• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Septembrie , 2024

Discursul președintelui AUR, George Simion, la deschiderea noului an școlar

Bună ziua, 

Bine v-am găsit! Cei mici sunt adorabili. Felicit profesorii! Să știți că v-au pregătit profesorii o surpriză fiecăruia dintre voi pe bănci. Aveți profesori dedicați alături și aveți iubirea și grija părinților. Pentru ei, voi sunteți cel mai de preț lucru în viața asta. Să îi respectați pe părinții voștri și pe profesori. 
 
Sunt bucuros, foarte bucuros, că am ajuns astăzi aici, în Ștorobăneasa. Vreau să vă cunoașteți istoria localității, istoria meleagurilor voastre și să știți că fiecare copil are dreptul la șanse egale. Și copiii din mediul rural, și copiii din mediul urban, și copiii din Ștorobăneasa, și copiii din Alexandria sau București. Iar voi, aici în Ștorobăneasa, aveți cu ce să vă mândriți. 
 
Nu sunteți un neam de traistă, cum ar vrea unii să credem. Localitatea voastră este întemeiată de un căpitan al lui Mihai Viteazu, căpitanul Racottă, iar aici, în județ, Stanca Doamna, soția lui Mihai Viteazu, a înființat o biserică la Plăviceni. Să mergeți acolo cu domnii profesori, să vă cunoașteți istoria neamului vostru și istoria adevărată a acestor meleaguri și a țării. 
 
Cum au zis preacucernicii părinți în pilda de mai devreme: cine are urechi să audă! Foarte multe autorități, de-a lungul vremii, au spus că nu e atât de important să ai note bune la școală. Eu vă zic altceva: țineți-vă de școală, învățați cât de mult, ascultați-i pe profesori pentru că este singura noastră șansă ca țară și singura voastră șansă ca viitori cetățeni, pentru a avea un viitor sigur și pentru a progresa. Altfel o să rămânem în mediocritatea unde ne vor unii și alții ținuți. 
E timpul să creștem, să înălțăm capul cu mândrie pentru cine suntem, pentru ce reușim să acumulăm pe parcursul celor opt ani de școală. Vă doresc cât mai multora dintre voi să reușiți să terminați cele opt clase, cele 12 clase, să vă dați Bacalaureatul la timp - este foarte important, și să aveți o carieră pe măsura vocației voastre. 
 
Unii dintre voi vor merge la un liceu filologic, alții vor urma cursurile unei universități, fiecare dintre voi să învețe o meserie. Meseria este brățară de aur. 
Vă doresc mult succes în noul an școlar! Vă doresc vouă și părinților voștri răbdare să faceți față la atâtea reforme, mai mult sau mai puțin reușite. Vasile Racottă, aici, la Ștorobăneasa, a luat parte la reforma educației a lui Alexandru Ioan Cuza și a întemeiat această școală. E important, cu mic cu mare, să lăsăm ceva în urma noastră. 
 
Doamne ajută! Vă doresc succes în noul an școlar!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.