• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Ianuarie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Mai , 2018

Dialoguri virtuale / Cum a început?

Întrebare: Dacă printr-un singur cuvânt ar trebui de caracterizat manifestările socie­tăţii actuale după Dumneavoastră care ar fi?

Răspuns: Gălăgia.

Î.: Unde şi cum a apărut acest „zgomot” social?
R.: Este creaţia culturii occidentale, mai precis a apărut în Statele Unite ale Ame­ricii pentru ca ulterior să se răspândească mai peste tot, unde un rol determinant l-a avut spiritul globalist.

Î.: Primii care au clamat necesitatea unei schimbări radicale l-au avut tinerii, cu deosebire studenţii?!
R.: Oamenii doresc să devină persona­lităţi, îndeosebi studenţii. Doresc ca profesorii nu numai să le vorbească ci să le arate modalităţile concrete de a transpune vorbele în practică. Dar doresc şi alte idea­luri.

Î.: La începuturile acestor cerinţe care erau noile idealuri?
R.: Dărâmarea a tot ce a fost. Purtătorul simbolic al acestui mesaj a fost Che Guevara, revoluţionar cubanez, „frate de cruce” cu fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro. Cântăreţii, sportivii de performanţă erau „mesagerii subterani” (de exemplu: Bob Dylan) ai acestei mişcări.

Î.: Era perioada războiului Statelor Unite în Vietnam?!
R.: Practic, tineretul american era unit în jurul ideii luptei împotriva războiului. Sloganurile lor erau îndreptate împotriva comuniştilor şi salvarea democraţiei. Erau conştienţi că înrolarea în armată reprezintă un act de mândrie patriotică, dar era dublat de frica personală. Şansa de a muri în Vietnam era de cincizeci la sută comparativ cu şansa de a o duce bine în Chicago, care era tot de cincizeci la sută.

Î.: Trebuie de vorbit şi de o descoperire a mass-mediei din acea perioadă?!
R.: În 1967, mass-media descoperă gru­purile de hippy. Era răspunsul tinerilor din San Francisco la război şi la haos.

Î.: Care a fost filosofia grupurilor hippy?
R.: În primul rând era anti tehnologia; în al doilea rând, anti violenţa şi în final, anti materialismul. Acest ultim deziderat era ma­nifestat sub forma muncii în comun a culturii plantelor din care se putea extrage droguri.

Î.: Care erau principalele preocupări ale grupurilor de hippy?
R.: Practic, doreau să se implice în tot ce exista în jurul lor. Ei se luptau împotriva a tot ce au fost educaţi şi împotriva propriilor lor credinţe. Mesajele lor erau provocatoare şi pline de dispreţ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.