• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Martie , 2014

Dialoguri virtuale / Trei decese suspecte în lumea bancară occidentală

Întrebare: Ce rol puteau să aibă în acest joc aceste trei persoane?

Răspuns: Directorul executiv al Deutsche Bank, Broeksmit, considerat unul dintre „cele mai strălucite minţi”, în domeniul său, şi Dueker de la Russell Investments, clasat printre primii 5% economişti de top ca şi număr de lucrări publicate, au fost în fruntea anchetei Europene în manipularea preţurilor aurului şi argintului din cadrul JP Morgan şi a avut ca „om din interior” pe ,,guru în tehnologie”, Magee, care a supervizat sistemele sale informatice şi ale băncilor construite pentru această crimă.

 

Î.: Ar fi bine să cunoaştem câteva date despre banca JP Morgan?!

R.: JP Morgan Chase & Co este o americană şi una dintre cele mai vechi instituţii financiare din lume, istoria sa începând din anul 1823. Printre brandurile companiei se numără: J.P. Morgan, Chase şi WaMu. Compania, conform datelor publice, avea în anul 2009 afaceri în 60 de ţări, deţinea active în valoare de 2,2 trilioane USD şi avea 200.000 de angajaţi.

 

Î.: Să dăm crezare acestor informaţii publice?

R.: Eu, zic NU, în totalitate, fiindcă pot fi grave intoxicări ale opiniei publice, care pot aduce imense prejudicii întregului sistem bancar mondial.

 

Î.: Sistemul bancar, este atât de fragil încât să poată fi bulversat de un eveniment, care poate fi catalogat banal, în condiţiile în care zilnic, pe Terra, sunt sute de mii de decese?

R.: Fragilitatea băncilor este deosebită fiindcă un singur eveniment, sau în unele cazuri, o singură propoziţie spusă de o persoană influentă poate să inducă pierderi semnificative, iar în unele cazuri câştiguri deosebite.

 

Î.: Vă rugăm să ne prezentaţi măcar un exemplu?!

R.: Persoanele a căror atitudine este analizată zilnic sunt preşedinţii băncilor naţionale. A intrat, ca fiind studiu de caz, Alan Greenspan, fostul preşedinte al Băncii Centrale a Statelor Unite ale Americii, care a fost reconfirmat de cinci ori pentru un nou mandat, timp de 18 ani. În anul 1987 a provocat căderea bursei din New York când la un interviu televizat s-a exprimat negativ la situaţia economiei americane.

 

Î.: De ce nu a păţit nimic, când „adevăruri” mai mici sunt sancţionate cu mult mai sever?

R.: Pentru că, de altfel similar mai tuturor ţărilor, preşedinţii Băncilor Naţionale sunt inamovibili, aşa a fost şi în cazul lui Greenspan, care odată confirmat în funcţie, a devenit total independent de Casa Albă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.