• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 18 Septembrie , 2024

Dezbatere privind stabilirea salariilor minime

 Am prezidat astăzi în Senatul României o dezbatere extrem de importantă privind stabilirea salariilor minime adecvate, la care au luat parte colegii mei din Comisia juridică, reprezentanți ai confederațiilor sindicale și patronale, precum și din ministere.

România trebuie să introducă noțiunea de salariu minim adecvat, iar aplicarea Directivei UE în legislația românească presupune mai multe amendamente la Codul Muncii și alte acte normative.
Am vrut să reunim la aceeași masă, sub cupola Palatului Parlamentului, specialiști în domeniu, pentru că sunt de părere că viitoarea lege trebuie să reflecte un echilibru între interesul angajatului și cel al angajatorului, dar și să asigure o predictibitate fiscală, pentru că statul român trebuie să se asigure dacă sarcina fiscală care cade pe umerii angajatorilor și ai salariaților este suportabilă, iar proiectul de lege contribuie la diminuarea sărăciei.
Le mulțumesc tuturor celor prezenți la dezbatere, pentru implicare și expertiza adusă în discuție. Participarea fiecărui specialist este esențială în conturarea unui cadru legislativ echitabil și eficient, care, după promulgare, să răspundă realităților pieței muncii și nevoilor angajaților și angajatorilor deopotrivă. Dialogul deschis și colaborarea între toți factorii implicați vor conduce la o lege care va susține dezvoltarea economică, va proteja drepturile muncitorilor și va crea un mediu fiscal predictibil și sustenabil.
Directiva europeană privind salariul minim trebuie transpusă și în România, fără a ne impune nivelul venitului minim, ac esta putând fi stabilit în funcție de condițiile sociale, economice și de evoluția indicatorilor macroeconomici.

 

Cristian Niculescu Țâgârlaș - Senator PNL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.