baia Mare?

Prețuiesc foarte mult această vizită și semnul dat de domnul prim-ministru. Venind alături de noi, premierul Marcel Ciolacu a arătat că susține echipa PSD Baia Mare! A arătat că parteneriatul meu cu băimărenii este unul susținut până la nivel guvernamental.

Îi mulțumesc prim-ministrului Marcel Ciolacu pentru susținerea și sprijinul pe care ni le oferă, pentru parteneriatul solid pe care îl avem cu Guvernul României și pentru toate proiectele pe care le realizăm și le vom realiza cu sprijinul acestuia.

Pentru prima dată în istorie, Baia Mare, Maramureșul și Guvernul au șansa de a fi conduse spre dezvoltare de către o echipă puternică, închegată, echipa Partidului Social Democrat. Pentru prima dată, băimărenii au ocazia de a vedea ce înseamnă un parteneriat solid între administrația locală și cea județeană.

 

Împreună cu Gabriel Zetea la președinția Consiliului Județean Maramureș, împreună cu o echipă de consilieri județeni și consilieri locali formată din experți care se pun în slujba cetățenilor, împreună cu dumneavoastră, băimăreni și maramureșeni, din 9 iunie demonstrăm că se poate!

 

Ce mesaj aveți pentru mediul de afaceri băimărean?

După cum am susținut și în cadrul unei întâlniri cu diverși reprezentanți ai domeniului de business, care este unul foarte important în dezvoltarea orașului nostru, consider că avem un parteneriat bazat pe respect și transparență cu mediul de afaceri din Baia Mare.

Avem proiecte și programe concrete, ce pot fi utile mediului de afaceri local; fără vreo urmă de îndoială, pot afirma că am un dialog constant cu mulți dintre reprezentanții întreprinderilor din Baia Mare. Va rămâne un dialog în desfășurare, un parteneriat real, în interesului cetățeanului.

Abordarea mea, încă de când am preluat interimatul, este una pozitivă, proactivă: susțin mediul de afaceri acolo unde pot și am atribuții, în calitate de primar și, ca să fac o glumă, atunci când chiar nu am cum să ajut, am mare grijă să nu încurc...

 

Aici mă refer la a găsi soluții pentru a ajuta mediul de afaceri în hățișul administrativ, ce poate rezulta din o parte a legislației. De aceea, în acest context, una dintre propunerile mele pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri este de a înființa un așa-numit birou unic administrativ care să permită interacțiuni expeditive ale reprezentanților mediului de afaceri cu autoritățile administrative, la nivel de Baia Mare.

Avem încredere în Baia Mare și susținem mediul de afaceri local!

 

Vă considerați cel mai potrivit să conduceți și după alegeri Baia Mare?

Desigur, de altfel cred că am demonstrat că am rezultate, chiar din această fază de interimat. Proiectul meu politico-administrativ este unul fundamentat pe o abordare pragmatică – alții desenează frumos pe hârtie parcuri industriale, noi lucrăm efectiv spre a realiza concret cele ce ne propunem – de exemplu, acum lucrăm la un campus pentru învățământ profesional dual. Astfel, susținem pregătirea forței de muncă, necesară mediului de afaceri din Baia Mare și nu numai.

În 9 iunie demonstrăm împreună că avem încredere în oamenii capabili, în cei care pot și vor să lucreze pentru băimăreni. În 9 iunie îi trimitem acasă pe cei care vor să lenevească pe banii statului, pe cei care au dus județul în subdezvoltare, pe cei ale căror singure realizări au fost să-și angajeze pilele prin instituții cu salarii bine plătite și să deseneze proiecte pe coli de hârtie, iar acum își doresc să facă la fel și cu orașul!

 

Ce gânduri vă animă înaintea scrutinului din 9 iunie?

Baia Mare este cel mai frumos oraș din lume! Comunitatea noastră multiculturală unită, coeziunea în care trăim, puterea de a ne susține și de a ne bucura unul pentru celălalt sunt valorile care stau la baza acestui loc binecuvântat pe care îl numim ACASĂ.

Valorile care stau la baza frumuseții orașului nostru trebuie să fie păstrate vii și de acum înainte. Pentru asta, Baia Mare are nevoie de oameni dintre oameni în conducerea orașului, de profesioniști care să se pună în slujba comunității. Băimărenii, indiferent de etnie, religie și categorii sociale, merită să fie reprezentați de oameni capabili care își doresc și pot să muncească pentru interesele cetățenilor, iar din 9 iunie am încredere că vom împlini această dorință!

 

Ce transmiteți cetățeanului, în calitate de candidat? Cum vreți să se gândească la dvs. cetățeanul care vă va acorda votul?

Dragi băimăreni, vă doresc tuturor să votați înțelept, în interesul dvs. și al orașului nostru!

Alegeți pe cei care au dovedit că știu să genereze valoare adăugată pentru Baia Mare, cei care asumă, matur și dârz, să ducă lucrurile la bun sfârșit, nu pe cei care vorbesc despre cum trebuie făcute lucrurile, dar fug, laș, înainte să le finalizeze, preocupați fiind doar de propria sinecură. La Primărie, trebuie să avem oameni, care au dovedit că știu cum să conducă un oraș important pentru Maramureș și România, cum este Baia Mare.

 

Gândiți-vă că am reușit să am realizări importante, în ultimele 4-5 luni, asumând responsabil să preiau, din mers, o primărie și un oraș. Vă asigur că voi ști cum să gestionez și pe mai departe problemele cotidiene ale municipiului Baia Mare și să contribui, în colaborare cu Consiliul Județean și Guvernul României, la dezvoltarea pe care o așteptăm toți în această comunitate frumoasă de care aparținem. Am încredere că pot face din Baia Mare un oraș în care să trăim toți fericiți, mai ales pentru că cel mai apropiat partener al meu este cetățeanul. Am dovedit că pot fi un primar al cetățeanului, un primar al băimăreanului.

Cu încredere în Baia Mare! Cu încredere în Maramureș!

 

CMF: 21240002

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.